Daha fazla hava durumu tahmini: 15 günlük hava durumu İstanbul
Bizimle İletişimde Kalın

Gündem

Fethiye’de 36 düzensiz göçmen yakalandı

Yayımlandı

üzerinde

Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, Faralya Koyu’nda bir grup düzensiz göçmenin olduğu bilgisinin alınması üzerine bölgeye sahil güvenlik botu ile Sahil Güvenlik Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Timi sevk edildi.

Ekipler, koyda 17’si çocuk 36 düzensiz göçmeni yakaladı.

Düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gündem

Bugün ne günü? 12 Mayıs’ın anlam ve önemi

Yayımlandı

üzerinde

Hemşireler Günü (International Nurses Day), her yıl 12 Mayıs tarihinde kutlanır. Bu gün, modern hemşireliğin kurucusu kabul edilen Florence Nightingale’in doğum günü anısına seçilmiştir (1820). Dünya genelinde hemşirelerin sağlık hizmetlerine yaptığı katkıyı onurlandırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla kutlanır.

HEMŞİRELER GÜNÜ HAKKINDA KISA BİLGİLER

İlk kez 1965 yılında Uluslararası Hemşireler Konseyi (ICN) tarafından kutlanmaya başlandı.

Hemşireler Günü, yalnızca kutlama değil, aynı zamanda sağlık çalışanlarının karşılaştığı zorluklara dikkat çeken ve mesleğin gelişimine dair mesajlar veren bir gün olarak da değerlendirilir.

Her yıl farklı bir tema belirlenir. Temalar genellikle sağlık politikaları, halk sağlığı veya hemşirelerin rolünü güçlendirmeye odaklanır.

TÜRKİYE’DE HEMŞİRELER GÜNÜ

’de de 12-18 Mayıs tarihleri arasında Hemşirelik Haftası olarak kutlanır. Hastanelerde etkinlikler, paneller ve seminerlerle hemşirelerin emeği vurgulanır.

Dilersen bu konuda haber dilinde kullanabileceğin kısa bir metin ya da çarpıcı başlık önerileri de hazırlayabilirim. Yazı mı yazacaksın?

Okumaya Devam Et

Gündem

Fesih ne demek? Fesih kelimesi ne anlama geliyor? İşte, sözlükteki anlamı

Yayımlandı

üzerinde

Sözlükte “aklen veya bedenen zayıf olmak, bilmemek; bozmak, iki şeyi birbirinden ayırıp dağıtmak” gibi anlamlara gelen fesih (fesh), bir akdin veya hukukî bağın iradî olarak ortadan kaldırılmasını ifade eder.

Fesih kelimesi veya türevleri Kur’an’da geçmez. Hadislerde, hac niyetiyle ihrama girmişken bundan vazgeçilip umreye niyet edilmesi anlamında haccın umreyle feshedilmesinden söz edilirken fesih sözlük mânasında kullanılmıştır. Feshin terim anlamını kazanması ileriki dönemlerde İslâm hukuk doktrininin oluşmasıyla başlamıştır.

Klasik dönem İslâm hukukçuları feshi “akid bağının çözülmesi” olarak tanımlamakla birlikte fıkıh literatüründe fesih, bir akdin veya hukukî işlemin, borç ilişkisini tabii olarak sona erdiren îfâ, ibrâ, takas, yenileme, zaman aşımı gibi sebepler dışında her ne şekilde olursa olsun iki veya tek taraflı iradeyle yahut yargı hükmüyle ortadan kaldırılmasını, sona erdirilmesini veya geri alınmasını kapsayacak şekilde geniş fakat fazla düzenli olmayan bir çerçeveye sahiptir. Bu sebeple feshin yanı sıra günümüz hukuk biliminde rücû, iptal, geri alma, cayma tabir edilen ve birbiriyle yakın ilişki içinde bulunan diğer kavramların da İslâm hukukunda genelde fesih kavramı ile karşılandığı söylenebilir. Bu bağlamda fesih, hukukî varlık kazanmış bir akid veya hukukî işlemin taraflarca yahut yargıç tarafından geriye dönüşlü veya dönüşsüz olarak bozulmasını, infisâh ise böyle bir bozma iradesi yahut beyanı gerekmeksizin kendiliğinden sona ermesini ifade eder.

ANLAMI DEĞİŞEBİLİR

, ticaret ve günlük dilde sıkça kullanılır ama anlamı bağlama göre biraz değişebilir:

Hukuki anlamda fesih: Bir sözleşmenin ya da hukuki ilişkinin taraflardan biri ya da her ikisi tarafından sona erdirilmesidir. Örneğin, bir kira sözleşmesinin feshi, iş sözleşmesinin feshi gibi.

İş hukuku açısından fesih: İşverenin ya da çalışanın iş akdini sona erdirmesi anlamına gelir. İşten çıkarılma ya da istifa da birer fesih türüdür.

Genel kullanımda fesih: Herhangi bir anlaşmanın ya da ilişkinin iptali anlamına gelir. Örneğin, “derneğin üyeliği feshedildi” denir.

Okumaya Devam Et

Gündem

17 ilde 17 dolandırıcılık şebekesi çökertildi: 114 milyonluk mal varlığına el konuldu

Yayımlandı

üzerinde

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 17 ilde 17 ayrı dolandırıcı şebekesine yönelik düzenlenen operasyonlarda; 402 kişiyi dolandırdığı tespit edilen 160 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Yerlikaya, şüphelilerden 73’ünün tutuklandığını, 87’sinin ise hakkında adli kontrol kararı verildiğini ifade etti.

Bakan Yerlikaya operasyonlarla ilgili şu bilgileri verdi:

“Adana, Antalya, Balıkesir, Bayburt, Çanakkale, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kırıkkale, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya ve Tunceli’de düzenlenen operasyonlarda yakalanan şüphelilerin; kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak vatandaşlarımızı dolandırdıkları, kuyumculara sahte ve ayarı düşük altın sattıkları ve sosyal medya platformları üzerinden sahte ilanlarla ürün satışı yaptıkları tespit edildi. Şüphelilere ait yaklaşık 114 milyon TL değerindeki mal varlığına el konuldu”

Okumaya Devam Et

Çok Okunanlar