Daha fazla hava durumu tahmini: 15 günlük hava durumu İstanbul
Bizimle İletişimde Kalın

Sanat

5. İstanbul Dijital Sanat Festivali için geri sayım başladı

Yayımlandı

üzerinde

İstanbul Dijital Sanat Festivali 15 Haziran’da başlayacak. Anadolu Ajansının (AA) Global İletişim Ortağı olduğu, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle düzenlenen festival, dijital sanatlar alanında yurt içinden ve dışından önemli isimleri sanatseverlerle buluşturacak.

Ön gösterimini Paris’te yapan ve Türkiye’nin uluslararası düzenlenen ilk ve tek dijital sanat festivali olan IDAF, “Connecting” (Bağlanıyor) temasıyla gerçekleştirilecek.

Festivalde, dijital sanatlar alanında ulusal ve uluslararası 80 sanatçının eserleri sergilenecek, ayrıca çocuk ve gençlik atölyeleri, tiyatrolar, dijital şovlar, robot gösterileri, paneller, görsel ve işitsel performanslar düzenlenecek.

Artistik Direktörlüğünü Esra Özkan’ın yaptığı festivalin küratörlüğünü Rahim Ünlü, Samed Karagöz, Niyazi Erdoğan, Evgeniya Romanidi ve Türkiye’nin ilk yapay zeka küratörü Avind üstlenecek. Herkese açık ve ücretsiz olacak festivalde, işitsel ve görsel performansların, masterclassların ve tiyatroların yanı sıra pek çok konuda panel ve atölyeler gerçekleştirilecek.

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sanat

Bowen ve Korsakov’un eserleri müzikseverlerle buluşacak

Yayımlandı

üzerinde

ADSO’dan yapılan açıklamaya göre, konser, 16 Mayıs saat 20.30’da, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu’nda verilecek. Konserde orkestra, Türkiye’de ve uluslararası sahnelerde operadan senfoniye uzanan geniş bir repertuvarla adından sıkça söz ettiren İtalyan şef Alessandro Cedrone yönetiminde sahne alacak, solist İngiliz sanatçı Timothy Ridout olacak.

Programın ilk yarısında York Bowen’ın 1907’de Lionel Tertis için yazdığı Do Minör Viyola Konçertosu seslendirilecek. Konserin ikinci yarısında ise Rus besteci Nikolay Rimski-Korsakov’un ölümsüz eseri “Şehrazat” yer alacak.

1888’de bestelenen bu dört bölümlü senfonik süit, “Binbir Gece Masalları”nın büyüleyici atmosferini zengin orkestra renkleriyle sahneye taşıyacak.

Okumaya Devam Et

Sanat

İzmir’de ne tür sanat etkinlikleri düzenlenecek?

Yayımlandı

üzerinde

Devlet Tiyatrosu, 13-17 Mayıs’ta Bornova Kültür Merkezi Bozkurt Kuruç Sahnesi’nde “Fareler ve İnsanlar”, Konak Sahnesi’nde “Kaçaklar”, Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi’nde “Rüstemoğlu Cemal’in Tuhaf Hikayesi” oyunlarını sahneleyecek.

Devlet Opera ve Balesi, 12 Mayıs’ta Bornova Kültür Merkezi Necdet Aydın Sahnesi’nde “Çocuk Balesi”, 14 Mayıs’ta “Keşfedilmemiş Besteler”, 16 Mayıs’ta İzmir Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu konserini sanatseverlerle buluşturacak.

Bornova Kültür Merkezi Rakım Elkutlu Salonu, 15 Mayıs’ta İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun “Gözlerime Bakmasaydın” konseriyle müzikseverleri ağırlayacak.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, 16 Mayıs’ta Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı özel konserini Laçin Akyol anısına verecek.

İzmir Kültür Sanat Fabrikası’nda 12 Mayıs’ta Doç. Dr. Gizem Akcan’ın “Sanat ile Kişisel Farkındalık” atölyesi, 13 Mayıs’ta Gülen Ertuğ’un “Esnek Zihin Güçlü Beden” söyleşisi, 14 Mayıs’ta yazar Berna Nalbantlar’ın “Yazarlık” atölyesi, 15 Mayıs’ta tarihçi Pınar Sözer’in “Yangın Yerinden Modern Dünyaya Açılan Kapı: Kültürpark” söyleşisi düzenlenecek.

Yine İzmir Kültür Sanat Fabrikası’nda 16 Mayıs’ta Dr. Öğretim Üyesi Urungu Akgül “Müzelerde Sanal Gerçeklik Uygulamaları”, Elif Erginer “Tekel Tütün Fabrikasından İzmir Kültür Sanat Fabrikasına: Bir Dönüşümün Hikayesi”, Prof. Dr. Ceren Ünal “Bizans Sikke İkonografisinde İmparatoriçeler” sunumlarını gerçekleştirecek, 17 Mayıs’ta 4. İzmir Mandolin Festivali düzenlenecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İZBB) Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, hafta boyunca konser, tiyatro, atölye ve söyleşiler gerçekleştirecek.

Tarihi Kemeraltı Esnaf Türk Müziği Topluluğu Korosu, 14 Mayıs’ta Konak Elhamra Sahnesi’nde Derya Derin şefliğinde “Bahar Konseri”, Avrupa Birliği Filarmoni Orkestrası AASSM’de sahne alacak.

İZBB Ödemiş Konaklı Köy Tiyatrosu 14 Mayıs’ta Konaklı Düğün Salonu’nda “Bir Zamanlar”, İZBB Şehir Tiyatroları 15 Mayıs’ta İsmet İnönü Sahnesi’nde “Soytarılar Okulu”, 17 Mayıs’ta “Çok Tuhaf Soruşturma” oyunlarını tiyatroseverlerin beğenisine sunacak.

Kentte 12-24 Mayıs’ta İzmir Kültür Sanat Fabrikası’nda Emre Aydos’un “Zamanın İzleri” sergisi, 16-24 Mayıs’ta “100. Yılında İzmir Kent Belleğinde Hamza Rüstem” sergisi sanatseverlerle buluşacak.

Okumaya Devam Et

Sanat

İbrahim Erkal vefatının 8. yılında anılıyor

Yayımlandı

üzerinde

Ziraat işçiliğinden emekli Ebubekir ile ev hanımı Hatice Erkal’ın 6 çocuğunun en büyüğü olan sanatçı, 10 Ekim 1966’da Erzurum’un Narman ilçesinde dünyaya geldi.

Başarılı sanatçı, ilk ve ortaokulu Narman’daki 18 Mart İlköğretim Okulu, liseyi ise Narman Lisesinde okudu, ilkokuldan itibaren bağlama, mandolin ve flüt çalarak kendi kendine yapmayı öğrendi.

Liseden sonra solfej ve nota dersleri alan sanatçı, Ankara’nın çeşitli yerlerinde sahneye çıktı. Sanatçının, “İbrahim Güzelses” adıyla 1984’te Erzurum türkülerini seslendirdiği “Sarhoş Baki” albümü yeterince ses getirmedi.

İbrahim Erkal, askerlik görevini 1987-1988’de İstanbul Kalender Orduevinde solist olarak yaptı. Vatani görevinin ardından Erzurum’a dönen sanatçı, 1989’da İstanbul’a göç etti.

İstanbul’da garsonluk yapan sanatçı, bir yandan da piyanist ve udi olarak hayatını kazanmaya çalıştı.

“Tutku” adlı albümünü 1994’ün ilk ayında yayımlayan sanatçı, müzikseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Erkal, albümden elde ettiği başarının ardından, garsonluk yaptığı restoranda solist olarak sahneye çıkmaya başladı.

“AKLIMDASIN” ŞARKISIYLA HAYRAN KİTLESİNİ GENİŞLETTİ

Erkal, 1995’te çıkan “Sıra Bende/Aklımdasın” albümündeki “Aklımdasın” şarkısıyla ününe ün kattı. Sanatçı, 1996’da çıkardığı “Gönlünüze Talibim” albümündeki “Unutmayacağım” ve “Canısı” şarkılarının kazandığı başarıyla müzik dünyasında uzun süre kendinden söz ettirdi.

Kral TV Video Ödülleri’nde 1997’de “En İyi Söz” ve “En İyi Arabesk-Fantezi Erkek Sanatçı” ödüllerini alan Erkal, 1997-1998’de yayımlanan, Temel Gürsu’nun yönetmenliğini üstlendiği “Canısı” isimli televizyon filminde Emine Ün ile başrolü paylaştı.

Sanatçının başrolünde oynadığı “Sırılsıklam” adlı televizyon dizisi 1998’de izleyiciyle buluştu. “De Get” adlı albümünü 2000’de müzikseverlerin beğenisine sunan Erkal, 2001’de “Su Gibi”, 2002’de “Aşkname”, 2004’te “Gönül Limanı”, 2006’da “Yüreğinden Öpüyorum”, 2008’de “Aranağme”, 2011’de “Burnumda Tütüyorsun”, 2015’te ise “Ömrüm-Nefes 1” adlı albümleri müzikseverlerle buluşturdu.

Erkal, 2002’de “Ben Bu Şöhreti Sevmedim” adlı kitabı kaleme aldı.

“BESTECİLİĞİYLE DE MÜZİK PİYASASINDA ÖNEMLİ BİR YER EDİNDİ”

Kendi besteleri dışında anonim eserlere albümlerinde yer veren sanatçı, besteleriyle de müzik piyasasında önemli bir yer edindi.

İbrahim Tatlıses, Hülya Avşar, Metin Şentürk, Soner Arıca, Zara, Alişan, Gökhan Özen, Burhan Çaçan ve Mine Koşan’ın da aralarında olduğu çok sayıda ünlü isim, Erkal’ın şarkılarını yorumladı.

Başarılı sanatçı, 2003’te Filiz Akgün ile evlendi. İkilinin kızları Dilara Hatice 2004’te, oğulları Erenalp ise 2005’te dünyaya geldi. Erkal’ın küçük kızı Elif Su ise sanatçının beyin kanaması geçirdiği tarihten 12 gün önce doğdu.

Evinin otoparkında tansiyonunun düşmesi sonucu dengesini kaybeden ve yere kafasını vurarak beyin kanaması geçiren sanatçı, 12 Nisan’da tedavi altına alındı. Sanatçı, 11 Mayıs 2017’de tedavi gördüğü hastanede yaşama veda etti. Sanatçının cenazesi, Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.

Okumaya Devam Et

Çok Okunanlar