Daha fazla hava durumu tahmini: 15 günlük hava durumu İstanbul
Bizimle İletişimde Kalın

Sağlık

Yumurta mı badem mi: Hangisi daha fazla protein içerir?

Yayımlandı

üzerinde

Yumurtalar tam bir protein olarak kabul edilir, yani vücudun optimum işlevi için gerekli olan dokuz temel amino asidin hepsini içerir.

Öte yandan, bademler 100 gramda yaklaşık 21-25 gram protein sağlar. Bununla birlikte, tipik bir badem porsiyonu (yaklaşık 1 ons veya 28 gram) 5-6 gram protein içerir. Yumurtaların aksine, bademler tam bir protein değildir, çünkü özellikle yumurta gibi hayvansal proteinlerde bol miktarda bulunan lizin gibi bazı temel amino asitlerden yoksundurlar.

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sağlık

Böbrek sağlığınız iyi mi? Vücudunuzdaki bu işaretlere dikkat!

Yayımlandı

üzerinde

Ayak bileklerinde, ayaklarda veya yüzde şişme, özellikle göz çevresinde veya altında sabah şişmesi dikkatlice düşünülmelidir.

Yorgunluk veya güçsüzlük, bacaklarda gece krampları birçok hastalıktan kaynaklanabilir ancak böbrek hastalığına da işaret edebilir

İdrarda değişiklikler (köpüklü, daha sık, daha az sıklıkta veya idrarda kan)

Köpüklü idrar, idrarda protein sızıntısının göstergesi olabilir. Suyu sifonu çektiğinizde oluşan köpük kaybolmalıdır, geçmiyorsa muhtemelen proteinüri yaşıyor olabilirsiniz. Oligüri veya yeterli su alımına rağmen daha az idrar böbrekler tarafından yetersiz filtrasyondan kaynaklanabilir. Gün içinde idrara çıkma sıklığının artması böbrek hastalığının bir belirtisi olabilir.

Okumaya Devam Et

Sağlık

En zor sindirilen 5 besin: Her sofrada var ama kabızlığın 1 numaralı nedeni

Yayımlandı

üzerinde

Kuzu eti gibi kırmızı et, bağırsaklar için daha serttir. Protein ve besin maddeleri içermesine rağmen, aşırı alımı sindirim sorunlarına neden olabilir, özellikle de çoğu sosis ve pastırma gibi işlenmiş ürünler olarak tüketildiğinden. Kırmızı etin sindirimi sindirim sistemi için daha zordur, şişkinliğe, kabızlığa ve rahatsızlığa yol açar.

Kırmızı etin sindirimi zordur ve bağırsakta patojenik bakterilerin aşırı büyümesine neden olarak iltihaplanmaya neden olabilir.

Bunun yerine: Gastrointestinal sorunları önlemek için kırmızı et, özellikle işlenmiş çeşitleri tüketiminizi sınırlayın.

Okumaya Devam Et

Sağlık

Harvardlı doktor açıkladı: Sağlıklı diye biliniyor ama karaciğeri bozuyor

Yayımlandı

üzerinde

Bu yağlar ayrıca oldukça dengesizdir ve ısıtıldığında kolayca oksitlenerek trans yağlar ve lipid peroksitler gibi zararlı bileşikler üretir. Bu toksik yan ürünler karaciğer hücrelerinize zarar verir, oksidatif stresi artırır ve iltihaplanmayı teşvik eder. Bu yağları kızartmalarda yaygın olarak tekrar tekrar ısıtmak, onları daha da tehlikeli hale getirir.

Endüstriyel tohum yağlarının tüketilmesi, kalp hastalığı, diyabet, artrit ve karaciğeri zorlayan metabolik sorunlarla bağlantılıdır.

Okumaya Devam Et

Çok Okunanlar