Daha fazla hava durumu tahmini: 15 günlük hava durumu İstanbul
Bizimle İletişimde Kalın

Sağlık

Benjamin Button gerçek oldu: Yaşlı doğdu zamanla gençleşti

Yayımlandı

üzerinde

Bundan yaklaşık 30 yıl önce ‘da gerçekleşen bir doğum, bilim dünyasını şaşkına çevirdi. 

1993 yılında ülkenin Güney Victoria bölgesinde doğan Tomm Tennent, en sıradışı bebeklerden biri olarak dünyaya geldi.

Tıp dünyasını ve halkı şaşırtan özelliğe sahip olan Tennent, normal bir insanın sahip olması gerekenden çok daha fazla deriyle doğmuştu.

Doğuma kadar her şeyin normal ilerlediği sürecin ardından, doğum sırasında doktorlarla birlikte aile de şaşkına döndü.

Tomm’un cildi, sanki bir yetişkinin derisiyle kaplı gibiydi ve yüzü kırışıklıklarla doluydu. 

Araştırmalara başlayan bilim insanları, bu durumun hiçbir genetik hastalıkla tam olarak uyuşmadığını fark etti.

VÜCUDUNDA YÜKSEK SEVİYEDE HYALÜRONİK ASİT ÇIKTI

Ancak yapılan incelemeler, insan ve hayvan dokularında bulunan ve derinin elastikiyetini sağlayan önemli bir bileşen olan hyalüronik asidin Tomm’un vücudunda normalden çok daha yüksek seviyelerde bulunduğunu ortaya çıkardı.

Tomm’un durumu, özellikle belirli köpek türlerinde görülen Shar Pei sendromuna benzetildi. Shar Pei cinsi köpekler, doğduklarında fazla deriyle kaplı olur ve büyüdükçe derileri vücutlarına uyum sağlar.

Tomm, fiziksel görünümü nedeniyle pek çok zorlukla karşılaştı. Ama o, tüm bunlara rağmen hayata tutundu. Şimdi, 30 yıl sonra, Tomm’un hayatı biraz gizemli olsa da Facebook profili bize onun mutlu bir evlilik sürdürdüğünü gösteriyor.

Profilinde ise “Hayat basit. Seçimler yaparsınız ve geriye bakmazsınız” şeklinde bir mesaj yer alıyor. Bu, Tomm’un hayatını nasıl yaşadığını ve her zorluğa nasıl göğüs gerdiğini anlatan kısa ama anlamlı bir açıklama.

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sağlık

Doktor “Her gün yemeniz gereken 4 atıştırmalık” diyerek paylaştı: Karaciğeri ve bağırsakları koruyor

Yayımlandı

üzerinde

Yaban mersini ve ahududu gibi polifenol açısından zengin meyvelerle tüketildiğinde, probiyotiklerin bağırsakta daha verimli çoğalması sağlanıyor. Bu kombinasyon, bağırsak florasını destekleyen doğal bir “gübre” işlevi görüyor.

Dr. Saurabh Sethi’nin önerileri, sağlıklı atıştırmalıkların hem kolay ulaşılabilir hem de keyifle tüketilebilir olduğunu gösteriyor. Her biri bilimsel temellere dayanan bu atıştırmalıklar, karaciğer ve bağırsak sağlığını desteklemek isteyenler için güçlü ve lezzetli alternatifler sunuyor.

Okumaya Devam Et

Sağlık

Böbrek sağlığınız iyi mi? Vücudunuzdaki bu işaretlere dikkat!

Yayımlandı

üzerinde

Ayak bileklerinde, ayaklarda veya yüzde şişme, özellikle göz çevresinde veya altında sabah şişmesi dikkatlice düşünülmelidir.

Yorgunluk veya güçsüzlük, bacaklarda gece krampları birçok hastalıktan kaynaklanabilir ancak böbrek hastalığına da işaret edebilir

İdrarda değişiklikler (köpüklü, daha sık, daha az sıklıkta veya idrarda kan)

Köpüklü idrar, idrarda protein sızıntısının göstergesi olabilir. Suyu sifonu çektiğinizde oluşan köpük kaybolmalıdır, geçmiyorsa muhtemelen proteinüri yaşıyor olabilirsiniz. Oligüri veya yeterli su alımına rağmen daha az idrar böbrekler tarafından yetersiz filtrasyondan kaynaklanabilir. Gün içinde idrara çıkma sıklığının artması böbrek hastalığının bir belirtisi olabilir.

Okumaya Devam Et

Sağlık

En zor sindirilen 5 besin: Her sofrada var ama kabızlığın 1 numaralı nedeni

Yayımlandı

üzerinde

Kuzu eti gibi kırmızı et, bağırsaklar için daha serttir. Protein ve besin maddeleri içermesine rağmen, aşırı alımı sindirim sorunlarına neden olabilir, özellikle de çoğu sosis ve pastırma gibi işlenmiş ürünler olarak tüketildiğinden. Kırmızı etin sindirimi sindirim sistemi için daha zordur, şişkinliğe, kabızlığa ve rahatsızlığa yol açar.

Kırmızı etin sindirimi zordur ve bağırsakta patojenik bakterilerin aşırı büyümesine neden olarak iltihaplanmaya neden olabilir.

Bunun yerine: Gastrointestinal sorunları önlemek için kırmızı et, özellikle işlenmiş çeşitleri tüketiminizi sınırlayın.

Okumaya Devam Et

Çok Okunanlar