Daha fazla hava durumu tahmini: 15 günlük hava durumu İstanbul
Bizimle İletişimde Kalın

Sağlık

Astım hastaları için hayat kurtaran saat: En ideal zaman belirlendi

Yayımlandı

üzerinde

Araştırmada yer alan 21 astım hastasına, üç farklı dozaj planı denettirildi. Sabah 08.00-09.00, öğleden sonra 15.00-16.00 ve sabah-akşam arasında bölünen yarım doz uygulamaları arasında iki haftalık aralarla geçiş yapıldı. Tüm uygulamalar astım kontrolünü iyileştirirken, öğleden sonraki tek dozun gece akciğer fonksiyonu üzerinde en etkili yöntem olduğu görüldü.

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sağlık

2 çocuk annesi kadın hayatını kaybetti: Kene ısırırsa sakın bunu yapmayın

Yayımlandı

üzerinde

Vücudumuzda bir kene fark ettiğimizde, vakit kaybetmeden müdahale etmemiz gerekir. Ancak bu müdahaleyi yaparken dikkatli olmalı ve kesinlikle keneye çıplak elle dokunmamalıyız. Bir bez, eldiven ya da poşet yardımıyla keneyi çıkarmaya çalışabiliriz. Eğer bunu güvenli bir şekilde yapamıyorsak, hiç vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalıyız.

Kenenin ne zaman çıkarıldığı büyük önem taşır; zaman kaybı enfeksiyon riskini artırabilir. Bu yüzden keneyi kendimiz çıkarabiliyorsak hızlı ve dikkatli bir şekilde çıkarmalıyız. Ancak emin olamıyorsak profesyonel yardım almak en doğru tercih olacaktır.

Keneyi yakmak, üzerine kolonya, alkol ya da kimyasal madde dökmek gibi yöntemlerden kesinlikle kaçınılmalıdır. Bu tür müdahaleler keneyi strese sokarak, taşıdığı virüsleri kusmasına ve bizi enfekte etmesine yol açabilir. Ayrıca, keneyi çıkarırken vücut bütünlüğünü bozmamak da çok önemlidir. Kenenin baş kısmı vücutta kalırsa, hastalık bulaşma riski artar.

Keneyle karşılaştığınızda hızlı ama bilinçli hareket etmek, doğru yöntemleri kullanmak ve gerekirse sağlık uzmanlarından destek almak hayati önem taşır

Okumaya Devam Et

Sağlık

Beynin hızlı yaşlanmasına neden olan sessiz tehditler

Yayımlandı

üzerinde

Araştırma sonuçlarına göre, dört ila beş risk faktörüne sahip bireylerin beyin yaşlarının, daha az riske sahip olanlara kıyasla “kayda değer ölçüde daha yüksek” olduğu görüldü. Bu durum, yaşam tarzı ve metabolik faktörlerin bir araya gelerek beynin yaşlanmasını hızlandırdığını ortaya koyuyor.

Özellikle yüksek tansiyonun, beyin yapısına en fazla zarar veren etken olduğu belirlendi. Uzmanlar, bu durumun beyindeki iletişimi sağlayan beyaz cevher liflerini etkileyerek bilişsel gerilemeye ve demans gibi nörodejeneratif hastalıklara yol açabileceğini vurguluyor.

Araştırmacılar, bu risk faktörlerinin çoğunun belirgin semptomlara neden olmaması nedeniyle genellikle fark edilmediğini ifade ediyor. Bu da beyin sağlığı açısından ciddi bir tehlike yaratıyor.

Okumaya Devam Et

Sağlık

Geceleri yapılan 4 yaygın hata: Sessizce vücuda zarar veriyor

Yayımlandı

üzerinde

Dr. Sethi, yatmadan hemen önce ağır yemek yemekten kaçındığını söyledi. Uyumadan önce büyük veya zengin öğünler tüketmek bağırsaklarınız için pek iyi değil.

Doktor, “Sindirimi bozuyor, insülini yükseltiyor ve uyku kalitenizi bozuyor. Akşam yemeğini uyumadan en az iki ila üç saat önce bitirmeye çalışıyorum” dedi. Birkaç çalışma ayrıca gece geç saatlerde yemek yemenin asit reflü ve metabolik sorunlara katkıda bulunabileceğini öne sürüyor.

Okumaya Devam Et

Çok Okunanlar