Daha fazla hava durumu tahmini: 15 günlük hava durumu İstanbul
Bizimle İletişimde Kalın

Sağlık

17 yaşındaki genç kanseri yendi, 1 hafta sonra aniden öldü: 2 belirtiyle hastaneye kaldırmışlar

Yayımlandı

üzerinde

17 yaşındaki genç kanseri yendi, 1 hafta sonra aniden öldü: 2 belirtiyle hastaneye kaldırmışlar

İngiltere’de yaşayan 17 yaşındaki Hannah Riddell, kanserle verdiği zorlu mücadeleyi kazandı. Ancak mutluluğu uzun sürmedi; genç kız bir hafta sonra sepsis şüphesiyle hayatını kaybetti.

Hannah, Ağustos 2024’te kolunun altında bir kitle fark edilmesinin ardından 4. evre Hodgkin lenfoma teşhisi aldı. Hastalığıyla cesurca mücadele eden genç kız, altı kür kemoterapi gördü. 7 Ocak’ta doktorlar, vücudunda artık kanser belirtisi olmadığını belirtti.
Hannah’nın annesi Jill Mitcheson (44), kızının geleceğe dair büyük hayalleri olduğunu söyledi. “Çok fazla planı vardı. Bir gelecek istiyordu ve hepsi elinden alındı,” diyerek yaşadığı üzüntüyü dile getirdi.Hannah, okulunu yeni bitirmişti ve eğitimine devam etmeyi planlıyordu. 18 yaşındaki erkek arkadaşı Kieron Stokoe, hastalığı süresince ona destek olmuştu. Tedavisinin ardından sağlığına kavuşmasını kutlamak için tatile gitmeyi planlıyorlardı.
Ancak 14 Ocak’ta rutin bir kan testi sırasında Hannah iki nöbet geçirdi ve kısa süre sonra kalbi durdu. Annesi Jill, test öncesinde kızının solgun göründüğünü ve mide bulantısı yaşadığını belirtti. Ayrıca bacaklarında şiddetli ağrılar olduğunu söyledi.
Bir nöbet daha geçiren Hannah, hızla acil servise kaldırıldı. Jill, o anları şu sözlerle anlattı: “Gözleri geriye doğru kayıyordu, panik içindeydi. Nefes almakta zorlanıyordu.”Hannah, yoğun bakıma alındıktan kısa bir süre sonra hayatını kaybetti.
Aile, Hannah’nın ani ölümüne neyin sebep olduğunu öğrenebilmek için yürütülen soruşturmanın sonucunu bekliyor. Ölüme sepsisin yol açmış olabileceği düşünülüyor. Sepsis, vücudun bir enfeksiyona aşırı tepki vermesi sonucu doku hasarı, organ yetmezliği ve ölüme neden olabiliyor.
Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) göre, dünya genelinde sepsis teşhisi konan hastaların üçte biri hayatını kaybediyor.
Hayatta kalanlar ise kronik ağrı, yorgunluk, organ işlev bozukluğu ve travma sonrası stres bozukluğu (TSSB) gibi uzun vadeli sağlık sorunlarıyla mücadele ediyor.
Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sağlık

Sırrı Süreyya Önder kimdir, sağlık durumu nasıl? DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in hayatı

Yayımlandı

üzerinde

Sırrı Süreyya Önder, 7 Temmuz 1962 yılında Adıyaman’da dünyaya geldi. Yönetmen, senarist, yapımcı, oyuncu, gazeteci ve siyasetçidir. DEM Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekilidir.

Yönetmenlik, senaristlik, oyunculuk, müzik yapımcılığı ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku (BDP’nin desteklediği bağımsızlar) saflarında katıldığı 2011 genel seçimlerinde, İstanbul 2. bölgeden milletvekili seçildi.

2014 yerel seçimlerinde HDP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı oldu, ancak kazanamadı. HDP saflarında katıldığı Haziran 2015 genel seçimlerinde ve Kasım 2015 genel seçimlerinde ise Ankara 1. bölgeden milletvekili seçildi.

TBMM 24. Dönem İstanbul, 25. Dönem ve 26. Dönem Ankara milletvekili olarak görev yaptı. 2023 Türkiye genel seçimlerinde DEM Parti’den 28. dönem İstanbul milletvekili seçildi.

Okumaya Devam Et

Sağlık

Uzmanından “süper gıda” uyarısı: Yanlış tüketimi hastanelik edebilir

Yayımlandı

üzerinde

Chia tohumları, son yıllarda sağlıklı tariflerin vazgeçilmezi haline gelmiş durumda. Smoothie’lerden pudinglere kadar pek çok tarifte kullanılan bu tohumlar, sadece sağlıklı olmakla kalmıyor, aynı zamanda pratik ve lezzetli alternatifler sunuyor. Ancak uzmanlar, tüketicileri bu süper gıdayı bilinçli kullanmaları konusunda uyarıyor.

Okumaya Devam Et

Sağlık

Ağızdan tüm vücuda yayılabilir: Kalp sağlığını tehdit ediyor

Yayımlandı

üzerinde

Ağız ve diş sağlığını korumak, hem estetik hem de genel sağlık açısından çok önemli. İşte dikkat edilmesi gereken temel noktalar:

Günde en az 2 kez, sabah ve akşam dişleri en az 2 dakika fırçalamak gerekir.

Diş fırçalama sırasında dil de fırçalanmalı, çünkü bakteriler dil yüzeyinde de birikir.

Diş fırçası, diş aralarındaki plağı tam olarak temizleyemez. Bu yüzden günde 1 kez diş ipi kullanmak önemli.

Antiseptik ağız gargaraları, ağızdaki bakterileri azaltarak diş eti hastalıklarını ve kötü ağız kokusunu önler.

Şekerli yiyecek ve içeceklerden uzak durmak gerekir, çünkü bu maddeler bakteriler için besin kaynağıdır.

Okumaya Devam Et

Çok Okunanlar