Daha fazla hava durumu tahmini: 15 günlük hava durumu İstanbul
Bizimle İletişimde Kalın

Sanat

İnternetten görüp başladı, bine yakın eser üretti: “Çok büyük sabır istiyor”

Yayımlandı

üzerinde

Yazıcı, ayrıca filografi, hat gibi farklı sanatların da birleştiği eserleri yaptığını dile getirdi.

Yapılan eserlerde binlerce parçanın kullanıldığını da belirten Yazıcı, “Fatiha Suresi tablosunun önce tasarımını yaptık, sonra kesime başladık. Çok hassas ve ince bir kesimi var. Harekeleri tek tek kesip sonrasında aynı yerlerine montajladık. Yaparken çok dikkat ediyoruz. Harekeler, hat yazısında olduğu gibi aynı yerine gelmesi lazım. Yaklaşık 7 bin matkap deliği var. Böyle bir eser için 7 bin kez kıl testere ile girip, kesip, çıkıyoruz. Yapımı 22 gün sürdü.” diye konuştu.

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sanat

Gilgameş operasının dünya prömiyeri  yapıldı

Yayımlandı

üzerinde

Devlet  ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Tan Sağtürk, Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen gösterim öncesi yaptığı açıklamada, sezon boyunca seyirci rekorlarına imza attıklarını söyledi.

Sağtürk, “Sanat üretimimizde gerçekleştirdiğimiz 44 prömiyer ile en üretken dönemlerden birini yaşadığımız bu süreçte asli görevlerimizden biri de Cumhuriyet’imizin yetiştirdiği değerli hocalarımızın ortaya koyduğu ve daha önce hiç sahnelenmemiş eserlerini, kurumumuzun değerli ekibiyle tahlil etmek, değerlendirmek, sahneye taşımak ve seyircimizle buluşabilir hale getirmektir.” diye konuştu.

İDOB’un Gilgameş operası ile adını tarihe yazacağını vurgulayan Sağtürk, şöyle devam etti:

“Bu akşam AKM Türk Telekom Salonu’nun görkemli atmosferinde, ülkemizin yetiştirdiği, 20. yüzyılın en büyük bestecilerinden Ahmet Adnan Saygun’un, kültürlerarasında köprü olma işlevi taşıdığı ve ana yurdunun düşünce dünyasını kavramsal çerçevede yorumladığı epik dram türündeki Gilgameş operasının büyülü diyarına ilk yolculuğu gerçekleştireceğiz. Bugün Gilgameş operası, dünya sahnesinde ilk kez siz değerli seyircilerimizle buluşuyor. Gilgameş, bilgisizlikten bilgiye geçişi tasavvufi bir şekilde ele almasından dolayı zamansız bir eser olma özelliğine sahip, özgürlük tutkusu destanıdır.”

“TÜM EKİP 6 AY BOYUNCA BÜYÜK EMEK HARCADI”

İDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Caner Akgün de Saygun’un başyapıtının 42 senedir sergilenmeyi beklediğini belirterek, “İDOB’un kurucusu Aydın Gün hocamızla Ahmet Adnan Saygun hocamız, bu eseri sahnelenmesi için uzun yıllar çok uğraştı fakat şanssızlıklardan bir türlü olamadı. Harika bir ekip, yaratıcı kadro, orkestra, koro, solist ve bale sanatçıları, teknik ekibimiz herkes yaklaşık 6 ay boyunca büyük bir emek harcadı ve şu an sizin karşınızdayız. Herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

ESER, 20 MAYIS’TA YENİDEN SAHNELENECEK

Caner Akın’ın rejisiyle sahneye konulan eserde, İDOB Orkestrasını İbrahim Yazıcı, İDOB Korosunu ise Volkan Akkoç yönetti.

Eserin dekor tasarımını Efter Tunç, kostüm tasarımını Gizem Betil, ışık tasarımını Cem Yılmazer, video tasarımını Aisha Hajiyeva, koreografisini de Deniz Özaydın hazırladı.

Eserde Hüseyin Likos, Alican Güçoğlu, Yılmaz Berkay Günay, Aylin Ateş, Burak Bilgili, Şebnem Ağrıdağ Kışlalı, Gökhan Ürben, Asude Karayavuz, Kılıç Aslan, Melike Manav Yalçın, Nursel Dinler Yazman, Neslişah Pekin, Burcu Soysev, Berin Kocabaşoğlu, Merve Topaldemir, Pınar Koç, Zeynep Halvaşi, Buket Polat, Agit İşcan, Ecem Ovat, Emre Güngör, Mualla Dedemen, Banu Ergün, Ahmet Baykara ve Alper Saldıran sahne aldı. Eser, 20 Mayıs’ta AKM’de yeniden sanatseverlere buluşacak.

Okumaya Devam Et

Sanat

7 yıl önce video izleyerek başladı: Tarihi figürleri halıya resmediyor

Yayımlandı

üzerinde

Geleneklerin unutulmaya yüz tuttuğuna değinen Sezer, şunları kaydetti:

“Toplum olarak geleneklerimizi çok unuttuk. Geçmişten gelen yaşamımız, nostalji yaşamamız tarih olma yolunda gidiyor. Ben bunu unutturmak istemiyorum. Evlatlarıma da benden sonra gelecek insanlara da Erzurum halkına da Türkiye’de bunu hatırlatmak adı altında ürünlerimde hep nostalji, eskiyi, geleneklerimizde olan detayları işlemeye çalışıyorum.”

Okumaya Devam Et

Sanat

Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri’nin adayları açıklandı

Yayımlandı

üzerinde

Yapılan açıklamaya göre, Üstün Akmen’in eşi Şaylan Akmen başkanlığındaki ön jürinin değerlendirmesi sonucu her dalda belirlenen 5 aday ödül için yarışacak. Oyuncular Anta Toros, Nevra Serezli, Suna Keskin, oyuncu, yönetmen ve yazar Tamer Levent, şair, yazar ve çevirmen Ataol Behramoğlu ve avukat Güler Berkin’den oluşan jüri ödül alacak isimleri seçecek.

Birçok ödülün takdim edileceği ödül töreninde Işıl Yücesoy ile Çiğdem Tunç “Emek Ödülü”, Dikmen Gürün, Zeliha Berksoy ve Zeynep Oral da “Onur Ödülü”nün sahibi olacak.

“Yılın Kadın Oyuncusu” ödülüne Selena Demirli, Merve Dizdar, Nazlı Senem Ünal ile Vildan Atasever, Demet Evgar ve Özge Özder, “Yılın Erkek Oyuncusu” ödülüne Ediz Akşehir, Yiğit Sertdemir, Deniz Karaoğlu, Erdem Kaynarca ve Sevkan Çelik aday oldu.

“Yılın Komedi Kadın Oyuncusu” ödülü adayları arasında Sevinç Erbulak, Yasemin Yalçın, Buket Çelik, Emel Çölgeçen ve Buse Külekçi, “Yılın Komedi Erkek Oyuncusu” ödülü adayları arasında ise Serhat Kılıç, Uğur Uzunel, Hakan Bilgin, Yosi Mizrahi ve İlyas İlbey yer aldı.

“Yılın Yönetmeni” ödülü için Cemre Su Salur, Yarkın Ünsal, Serdar Biliş, Ersin Umulu ve İbrahim Çiçek, “Yılın Prodüksiyonu” için “İnsanlar Mekanlar Nesneler”, “Dracula”, “Afife”, “Aşk Biter mi?” ve “Barda” oyunları, “Yılın Oyunu” ödülü için “Gece Kraliçesi”, “Muhammed Ali”, “Aşk Biter mi?”, “Kendi Var Adı Yok” ve “Dublörün Dilemması” eserleri yarışacak.

Törende ayrıca Yılın Umut Veren Kadın Oyuncusu, Yılın Umut Veren Erkek Oyuncusu, Yılın Komedi Oyunu, Yılın Yardımcı Kadın Oyuncusu, Yılın Yardımcı Erkek Oyuncusu, Yılın Oyun Yazarı, Yılın Ekip Oyunu ve Yılın Video Art Tasarımı ödüllendirilecek.

Dekor, kostüm, ışık tasarımı, koreografi, dramaturg ve müzik dallarında da ödüllerin takdim edileceği tören, 4 Haziran’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Okumaya Devam Et

Çok Okunanlar