Daha fazla hava durumu tahmini: 15 günlük hava durumu İstanbul
Bizimle İletişimde Kalın

Gündem

Maydonoz Döner’in eski çalışanından savcılıkta itiraflar

Yayımlandı

üzerinde

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

’nin dört bir yanında şubeleri bulunan Maydonoz Döner isimli zincire yönelik başlatılan soruşturması sürüyor.

Antalya merkezli 31 şehirde düzenlenen operasyonlarda 353 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Operasyon kapsamında alınan ifadelerde, örgütün döner restoran zincirinde hisse payı ile ortaklık verdiği kişileri daha önce adli işlem geçirmelerine rağmen özellikle etkin pişmanlıktan faydalanmayan, FETÖ’ye sadık kişilerden seçtiği anlaşılıyor.

Döner restoran zincirinde müdür ya da yönetici olarak çalışabileceği, zamanla hissedar olup ekstra para kazanabileceği vaadiyle işe alınan ancak daha önce FETÖ soruşturması kapsamında etkin pişmanlıktan faydalandığı öğrenilince ortaklık verilmeyen R.Ö.’nün savcılıktaki ifadesi dikkat çekti.

CİMER’E ŞİKAYETTE BULUNDU

İtiraflarında örgüte gelir sağlamak için kurulan kirli çarkı deşifre eden tanık R.Ö.’nün ifadesinde, restoran zincirinde, terör örgütü soruşturması kapsamında kamudan ihraç edilenlerin toplantılar yaptığına ve milyonluk sermaye artışına ilişkin CİMER’e şikayette bulunduğu bilgisi yer aldı.

Daha önce kamudan ihraç edilen İ.B. ve A.T.’nin mağazada resmi olarak ortaklıkları bulunduğunu belirten R.Ö, “Bu kişilerin 3-4 aylık süreçte çok hızlı bir şekilde büyümeye gittiklerini gördüm. Haklarında yargılama ve ihraç kaydı olan bu kişilerin bu kadar hızlı bir şekilde nasıl büyüdüklerini bilmiyorum.” ifadesini kullandı.

R.Ö, mağazada servis elemanı, kurye, dönerci gibi çalışanların örgüt iltisaklarına denk gelmediğini ancak tüm mağazalarda mağaza sorumlularının bir kısmının mahrem hizmet görmüş, bir kısmının da KHK’den ihraç kaydı olan kişiler olduğunu belirtti.

Maydonoz Döner’in eski çalışanından savcılıkta itiraflar - 1 Maydonoz Döner’in yurt dışında da şubeleri bulunuyor

“KAÇ YIL CEZA ALDIĞIMI SORDU”

Restoranda çalışırken, gayriresmi hissedarların olduğunu fark ettiğini anlatan R.Ö, şu bilgileri verdi:

“Bu hissedarların genellikle ihraç memur, ihraç mahrem yapı öğrencisi gibi şahısların olduğunu gördüm. Bu tarz hissedarlar resmi bir evrakta yoklardı.

Benim sorumluluğunu yaptığım mağazada İ.B. ile A.T. resmiyette ortaktı. Mağazada benim üst konumumda bulunan müdür rütbesiyle M.A. ihraç edilmiş kamu personeliydi.

Bu kişinin hakkında yürütülen yargılamada etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmadığı için ceza aldığını E.K.’den öğrendim. Dosyasının Yargıtay’da olduğunu ve bir dönem cezaevinde kaldığını biliyorum.

Bir gün mağaza müdürü M.A. ile konuştuğumuzda bana kaç yıl ceza aldığımı sordu. Kendisine 1 yıl 6 ay ceza aldığımı belirtince bu tarz bir cezayı nasıl aldığımı, genelde 5 ya da 7 yıl insanların ceza aldığını bana tekrar sordu. Ben kendisine etkin pişmanlık hükümlerinden faydalandığımı o an için söylemedim ancak kendisi benim bu durumda ifade verdiğimi anlamıştı.”

R.Ö., kendisini işe alan ortaklardan E.K.’nin örgüt üyeliği suçlamasıyla yargılandığını ve yüksek ceza aldığını belirtti.

“İŞE REFERANSLA GİRDİM”

E.K.’nin, kendisinin etkin pişmanlık hükümlerinden faydalandığını bildiğini belirten R.Ö., “Örgütle bağlantısını bildiğim arkadaşımın referansı ile garson olarak işe başladım. Sonrasında üç farklı şubeden sorumlu olarak görevlendirilmiştim. Arkadaşım beni davet ederken yüzde 5 hisse payı ile ortak olabileceğimi belirtmişti ancak etkin pişmanlık hükümlerinden faydalandığım öğrenilince hisse verilmedi, önce baskı kuruldu, sonra da işten çıkarıldım.” dedi.

Maydonoz Döner’in eski çalışanından savcılıkta itiraflar - 2 Zincirin İzmir’deki şubelerine yönelik operasyonda 50 kişi gözaltına alındı

“GÜVENİLMEYEN HİÇ KİMSEYE HİSSE PAYI VERİLMEDİ”

R.Ö, şunları anlattı:

“Bana ciro düşüşü, iş yeri dağınıklığı, uygulama sitelerindeki puan düşüklüğü gibi gerekçelerle mobbing uygulanmaya başlandı.

Vadedilen hissedarlıktan da faydalanamadım. Bana hisse verilmeyeceği söylendi. Sonraki bir görüşmede de E.K. bu hususun şaka olduğunu ifade etmişti. Bana verilmesi vadedilen hisse yüzde 5 oranındaydı.

Bu hisse karşılığında bir para konuşulmamıştı. Yüzde 5’lik hisse payı verilse dahi gayri resmi bir şekilde olacaktı.

Bunun sebebini E.K.’ye sorduğumda herkesin güvenilir insan olduğunu, güvenilmeyen hiç kimseye hisse payı verilmediğini söyledi.”

Yüzde 5’lik hissenin üzerinde de kimseye pay verilmediğini E.K’nin beyanıyla öğrendiğini bildiren R.Ö., şu bilgileri verdi:

“Mağaza sorumlularına farklı şubelerde yine yüzde 5’lik paylar verilebiliyordu ancak tek mağazada söz sahipliği artmaması ve idari kontrolün elden çıkmaması için yüzde 5 üzerine pay kesinlikle verilmiyordu.

Bu bahsettiğim harici hissedarlıklar tamamıyla güven ilişkisine dayalı gayriresmi ortaklıklardır.

Resmiyette şirket sahibi gözüken kişilerin de iltisakları vardır. Dışarıdan bir kişiye hisse ya da franchising açmasına müsaade edilmediğini düşünüyorum.”

10’U KAMU PERSONELİ 353 KİŞİ GÖZALTINDA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 21 Şubat’ta sosyal medya hesabından, Antalya merkezli 31 ilde FETÖ’ye yönelik eş zamanlı düzenlenen Kıskaç-40 operasyonunda, Maydonoz Döner isimli restoran zinciri üzerinden örgüte finansman sağladığı belirlenen, aralarında kamu personeli 10 kişinin de bulunduğu 353 şüphelinin yakalandığını açıklamıştı.

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gündem

Çarpıcı Tutuklamalar: İBB’ye İkinci Dalga Operasyon, 47 Gözaltı ve 53 Gözaltı Kararı

Yayımlandı

üzerinde

Açıklaması

“26 Nisan 2025 sabahı düzenlenen ikinci dalga yolsuzluk operasyonunda İBB Genel Sekreter Yardımcısı, İSKİ Genel Müdürü ve Ekrem İmamoğlu’nun özel kalemi dahil 47 kişi gözaltına alındı; toplam 53 kişi hakkında gözaltı kararı var. Operasyonun detayları, soruşturma kapsamı ve kritik isimler makalemizde.”

Özet

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü yolsuzluk soruşturması kapsamında, 26 Nisan 2025 sabahı düzenlenen ikinci dalga operasyonda 53 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı ve bunlardan 47’si İstanbul, Ankara ve Tekirdağ’da eş zamanlı baskınlarla yakaland. Operasyonda, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu da arasında olmak üzere çok sayıda üst düzey yönetici gözaltına alındı  Şüphelilere “suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme ve üyelik”, “ihaleye fesat karıştırma”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme” gibi ağır suçlamalar yöneltiliyor


1. Soruşturmanın Arka Planı

İlk Dalga Operasyon

19 Mart 2025’teki ilk dalga operasyonda 94 şüpheli gözaltına alınmış, bunlardan 54’ü tutuklanmıştı . Bu operasyonda, İBB bürokratları ve bazı yüklenici firma yetkilileri hakkında usulsüz ihaleler ve rüşvet iddiaları temelli işlemler yapılmıştı.

Soruşturmanın Kapsamı

Savcılığın “suç örgütü kurma”, “iftira”, “rüşvet” ve “dolandırıcılık” suçlarından yürüttüğü soruşturma, başta İSKİ ihaleleri olmak üzere birçok kamu alımına odaklanıyor . Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uzun süredir sürdürülen teknik takip ve delil toplama çalışmalarının ardından ikinci dalga için harekete geçti.


2. İkinci Dalga Operasyonun Ayrıntıları

Sabah erken saatlerde düzenlenen baskınlarda İstanbul, Ankara ve Tekirdağ’da eş zamanlı olarak 47 şüpheli yakalandı . Polis ekipleri, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama yaptı; bilgisayar, doküman ve cep telefonu gibi dijital deliller toplandı . Firari 6 kişi için yakalama çalışmaları ise halen devam ediyor.


3. Gözaltına Alınan Kritik İsimler

  • Arif Gürkan Alpay – İBB Genel Sekreter Yardımcısı

  • Şafak Başa – İSKİ Genel Müdürü

  • Kadriye Kasapoğlu – Ekrem İmamoğlu’nun Özel Kalem Müdür

  • Begüm Çelikdelen – İSKİ Genel Müdür Yardımcısı

  • Murat Yazıcı – Zabıtadan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı

  • Erol Özgüner – İBB Teknoloji Grup Başkanı

  • Gözdem Ongun – Murat Ongun’un eşi ve danışmanı


4. Hukuki Süreç ve İddialar

Şüpheliler, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme ve üyelik”, “ihaleye fesat karıştırma”, “rüşvet” ve “nitelikli dolandırıcılık” başta olmak üzere 7’ye yakın maddeden soruşturuluyor . Gözaltına alınan isimlerin sağlık kontrolü sonrası İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesine sevk edileceği, ifadelerinin ardından adli kontrol veya tutuklama talebiyle savcılığa gönderilecekleri bildirildi .


5. Tepkiler ve Sonraki Adımlar

CHP kanadından henüz resmi bir açıklama gelmezken, muhalefet partileri operasyonu “siyasi” ve “seçim atmosferine yönelik” bir hamle olarak değerlendirdi. Hukukçular ise delil toplama yöntemlerinin usule uygunluğu üzerine tartışmalar başlattı. Soruşturmanın neticesi ve olası yargı süreçleri, İstanbul yerel yönetimleri ve ülke siyasetinde önemli bir dönemeç olacak.

Okumaya Devam Et

Gündem

İBB soruşturmasında ikinci dalga: İşte gözaltına alınan isimler

Yayımlandı

üzerinde

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İBB’ye yönelik “suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme ve kurulan örgüte üye olma”, “ihaleye fesat karıştırma”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık” suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında; Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde yeni bir operasyon düzenlendi.

Savcılığın 53 kişi hakkında verdiği gözaltı kararı sonrasında İstanbul, Ankara ve Tekirdağ illerinde eş zamanlı operasyon yapıldı.

Operasyonda 47 şüpheli gözaltına alınırken, firari 6 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerindeki aramalar sürüyor.

İŞTE GÖZALTINA ALINAN İSİMLER

Şafak Basa ( Genel Müdürü)

Begüm Çelikdelen (İSKİ Genel Müdür Yardımcısı)

Gözdem Ongun (Murat Ongun’un eşi)

Kadriye Kasapoğlu (Ekrem İmamoğlu’nun Özel Kalem Müdürü)

Arif Gürkan Alpay (İBB Genel Sekreter Yardımcısı)

Ramazan Gülten (İBB İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı)

Erol Özgüner (İBB Teknoloji Grup Başkanı)

Okumaya Devam Et

Gündem

114. ÖGG sınav sonuçları sorgula 2025: EGM 114. dönem Özel Güvenlik Görevlisi sınav sonuçları açıklandı mı, nasıl sorgulanır?

Yayımlandı

üzerinde

ÖGG sınav takvimi işlemeye devam ediyor. 114. dönem Özel Güvenlik Görevlisi sınavı, silahlı ve silahsız olmak üzere iki gruba ayrılıyor. 114. dönem ÖGG sınavını kaçıran adaylar ”115. dönem ÖGG sınav başvurusu ne zaman?” sorusuna yanıt arıyor. İşte, bir sonraki Özel Güvenlik Görevlisi sınav tarihi…

Okumaya Devam Et

Çok Okunanlar