Sağlık
B12 vitamini zengini: Unutkanlık, yorgunluk ve kansızlığı önlüyor

B12 EKSİKLİĞİ NASIL ANLAŞILIR?
Vücutta B12 vitamini yetersiz olduğunda; kansızlık ortaya çıkar ve enerji eksikliği, yorgunluk, baş dönmesi, kalp atışında düzensizlik, nefes darlığı, ciltte solgunluk, kolay morarma ve kanama, kilo kaybı, ishal veya kabızlık, kas zayıflığı ve ekstremitelerde karıncalanma yaşanır.
Sağlık
Doktor “Her gün yemeniz gereken 4 atıştırmalık” diyerek paylaştı: Karaciğeri ve bağırsakları koruyor

4. KIRMIZI MEYVELER
Yaban mersini ve ahududu gibi polifenol açısından zengin meyvelerle tüketildiğinde, probiyotiklerin bağırsakta daha verimli çoğalması sağlanıyor. Bu kombinasyon, bağırsak florasını destekleyen doğal bir “gübre” işlevi görüyor.
Dr. Saurabh Sethi’nin önerileri, sağlıklı atıştırmalıkların hem kolay ulaşılabilir hem de keyifle tüketilebilir olduğunu gösteriyor. Her biri bilimsel temellere dayanan bu atıştırmalıklar, karaciğer ve bağırsak sağlığını desteklemek isteyenler için güçlü ve lezzetli alternatifler sunuyor.
Sağlık
Böbrek sağlığınız iyi mi? Vücudunuzdaki bu işaretlere dikkat!

Bu belirtiler her zaman belirli değildir ancak uyarı işaretleri olabilir:
Ayak bileklerinde, ayaklarda veya yüzde şişme, özellikle göz çevresinde veya altında sabah şişmesi dikkatlice düşünülmelidir.
Yorgunluk veya güçsüzlük, bacaklarda gece krampları birçok hastalıktan kaynaklanabilir ancak böbrek hastalığına da işaret edebilir
İdrarda değişiklikler (köpüklü, daha sık, daha az sıklıkta veya idrarda kan)
Köpüklü idrar, idrarda protein sızıntısının göstergesi olabilir. Suyu sifonu çektiğinizde oluşan köpük kaybolmalıdır, geçmiyorsa muhtemelen proteinüri yaşıyor olabilirsiniz. Oligüri veya yeterli su alımına rağmen daha az idrar böbrekler tarafından yetersiz filtrasyondan kaynaklanabilir. Gün içinde idrara çıkma sıklığının artması böbrek hastalığının bir belirtisi olabilir.
Sağlık
En zor sindirilen 5 besin: Her sofrada var ama kabızlığın 1 numaralı nedeni

KIRMIZI ET
Kuzu eti gibi kırmızı et, bağırsaklar için daha serttir. Protein ve besin maddeleri içermesine rağmen, aşırı alımı sindirim sorunlarına neden olabilir, özellikle de çoğu sosis ve pastırma gibi işlenmiş ürünler olarak tüketildiğinden. Kırmızı etin sindirimi sindirim sistemi için daha zordur, şişkinliğe, kabızlığa ve rahatsızlığa yol açar.
Kırmızı etin sindirimi zordur ve bağırsakta patojenik bakterilerin aşırı büyümesine neden olarak iltihaplanmaya neden olabilir.
Bunun yerine: Gastrointestinal sorunları önlemek için kırmızı et, özellikle işlenmiş çeşitleri tüketiminizi sınırlayın.
-
Gündem5 gün önce
Ankara’da Dehşet: Doktor Muhammet Mustafa Duman’ın Sokak Hayvanı Katliamı ve Tutuklanma Süreci
-
Gündem1 hafta önce
Konyaaltı’nda Kan Donduran Vahşet: Polisten Kaçarken Saklandığı Odunlukta Kız Arkadaşını Vuran Sezer Bozkurt
-
Gündem1 hafta önce
Annelere Uyarı: Jel Deterjan Kapsülü 4 Yaşındaki Çocuğun Görme Yetisini Yok Etti!
-
Gündem1 hafta önce
Bahçelievler Kur’an Kursunda Cinsel İstismar Skandalı: Tutuklanan Belletmen İbrahim K. ve 17 Çocuğun Pedagog Eşliğinde İfadesi
-
Son Dakika7 gün önce
amsun’da Feci Heyelan: Baba ile İki Çocuğu Hayatını Kaybetti, Anne Ağır Yaralı Kurtarıldı
-
Magazin5 gün önce
Kuruluş Osman’a Geri Dönüyor: Turgut Alp (Cengiz Coşkun) 6. Sezon 190. Bölümde Yeniden Aramızda!
-
Gündem1 hafta önce
“Şok Uyarı: İstanbul’da Aynı Noktada 6.2’lik Bir Deprem Daha Kapıda! Şener Üşümezsoy İlk Kez Açıkladı”
-
Gündem1 hafta önce
Mardin’de 14 Yaşındaki Elif Kanak’ın Trajik Kaybı: Silahlı Yaralanma Sonrası Hayat Mücadelesi Sona Erdi