Sağlık
Ramazan ayı zehir olmasın: Gıda güvenliğinde dikkat edilmesi gerekenler

ESNAF VE MÜŞTERİ HİJYENE DİKKAT EDİYOR
Restoran işletmecisi Eymen Taşdöken (32), “Hijyen kuralları bizim için çok önemli. Hem ustalarımızın hijyenine hem de servis anındaki o yoğunlukta buna dikkat ediyoruz. Ürünleri alırken çok hassas davranıyoruz. Et ve sebze ürünlerini dikkatli seçiyoruz. Aldığımız yerler her zaman bellidir. Özellikle eti aldığımız kasaplardan, kesim raporlarını istiyoruz. Helal kesim ve sağlıklı ürün olmasına dikkat ediyoruz” diye konuştu.
Restoranda yemek yiyen kurye Mehmet Çelik (37) ise “Önemli olan dengeli beslenmek. Bilindik mekanda, bilindik yerde yemek daha iyi. Hijyen benim için önemli. Ramazanda yediklerimize dikkat etmek önemli” dedi.
Müşterilerden kasap Ertuğrul Sönmez (43) de “Ürünün sağlıklı olmasına dikkat ederim. Kasap olarak yerel mezbahalarda hayvanı kestiriyorum. Devlet veterineriyle ve sağlık raporuna dikkat ediyorum. Herhangi bir lokantaya gidersem de temizliğine bakarım” ifadelerini kullandı.
Sağlık
Enerjinizi tüketen gizli besin eksiklikleri: Sürekli yorgun olmanızın nedeni

MAGNEZYUM
Vücudunuzu güçlendirebilecek ve sizi sağlıklı, enerjik ve hatta neşeli hissettirebilecek temel besinler arasında magnezyum bulunur. Bu önemli mineral olmadan, vücudunuz yeterli enerji üretemeyebilir. Magnezyum, hücreleriniz için ana enerji kaynağı olan ATP üretiminde yardımcı olur. Yetersiz magnezyum seviyeleriyle, kişi enerji eksikliği, yorgunluk ve halsizlik yaşayabilir.
Magnezyum ayrıca kas fonksiyonunda, sinir sinyalizasyonunda ve stres düzenlemesinde önemli bir rol oynar. Magnezyum eksikliği kas kramplarına, kötü uykuya ve zihinsel yorgunluğa yol açabilir.
Magnezyumun önemli kaynakları arasında yapraklı yeşil sebzeler, kuruyemişler ve tohumlar, soya ürünleri ve fıstıklar bulunur.
Sağlık
Günlük adım sayısı ne kadar olmalı? Hareketsiz yaşamın zararlı etkilerini azaltıyor

Çalışmada, günde ortalama 11 saat hareketsiz kalan bireyler, ‘yüksek hareketsiz kalma süresi’ kategorisinde yer alırken, daha az zaman hareketsiz kalanlar ‘düşük hareketsiz kalma süresi’ olarak sınıflandırıldı. İlk iki yıl boyunca kötü sağlığa sahip olabilecek katılımcılar çalışmaya dahil edilmedi, bu nedenle bulguların yalnızca ilk iki yıl boyunca genel olarak sağlıklı olan bireyler için geçerli olduğu bildirildi.
Sağlık
105 yaşında hayatını kaybeden Yogi Kazım, NTV’ye konuşmuştu

25.04.2025 – 14:06
Son Güncelleme : 25.04.2025 – 14:13
NTV
-
Ekonomi4 gün önce
Eskişehir’de Ormanlık Alanda Yakılarak Öldürülen 30 Yaşındaki Kadın Dehşeti: Sadece Saç ve Kemik Kaldı
-
Gündem2 gün önce
Şanlıurfalı Genç İşçi 3 Günlük Korkunç İşkenceyle Yüzleşti: Dişleri Kırıldı, Hamam Böceği Yedirildi
-
Gündem1 hafta önce
Ünlü İsimlerden Sırrı Süreyya Önder’e Destek: “Sakın Ölme Sırrı Abi… Benimle Yine Dalga Geç!”
-
Son Dakika1 hafta önce
Son Dakika: Şakir Paşa Ailesi Konakta Yangın! 1 Ölü – Tüm Detaylar
-
Gündem1 hafta önce
Kayınvalidesini hamile bırakmıştı! Arsız damadın babası konuştu: Oğlum sapıktır
-
Gündem3 gün önce
“Silivri’de 6,2’lik Depremin Derinden Gelen Uğultusu: Sismik Kayıtların Ardındaki Gerçek”
-
Son Dakika7 gün önce
Oyuncu Sevil Akdağ Arkadaşını Öldürdü: Fatih İskenderpaşa’daki Cinayet Olayının Tüm Detayları
-
Son Dakika3 gün önce
İstanbul’da 6.2 Büyüklüğünde Korkutan Deprem: Vatandaşlar Panikle Sokağa Döküldü Medyatava +4