Daha fazla hava durumu tahmini: 15 günlük hava durumu İstanbul
Bizimle İletişimde Kalın

Sağlık

7 saat uyumadığınızda vücudunuzda ne olur? Şaşırtıcı etkileri bilnmiyordu

Yayımlandı

üzerinde

Uyku eksikliği, kilo alma riskini de artırıyor. Ankete göre, yeterince uyumayan kişilerin %26’sı aşırı kilolu, %32’si ise şişkinlik sorunu yaşıyor. Uyku sırasında vücudun açlık ve tokluk hissini düzenleyen hormonları dengelediğini belirtiliyor. Yeterince dinlenmediğinde, ghrelin (açlık hormonu) seviyesi yükselir ve kişiyi daha fazla yeme isteği duymaya yönlendirirken, leptin (tokluk hormonu) seviyesi düşer. Bu hormonal dengesizlik, özellikle şekerli yiyeceklere karşı aşırı isteklere yol açar.

Uzmanlara göre, uyku eksikliği kadınlar ve erkeklerde farklı kilo alma şekillerine yol açabiliyor. Kadınlar, hormonal değişiklikler nedeniyle kalça ve uyluk bölgelerinde yağ birikimi yaşayabilirken, erkeklerde testosteron düşüşü sonucu karın bölgesinde yağlanma görülüyor.

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sağlık

Doktor “Her gün yemeniz gereken 4 atıştırmalık” diyerek paylaştı: Karaciğeri ve bağırsakları koruyor

Yayımlandı

üzerinde

Yaban mersini ve ahududu gibi polifenol açısından zengin meyvelerle tüketildiğinde, probiyotiklerin bağırsakta daha verimli çoğalması sağlanıyor. Bu kombinasyon, bağırsak florasını destekleyen doğal bir “gübre” işlevi görüyor.

Dr. Saurabh Sethi’nin önerileri, sağlıklı atıştırmalıkların hem kolay ulaşılabilir hem de keyifle tüketilebilir olduğunu gösteriyor. Her biri bilimsel temellere dayanan bu atıştırmalıklar, karaciğer ve bağırsak sağlığını desteklemek isteyenler için güçlü ve lezzetli alternatifler sunuyor.

Okumaya Devam Et

Sağlık

Böbrek sağlığınız iyi mi? Vücudunuzdaki bu işaretlere dikkat!

Yayımlandı

üzerinde

Ayak bileklerinde, ayaklarda veya yüzde şişme, özellikle göz çevresinde veya altında sabah şişmesi dikkatlice düşünülmelidir.

Yorgunluk veya güçsüzlük, bacaklarda gece krampları birçok hastalıktan kaynaklanabilir ancak böbrek hastalığına da işaret edebilir

İdrarda değişiklikler (köpüklü, daha sık, daha az sıklıkta veya idrarda kan)

Köpüklü idrar, idrarda protein sızıntısının göstergesi olabilir. Suyu sifonu çektiğinizde oluşan köpük kaybolmalıdır, geçmiyorsa muhtemelen proteinüri yaşıyor olabilirsiniz. Oligüri veya yeterli su alımına rağmen daha az idrar böbrekler tarafından yetersiz filtrasyondan kaynaklanabilir. Gün içinde idrara çıkma sıklığının artması böbrek hastalığının bir belirtisi olabilir.

Okumaya Devam Et

Sağlık

En zor sindirilen 5 besin: Her sofrada var ama kabızlığın 1 numaralı nedeni

Yayımlandı

üzerinde

Kuzu eti gibi kırmızı et, bağırsaklar için daha serttir. Protein ve besin maddeleri içermesine rağmen, aşırı alımı sindirim sorunlarına neden olabilir, özellikle de çoğu sosis ve pastırma gibi işlenmiş ürünler olarak tüketildiğinden. Kırmızı etin sindirimi sindirim sistemi için daha zordur, şişkinliğe, kabızlığa ve rahatsızlığa yol açar.

Kırmızı etin sindirimi zordur ve bağırsakta patojenik bakterilerin aşırı büyümesine neden olarak iltihaplanmaya neden olabilir.

Bunun yerine: Gastrointestinal sorunları önlemek için kırmızı et, özellikle işlenmiş çeşitleri tüketiminizi sınırlayın.

Okumaya Devam Et

Çok Okunanlar