Daha fazla hava durumu tahmini: 15 günlük hava durumu İstanbul
Bizimle İletişimde Kalın

Sağlık

Beyninizi mahveden 5 alışkanlık: Sabahları herkes yapıyor

Yayımlandı

üzerinde

Ne kadar gurme olursanız olun, midenize çöp kutusu gibi davranmaktan kaçının. İyi yemeklerin tadını çıkarmak tamamen normal olsa da, ne kadar çok severseniz sevin, bunun abur cubur şeklinde olması gerekmez. Hala canınız çekiyorsa, ayda bir veya iki kereden fazla yemeyin ve geri kalan zamanlarda taze, mevsimlik ve lezzetli yiyeceklerin tadını çıkarın.

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sağlık

Kolesterol düşürücü özelliği varmış, ilkbaharda toplanıyor: Her yerde yetişen bitki

Yayımlandı

üzerinde

Pek çok faydası olduğu belirtilen yemlik otu, ciltteki sivilce izlerini ve lekelerini tedavi edici etkiye sahip olduğu, kolesterolü düzenlediği, kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini minimuma indirdiği, tansiyonu düzenlemeye yardımcı olması ile biliniyor.

Okumaya Devam Et

Sağlık

Vücudun “enerji vitamini”: B12 deposunu zirveye taşıyan besin

Yayımlandı

üzerinde

Genellikle “enerji vitamini” olarak adlandırılan B12 vitamini, vücudumuzu sağlıklı ve dengeli tutmada başrol oynar.

Sinir fonksiyonu, kırmızı kan hücresi oluşumu ve DNA üretiminden sorumludur. Ancak şaşırtıcı bir şekilde birçok kişi, özellikle vejetaryenler, veganlar ve yaşlı yetişkinler, yeterince almaz.

B12 eksikliği sizi gizlice yakalayabilir. Erken belirtiler arasında yorgunluk, beyin sisi, sinirlilik ve ellerde veya ayaklarda karıncalanma bulunur. Tedavi edilmezse, sinir hasarı veya anemi gibi daha ciddi sağlık sorunlarına bile yol açabilir. İyi haber mi? Genellikle sadece doğru yiyecekleri yiyerek bir eksikliği düzeltebilir veya önleyebilirsiniz.

Okumaya Devam Et

Sağlık

Elma sirkesi ne kadar tüketilmeli? Sağlık yararları ve yan etkileri

Yayımlandı

üzerinde

Bu çok yaygın bir durum değil, ancak yüksek dozda elma sirkesinin vücuttaki düşük potasyum seviyeleriyle bağlantılı olduğu görülmüştür hipokalemi olarak bilinen bir durum. Bu, kas ve sinir fonksiyonlarını etkileyebilir ve özellikle böbrek sorunları olan veya diüretik kullanan kişiler için risklidir. Tekrar ediyorum, ölçülü olmak önemlidir.

DİKKAT: İLAÇLARLA ETKİLEŞİME GİREBİLİR

Elma sirkesi diüretikler, insülin ve kalp ilaçları gibi bazı ilaçlarla etkileşime girebilir. Etkilerini yoğunlaştırabilir veya olumsuz reaksiyonlara neden olabilir. Uzun süreli ilaç kullanıyorsanız, Elma sirkesini düzenli bir içecek olarak kullanmadan önce doktorunuza danışın.

ELMA SİRKESİNİN NE KADARI FAZLA?

Elma sirkesi içmeyi düşünüyorsanız, küçük miktarlarda başlayın. Çoğu insan için günde bir veya iki kez büyük bir bardak suda seyreltilmiş bir çay kaşığı ila bir yemek kaşığı yeterlidir. Asla direkt içmeyin; boğazınız, dişleriniz ve mideniz size teşekkür edecektir.

Ayrıca, yatmadan hemen önce almamaya çalışın. Midenizde asit varken yatmak, hoş bir asit reflüsü atağına davetiye çıkarabilir.
Bunu hızlı bir çözüm olarak değil, sağlıklı bir yaşam tarzının parçası olarak kullanın.

Okumaya Devam Et

Çok Okunanlar