Sağlık
Sık sık hasta mı oluyorsunuz? 7 adımda hastalıklara karşı vücut direncini artırın

Hastalık döngüsünde sıkışıp kalmak en kötüsüdür! İster inatçı bir soğuk algınlığı ister güçten düşüren bir grip olsun, kendinizi iyi hissetmemek sinir bozucu ve yorucu olabilir. Peki ya bu döngüden kurtulup daha güçlü, daha sağlıklı bir siz inşa edebilseydiniz? İyi haber şu ki, bağışıklığınızı güçlendirmek karmaşık veya pahalı olmak zorunda değil. Basit alışkanlıklar büyük fark yaratabilir.
İşte bağışıklık sisteminizi güçlendirmek ve hastalıkları uzak tutmak için 7 günlük alışkanlık. Bu alışkanlıkları günlük rutininize dahil ederek, sık sık hasta olduğunuz günlere veda edip daha sağlıklı, daha mutlu bir sizle tanışacaksınız.
Sağlık
Uzmanı açıkladı: Kahve içince neden tuvalete gitme ihtiyacı hissedersiniz?

BAĞIRSAKLARI KORUYOR
Kahvenin bağırsaklara olan faydası burada bitmiyor. İçeriğinde bol miktarda bulunan polifenoller (özellikle klorojenik asit), bağırsak bakterileri tarafından kinik aside dönüştürülerek antioksidan etkiler sağlıyor. Uzmanlar, bu bileşiklerin bazı kanser türlerine karşı koruyucu etkiler taşıyabileceğini de vurguluyor.
Polifenollerin ayrıca prebiyotik özellikler taşıdığı ve faydalı bağırsak bakterilerinin büyümesini teşvik ettiği biliniyor. Bu bakteriler sindirimi kolaylaştırıyor ve bağışıklık sistemini destekliyor. Gastroenteroloji Profesörü Dr. David M. Poppers, “Çeşitli bir bağırsak mikrobiyomu, genel sağlık ve iltihapla savaş açısından oldukça önemli. Hatta bazı çalışmalar uzun ömürle bile ilişkilendiriyor,” diyor.
Sağlık
Vücuttaki eksikliği 7 ciddi hastalık nedeni: Hayati önem taşıyan vitamin

1- SKORBÜT
Skorbüt, C vitamini eksikliğinden kaynaklanan en yaygın hastalıktır, ancak artık nispeten nadirdir. Genellikle çok düşük C vitamini alımından birkaç ay sonra gelişir. Semptomlar arasında yorgunluk, güçsüzlük, diş eti kanaması, kolay morarma ve eklem ağrısı bulunur.
Tedavi edilmezse, iskorbüt ciddi diş eti hastalığına, diş kaybına ve hatta vücudun içinde kanamaya neden olabilir. Bunun nedeni, kan damarlarını ve dokuları sağlıklı tutan güçlü kolajen yapmak için C vitaminine ihtiyaç duyulmasıdır.
Sağlık
Doktorlar bu besinlere karşı uyardı: Severek tüketiliyor ama parkinson nedeni

KATKI MADDELERİ BEYNİ HEDEF ALIYOR
Bilim insanları, bu gıdalarda yer alan emülgatörler, tatlandırıcılar ve koruyucular gibi katkı maddelerinin vücutta iltihaplanmayı ve oksidatif stresi tetiklediğini, bunun da dopamin üreten nöronlara zarar verebileceğini belirtiyor. Dopamin, beynin hareket kontrolünü sağlayan hayati bir nörotransmitter olarak biliniyor.
Ayrıca bu gıdaların bağırsaktaki faydalı bakterilere zarar verdiği ve bu durumun da beyin sağlığı üzerinde olumsuz etkiler doğurduğu vurgulanıyor. Araştırmaya göre, bağırsak mikrobiyotasının bozulması, dopamin üretimini doğrudan etkileyebilecek iltihaplanmalara yol açabiliyor.
-
Magazin1 hafta önce
Kuruluş Osman’a Geri Dönüyor: Turgut Alp (Cengiz Coşkun) 6. Sezon 190. Bölümde Yeniden Aramızda!
-
Son Dakika1 hafta önce
Stuttgart’ta Dehşet Sahnesi: Araç Kalabalığa Daldı, 3 Kişi Yaralandı
-
Ekonomi1 hafta önce
Denizli Sarayköy’de Vahşet: 2 Yaşındaki Bebek Öldüresiye Dövüldü – Bakanlıktan “Devlet Koruması” Açıklaması
-
Magazin1 hafta önce
“Engin Polat ve Babası 5 Yıl 2 Ay 15 Gün Hapis Cezası: Vergi Suçu Davasında Kritik Karar”
-
Gündem2 gün önce
“Eski Sevgilisini Barışmak İçin Çağırdı, Duşta 2 Erkeği Görünce Dehşete Düştü: ‘Videoyu Aileme Göndeririz!’ Tehdidiyle Kâbus Gecesi”
-
Gündem1 hafta önce
1 Mayıs’ta İstanbul ve Ankara’da Trafiğe Kapalı Yollar: Saatler, Güzergâhlar ve Alternatif Rotalar
-
Gündem1 hafta önce
“Kilis’te Yürek Yakan Kaza: Uzman Çavuş, 5 Aylık Hamile Eşini Yanlışlıkla Ezdi”
-
Gündem1 hafta önce
Tekirdağ’da 14 Yaşındaki Çocuk, Çamaşır Makinesi Yardımı İçin Çağırdığı Komşusunu Boğazından Bıçakladı