Daha fazla hava durumu tahmini: 15 günlük hava durumu İstanbul
Bizimle İletişimde Kalın

Sağlık

Vitamin takviyeleri için zamanlama gizli anahtar: Hangi saatte tüketilmeli?

Yayımlandı

üzerinde

Sabah almak vücudun doğal ritmini de destekler. D vitamini ruh halini ve enerjiyi düzenlemeye yardımcı olur, bu nedenle güne D vitamini ile başlamak daha iyi zihinsel odaklanma ve dengeli uyku düzenlerine yol açabilir. Çalışmalar ayrıca, sabahın erken saatlerinde doz almanın uyku döngüsünü yöneten melatonin seviyelerindeki bozulmayı önleyebileceğini öne sürmüştür.

OMEGA-3

Omega-3 yağ asitleri kalp ve beyin faydalarıyla bilinir. Ancak, bu sağlıklı yağların da etkili bir şekilde emilebilmesi için diyet yağına ihtiyacı vardır. Bunları günün ilk önemli öğünüyle (genellikle kahvaltı veya öğle yemeği) birlikte almak, parçalanmalarını ve düzgün bir şekilde kullanılmalarını sağlar.

Bu, vücudun Omega-3’ü daha iyi emmesine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda bazen aç karnına alındığında ortaya çıkabilen balık tadı veya geğirme olasılığını da azaltır. Zeytinyağı, kuruyemiş veya çekirdek gibi iyi yağlarla dengeli bir öğün mükemmel bir eşlikçidir.

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sağlık

Ağızdan tüm vücuda yayılabilir: Kalp sağlığını tehdit ediyor

Yayımlandı

üzerinde

Ağız ve diş sağlığını korumak, hem estetik hem de genel sağlık açısından çok önemli. İşte dikkat edilmesi gereken temel noktalar:

Günde en az 2 kez, sabah ve akşam dişleri en az 2 dakika fırçalamak gerekir.

Diş fırçalama sırasında dil de fırçalanmalı, çünkü bakteriler dil yüzeyinde de birikir.

Diş fırçası, diş aralarındaki plağı tam olarak temizleyemez. Bu yüzden günde 1 kez diş ipi kullanmak önemli.

Antiseptik ağız gargaraları, ağızdaki bakterileri azaltarak diş eti hastalıklarını ve kötü ağız kokusunu önler.

Şekerli yiyecek ve içeceklerden uzak durmak gerekir, çünkü bu maddeler bakteriler için besin kaynağıdır.

Okumaya Devam Et

Sağlık

7 yıl çürümüş böbrekle yaşadı: 55 yaşındaki kadının ameliyatı 4 saat sürdü

Yayımlandı

üzerinde

Ameliyata ilişkin bilgi veren üroloji uzmanı Op. Dr. Burak Karakuş, “Hastamız bize sağ yan ağrısıyla geldi. Yaptığımız tetkikler sonucunda hastamızın sağ böbreğinin taş nedeniyle tamamen çürümüş olduğunu gördük. Buna bağlı hastaya çürümüş böbreğinin alınması gerektiğini anlattık. Hastamız korku ve endişe içerisindeydi. Çünkü farklı merkezlerde de bu ameliyatın olması gerektiği ancak çok riskli olduğunu anlatmışlar.

Okumaya Devam Et

Sağlık

Bilim insanları açıkladı: Erken demansa neden olan alışkanlık

Yayımlandı

üzerinde

Çalışmaya göre düşük sosyoekonomik durum, sosyal izolasyon, işitme kaybı, felç, diyabet, kalp hastalığı ve depresyon gibi faktörler, genç yaşta demans riskini artırıyor. Ayrıca D vitamini eksikliği ve karaciğerin iltihap yanıtı olarak ürettiği C-reaktif proteinin yüksek seviyeleri de risk faktörleri arasında yer alıyor. Alzheimer hastalığıyla ilişkilendirilen ‘ApoE 4’ gen varyantlarına sahip kişilerde de genç yaşta demans riski görülebiliyor.

Okumaya Devam Et

Çok Okunanlar