Daha fazla hava durumu tahmini: 15 günlük hava durumu İstanbul
Bizimle İletişimde Kalın

Sağlık

Hafızayı güçlü tutmak ve formda kalmak için 10 alışkanlık

Yayımlandı

üzerinde

Çok fazla şeker enerji düşüşlerine ve beyin sisi oluşmasına neden olabilir. Enerji seviyenizi gün boyunca sabit tutmak için işlenmiş atıştırmalıkları fındık, meyve veya yoğurt gibi daha sağlıklı alternatiflerle değiştirin.

Sağlıklı bir vücut ve zihnin anahtarı mükemmellik değildir. Zamanla biriken küçük, sürdürülebilir değişiklikler yapmaktır. Bu değişikliklerden birkaçıyla başlayın ve her gün nasıl hissettiğinizde, düşündüğünüzde ve hareket ettiğinizde bir fark göreceksiniz.

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sağlık

Her gün tüketiliyor ama bu zararını bilen yok: İlaçların etkisini yok edebilir

Yayımlandı

üzerinde

Tarçın uzun süredir antioksidan içeriğiyle ve kalp sağlığına olan katkısıyla öne çıkıyor. Hatta bazı laboratuvar çalışmaları, tarçının Alzheimer hastalığını tetikleyen tau proteinlerinin oluşumunu engelleyebileceğini öne sürüyor. Ancak bu bulgular henüz klinik olarak doğrulanmadı.

Kronik hastalığı olan bireylerin özellikle dikkatli olması gerektiğini belirten Prof. Khan, “Hipertansiyon, diyabet, kanser, astım, depresyon gibi rahatsızlıkları olanlar, herhangi bir takviye kullanmadan önce mutlaka bir sağlık uzmanına danışmalı” uyarısında bulundu.

Okumaya Devam Et

Sağlık

Öfkelenmek kalp krizi geçirmenize neden olur mu? Meğer gizli bir tehditmiş

Yayımlandı

üzerinde

Günlük yaşamda sıkça duyduğumuz “Sakin ol, yoksa kalp krizi geçireceksin” uyarısı, kulağa abartılı ya da dramatik bir ifade gibi gelebilir. Ancak bilimsel araştırmalar, bu sözün arkasında ciddiye alınması gereken bir gerçek olduğunu ortaya koyuyor. Uzmanlara göre, sık ve yoğun öfke patlamaları sadece duygusal tepkiler değil; aynı zamanda kalp sağlığı açısından ciddi riskler taşıyor.

Okumaya Devam Et

Sağlık

Sivilceye karşı aşı yolda

Yayımlandı

üzerinde

Fransa merkezli bir ilaç firması sivilceye karşı aşı geliştiriyor.

MRNA teknolojisi kullanılarak üretilen aşıda, hücrelere genetik talimatlar taşıyan bir molekül kullanılıyor. Bu talimatlar sayesinde vücut sivilceye neden olan bakterilerin ürettiği proteinlere karşı bağışıklık tepkisi veriyor. Böylece vücudun savunma sistemi sivilceye neden olan bakterilere karşı güçlenmiş oluyor.

2027’YE KADAR SÜRECEK

Aşının denemelerini henüz çok erken aşamada olduğu belirtiliyor. 2024 Nisan’ın başlayan denemelerin 2027’ye kadar sürmesi planlanıyor

Denemelerin tamamlanması ve gerekli onayın alınması halinde, bu üretilmiş ilk sivilce aşısı olacak.

ÇIĞIR AÇAN BULUŞ

Fransız merkezli ilaç firması için çalışan bilim insanları aşıyı sivilce tedavisinde çığır açıcı olarak niteliyor.

Aşının tam tedavi edici olmayan, uzun süren ve yan etkileri olan halihazırdaki yöntemlere karşı çok daha iyi bir alternatif sunduğu belirtiliyor.

SİVİLCE TEDAVİSİ

Sivilce tedavisinde doğum kontrol hapı veya antibiyotikler kullanılabiliyor. Bir başka tedavi yöntemi olan retinoid kremler veya jellerin ise cilt kuruluğu, tahrişi veya depresyon gibi psikolojik rahatsızlıklara yol açabileceği uyarısı yapılıyor.

Aşının etkisinin ne kadar süreceği ve ne kadar sıklıkla kullanılması gerekeceği henüz bilinmiyor.

Sivilce sorunu yaşları 11 ile 30 arasında değişen insanların yüzde 95’ini etkiliyor.

Okumaya Devam Et

Çok Okunanlar