Sağlık
52 yaşındaki adam 6 ayda 30 kilo verdi: Diyet bile yapmadı, zayıflama sırrını paylaştı

“Su içmeyi öğrendim. Günlük 2, 3 litrenin altına düşmüyorum. Soğuk havalarda da yanımda su şişesi taşıyorum. 105 kilodan 75 kiloya düşünce hayata bakışım değişti, mutluluğum arttı, bazı kronik rahatsızlıklarımdan kurtuldum. Zayıflayınca günlük yaşam daha rahat oluyor. Hipertansiyon, kolesterol ve astım hastasıydım. Horlamalarım vardı, eşimle çok tartışıyorduk. Kilo verince hayatım değişti. Doktorların önerisiyle kolesterol ilaçlarını bıraktım, iki doz olan astım ilacım tek doza düştü, horlamalarım kesildi. Tansiyonum da dengelendiği için ilacı her gün kullanmıyorum.”
İstediği kıyafetleri kolayca bulabildiğini anlatan Yiğit, uzun süre görmediği arkadaşlarıyla karşılaşınca kendisini tanıyamadıklarını sözlerine ekledi.
Sağlık
105 yaşında Japon doktorun uzun ömür kuralı: 7 basit yöntemi var

“AMAÇ UZUN ÖMRÜN YAKITIDIR”
Dr. Hinohara’nın uzun yaşamın merkezine koyduğu bir başka unsur ise “hayattaki amaç”tı. Sabahları uyanmak için bir sebebin olması gerektiğini savunan Hinohara, insanların üretken kaldıkça hem zihinsel hem de fiziksel olarak genç kaldığına inanıyordu. “Hayatta boş durmayın” diyerek insanları sürekli öğrenmeye, katkı sağlamaya teşvik etti.
Tıbbi kariyerine rağmen Dr. Hinohara, sağlığı takıntı haline getirmenin zararlı olabileceği konusunda uyarıyordu. Küçük semptomlar karşısında paniğe kapılmak yerine, kişinin vücuduna güvenmesi gerektiğini savunuyordu. Stresin sağlığı olumsuz etkilediğini vurgulayan Hinohara, sakin ve dengeli bir hayat tarzını benimsiyordu.
Sağlık
Uzmanından solunum sağlığı uyarısı: Basit parmak testi riski ortaya çıkarıyor

RİSK TESPİTİ
Serçe parmağını 90° geriye bükebiliyorsa,
Baş parmağını ön koluna değdirebiliyorsa,
Dirsek ya da dizini 10°’den fazla hiperekstansiyona getirebiliyorsa,
Bacakları düzken avuç içlerini yere koyabiliyorsa puan alıyor. Yetişkinlerde beş, çocuklarda ise altı ve üzeri puan aşırı esneklik olarak kabul ediliyor.
Aşırı esnekliğin, genetik bir bağ doku hastalığı olan Ehlers-Danlos Sendromu (EDS) ile bağlantılı olabileceği belirtiliyor. Bu sendrom, vücudun kolajen üretimini etkileyerek bağ dokuların dayanıklılığını düşürüyor. Dr. Goldberg, EDS hastalarının solunum yolu hastalıklarını atlatmakta daha fazla zorlandığına dair güçlü klinik gözlemler olduğunu belirtiyor.
Sağlık
Karaciğeri çürüten 5 alışkanlık: Özellikle bu besinle dikkat!

ALKOL TÜKETİMİ
Alkol, karaciğer hasarının önde gelen nedenlerinden biridir. Çok fazla alkol içmek, karaciğerin onu parçalamak için fazla mesai yapmasına neden olur ve bu da diğer toksinleri temizleme yeteneğini azaltır. Zamanla bu, yağlı karaciğere, iltihaplanmaya ve hatta karaciğer dokusunun kalıcı olarak yara izi haline geldiği siroza neden olabilir.
-
Gündem1 hafta önce
Ankara’da Dehşet: Doktor Muhammet Mustafa Duman’ın Sokak Hayvanı Katliamı ve Tutuklanma Süreci
-
Gündem1 hafta önce
Annelere Uyarı: Jel Deterjan Kapsülü 4 Yaşındaki Çocuğun Görme Yetisini Yok Etti!
-
Magazin1 hafta önce
Kuruluş Osman’a Geri Dönüyor: Turgut Alp (Cengiz Coşkun) 6. Sezon 190. Bölümde Yeniden Aramızda!
-
Son Dakika1 hafta önce
amsun’da Feci Heyelan: Baba ile İki Çocuğu Hayatını Kaybetti, Anne Ağır Yaralı Kurtarıldı
-
Gündem1 hafta önce
Mardin’de 14 Yaşındaki Elif Kanak’ın Trajik Kaybı: Silahlı Yaralanma Sonrası Hayat Mücadelesi Sona Erdi
-
Ekonomi6 gün önce
Denizli Sarayköy’de Vahşet: 2 Yaşındaki Bebek Öldüresiye Dövüldü – Bakanlıktan “Devlet Koruması” Açıklaması
-
Son Dakika4 gün önce
Stuttgart’ta Dehşet Sahnesi: Araç Kalabalığa Daldı, 3 Kişi Yaralandı
-
Gündem6 gün önce
1 Mayıs’ta İstanbul ve Ankara’da Trafiğe Kapalı Yollar: Saatler, Güzergâhlar ve Alternatif Rotalar