Daha fazla hava durumu tahmini: 15 günlük hava durumu İstanbul
Bizimle İletişimde Kalın

Ekonomi

Dolar kuru bugün ne kadar? (30 Nisan 2024 dolar – euro fiyatları)

Yayımlandı

üzerinde

/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 38,5010 seviyesinden işlem görüyor.

Dün artış eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 38,4710’dan tamamladı. Dolar/TL, bugün saat 09.25 itibarıyla yüzde 0,1 değer kazancıyla 38,5010 seviyesinden işlem görüyor.

Aynı dakikalarda euro/TL yatay seyirle 43,8025’ten ve sterlin/TL yüzde 0,05 artışla 51,5585’ten satılıyor. Dolar endeksi ise yüzde 0,2 artışla 99,4 seviyesinde bulunuyor.

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomi

Mısır ithalatı için yeni karar

Yayımlandı

üzerinde

Ticaret Bakanlığı tarafından ithalatı için yeni karar yayımlandı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada “Yerli mısır üretiminin tüketimi karşılamada yetersiz kaldığı miktarın 1 milyon tonluk kısmı için 31 Temmuz’a kadar kullanılmak üzere tarife kontenjanı açıldı. Bu tarihe kadar gümrük vergisi yüzde 0 olarak uygulanacak.” denildi.

Kararın mısırda arz güvenliği ve fiyat istikrarının devamının sağlanması için alındığını duyurdu.

Açıklamada, 1 Ağustos itibarıyla sona erecek mısır ithalatında gümrük vergisinin yüzde 130 olarak uygulanmaya devam edeceği belirtildi.

Okumaya Devam Et

Ekonomi

Çalışma süresinde Türkiye ilk sırada

Yayımlandı

üzerinde

Türkiye, dünyada çalışma süresinin en yüksek olduğu ülkeler arasında yer alıyor.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) verilerine göre, haftalık ortalama çalışma saatinde Türkiye 45,7 saat ile Kolombiya’dan sonra ikinci sırada. Kolombiya’da bu 47,6 saat

((grafik)) Üçüncü sırada 45 saatle Meksika geliyor.. Onu 44,6 saatle Kosta Rika ve 42,6 saatle Şili izliyor..

Çalışma süresinde Türkiye ilk sırada - 1 Üçüncü sırada 45 saatle Meksika geliyor. Onu 44,6 saatle Kosta Rika ve 42,6 saatle Şili izliyor.

Liste sırası ile Polonya, Portekiz, Macaristan, Çekya ve Slovakya ile devam ediyor.

OECD ülkelerinin genel ortalaması 37 saat.

Haftalık en az çalışma süresi ise 30,5 saatle Hollanda’da.

OECD’nin 2022 verilerine göre, haftada 60 saatten fazla çalışanların ortalama oranı yüzde 4,4. Türkiye’de bu oran yüzde 15,1’e çıkıyor

Lİstede ilk sırada olan Türkiye’yi, yüzde 14,2 ile Kolombiya izliyor.

Çalışma süresinde Türkiye ilk sırada - 2 Meksika yüzde 13,4 ile üçüncü, Kosta Rika yüzde 10,9 ile dördüncü, Yunanistan yüzde 9,6 ile beşinci sırada.

Türkiye’de haftalık çalışma saati 4857 Sayılı İş Kanunu’na tabi çalışanlarda 45 saat, 5953 Sayılı Basın İş Kanunu ve 854 Sayılı Deniz İş Kanunu’na tabi çalışanlarda 48 saat, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olanlarda 40 saat, yer altı maden işlerinde ise 37,5 saat olarak uygulanıyor.

NTV’yi sosyal medyadan takip edin

Okumaya Devam Et

Ekonomi

Denizli Sarayköy’de Vahşet: 2 Yaşındaki Bebek Öldüresiye Dövüldü – Bakanlıktan “Devlet Koruması” Açıklaması

Yayımlandı

üzerinde

Açıklaması
Denizli Sarayköy’de annesinin erkek arkadaşı tarafından darp edilen 2 yaşındaki bebeğin hayati tehlikesi sürüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, tedavi sonrası devlet korumasına alınacağını bildirdi.

Özet

Denizli’nin Sarayköy ilçesine bağlı Aşağımahalle’de, annesinin erkek arkadaşı S.D. tarafından öldüresiye dövülen 2 yaşındaki bebeğin vücudunda baş, yüz ve sırt bölgesinde ağır darp izleri tespit edildi . Olay, 30 Nisan 2025 akşam saatlerinde meydana geldi ve hastane personelinin vakayı emniyete bildirmesiyle soruşturma başlatıldı . Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, tedavisi tamamlandıktan sonra bebeğin devlet korumasına alınacağını ve dava sürecine müdahil olacaklarını ilan etti

Olayın Ayrıntıları

Denizli’nin Sarayköy ilçesindeki Aşağımahalle’de ikamet eden S.B.D., 2 yaşındaki oğlunu başı, yüzü ve sırtı dahil olmak üzere vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleriyle Sarayköy Devlet Hastanesi’ne getirdi Hastane personeli, darp nedeniyle sağ gözü tamamen kapanmış ve sağ kolunda açık yara bulunan çocuğun durumundan şüphelenerek durumu polis ekiplerine bildirdi . Olay yerine gelen emniyet güçleri, anne S.B.D.’nin ifadesi doğrultusunda aynı evde yaşayan erkek arkadaşı S.D.’ye yönelik soruşturmayı başlattı .

Soruşturma ve Hastane Süreci

İlk müdahalesi Sarayköy Devlet Hastanesi’nde yapılan minik bebek, hayati tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi ve yoğun bakımda takip altına alındı . Soruşturma kapsamında olay yerinde inceleme yapıldı ve delil toplama çalışmaları hızlandırıldı . Cumhuriyet savcılığının koordinesinde yürütülen işlemlerde, S.D. gözaltına alındı ve adli süreç başlatıldı .

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, “Olayın emniyet birimlerine yansıması ile birlikte il müdürlüğü ekiplerimiz ivedilikle harekete geçmiştir. Haberlere konu çocuğumuzun hastanedeki tedavi süreci devam etmektedir” ifadelerini kullandı . Bakanlık ayrıca, tedavi tamamlandıktan sonra bebeğin devlet korumasına alınacağını ve “dava sürecine müdahil olarak ilgili kişilerin en ağır cezayı almasının yakın takipçisi olacaklarını” duyurdu .

Hukuki Süreç ve Devlet Koruması

Olayla ilgili başlatılan adli soruşturma kapsamında S.D. hakkında “çocuğa karşı kasten yaralama” ve “aile bireyine karşı işlenen eziyet” suçlarından işlem yapılması bekleniyor  Bakanlık, çocuğun tedavi süreci tamamlandıktan sonra Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü denetiminde koruyucu aile veya devlet yurdunda güvenli bir ortama yerleştirileceğini belirtti .

Sonuç ve Toplumsal Yansımalar

Denizli’de yaşanan bu üzücü olay, çocuk hakları ve aile içi şiddet konularında toplumun ve yetkililerin bilinçlenmesi gerekliliğini bir kez daha gözler önüne serdi . Uzmanlar, şiddet gören çocukların acil bildirilmesi için “Alo 183” hattının yanı sıra mahalle muhtarları ve okul yönetimlerinin de işbirliği içinde çalışmasının önemine vurgu yapıyor . Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın hızlı müdahalesi umut verici olsa da, benzer vakaların önlenmesi için toplum genelinde farkındalığın artırılması kritik bir ihtiyaç olarak öne çıkıyor

Okumaya Devam Et

Çok Okunanlar