Daha fazla hava durumu tahmini: 15 günlük hava durumu İstanbul
Bizimle İletişimde Kalın

Ekonomi

Ünlü analistten bitcoin uyarısı: Doğru zaman değil

Yayımlandı

üzerinde

Kripto piyasalarında son dönemde yaşanan sert düşüşlerin ardından, yatırımcılar yeniden alım için doğru zaman olup olmadığını sorguluyor. ’in 73.000 dolara doğru ilerleyip ilerlemediği konusunda belirsizlik devam ederken, 10X Research’ün baş analisti Markus Thielen, henüz piyasaya giriş yapmak için doğru zaman olmadığını düşünüyor.

”MEMECOINLER İÇİN BÜYÜK BİR ÇÖKÜŞ”

Thielen, son gerilemeye yönelik düşüş eğilimini daha önceden tahmin etmişti ve şu anda da benzer bir görüşü sürdürüyor. Kripto piyasalarında spekülatif balonların patlamasının ardından yeni bir boğa piyasasının genellikle hızlı bir şekilde başlamadığını vurgulayan analist, mevcut durumun özellikle memecoin’ler için büyük bir çöküşü temsil ettiğini belirtiyor. Thielen’e göre, 2021’deki boğa piyasasının ardından merkeziyetsiz finans (DeFi) ve NFT ekosisteminde görülen aşırı spekülatif büyüme nasıl büyük bir çöküşle sonuçlandıysa, bu döngüde de benzer bir durum yaşanıyor.

”REHAVETE KAPILMA ZAMANI DEĞİL”

Analist, Solana (SOL) ekosisteminin bu çöküşten ciddi şekilde etkilendiğini ve bunun yalnızca SOL ile sınırlı kalmayıp, ilişkili birçok token’ı da baskı altına aldığını ifade etti. Piyasanın yapısal olarak zayıfladığını savunan Thielen, bu nedenle temkinli olunması gerektiğini belirtti. Salı günü yayımlanan raporunda, “Bu yapısal düşüş, zayıflayan bir temele işaret ediyor. Şu anda ihtiyatlı olma zamanı, rehavete kapılma zamanı değil.” ifadelerine yer verdi.

Bununla birlikte, Bitcoin’in orta vadede yeniden yükselişe geçip geçmeyeceği konusunda net bir sinyal vermeyen Thielen, tarihsel olarak bakıldığında piyasada yeni bir yukarı yönlü hareketin gerçekleşmesi için güçlü bir anlatının ortaya çıkması gerektiğini söylüyor. Bitcoin’in 73.000 dolara ulaşmasının mümkün olduğunu belirten analist, ancak piyasada yeni bir yükseliş dalgasının başlaması için farklı bir hikayeye ihtiyaç duyulduğunu vurguluyor.

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomi

5 jeotermal kaynak arama ruhsat sahası ihale edilecek

Yayımlandı

üzerinde

İl Özel Encümeni Başkanlığının konuya ilişkin ilanı, ‘de yayımlandı.

Buna göre, Bolu’nun Gerede ilçesinde jeotermal kökenli gaz arama ve jeotermal kaynak arama ruhsatları verilmesi için açık teklif artırma usulüyle ihale yapılacak.

Muhammen bedelleri 1 milyon 265 bin lira ile 1 milyon 310 bin lira olan ve geçici teminat bedelleri 37 bin 950 lira ile 39 bin 300 lira olan sahaların ihaleleri, 13 Mayıs Salı günü saat 14.00’te Bolu İl Encümeni Toplantı Salonu’nda yapılacak.

Okumaya Devam Et

Ekonomi

Şimşek’ten ABD temasları açıklaması: Türkiye’ye ilgi yoğun

Yayımlandı

üzerinde

Bakan Şimşek, IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında gittiği ‘deki görüşmelerine ilişkin bilgi verdi.

2 binden fazla yatırımcı, çok taraflı kalkınma bankaları, kredi derecelendirme kuruluşları, ABD’li teknoloji şirketleri, düşünce ve sivil toplum kuruluşlarıyla biraraya geldiğini bir haftada 60’tan fazla toplantı yaptığını söyledi ve “Türkiye’ye ilgi çok yoğun.” dedi. 

Dünya Bankası, Uluslararası Finans Kurumu, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Asya Altyapı Yatırım Bankası, İslam Kalkınma Bankası ve Avrupa Yatırım Bankası ile de görüştüğünü söyleyen Şimşek, “3 yıllık dönemde uzun vadeli ve düşük maliyetli yaklaşık 41 milyar dolar proje finansmanı sağlamayı öngörüyoruz, kaynaklar yeşil ve dijital dönüşüm, afet dayanıklılığı projeleri için kullanılacak.” açıklamasını yaptı.

Okumaya Devam Et

Ekonomi

Ekonomide zirveye oynuyor: Kaliforniya, Japonya’yı geride bıraktı

Yayımlandı

üzerinde

‘nin Kaliforniya eyaleti, Başkan Donald Trump’ın yeni tarifelerinin ardından dünyanın dördüncü büyük ekonomisi haline geldi. Eyalet valisi Gavin Newsom, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve ABD Ekonomik Analiz Bürosu’nun (BEA) yeni yayınladığı verilerle Kaliforniya’nın resmen Japonya’yı geride bıraktığını bildirdi.

IMF’nin 2024 Dünya Ekonomik Görünümü verilerine ve BEA verilerine göre Kaliforniya’nın GSYİH’sı 4,1 trilyon dolara ulaştı. 4,02 trilyon dolar ile Japonya’yı geride bırakan Kaliforniya, küresel sıralamada yalnızca ABD, Çin ve Almanya’nın gerisinde yer aldı.

Öte yandan Kaliforniya’nın ekonomisi, dünyanın en büyük üç ekonomisinden daha hızlı büyüyor. Geçtiğimiz yıl yüzde 6’lık büyüme oranı ile en büyük üç ekonomiyi geride bıraktı.

Newsom, “Kaliforniya sadece dünyayla aynı hızda ilerlemiyor, aynı zamanda hızı belirliyor” dedi.

ABD’NİN YÜZDE 14’ÜNÜ OLUŞTURUYOR 

Ancak Newsom, Trump yönetiminin “pervasız” olarak nitelendirdiği gümrük tarifesi politikalarının Kaliforniya ekonomisini ciddi biçimde tehdit ettiğini vurguladı. Vali, bu uygulamaların özellikle teknoloji, üretim ve tarım gibi kritik sektörlere büyük zarar verdiğini ifade etti.

“Kaliforniya’nın ekonomisi ülkeye güç veriyor ve korunması gerekiyor” dedi.

Yaklaşık 40 milyonluk nüfusuyla ABD’nin en kalabalık eyaleti olan Kaliforniya, Silikon Vadisi’nden gelen yüksek teknoloji gücü ve büyük finans sektörünün katkısıyla ülke GSYİH’sinin yüzde 14’ünü oluşturuyor. 2024 yılında 675 milyar dolarlık iki yönlü ticaret gerçekleştiren eyalet, Meksika, Kanada ve Çin ile en fazla ticaret yapan üç büyük ortak konumunda bulunuyor.

Newsom, geçen hafta Trump’ın olağanüstü yetkilerini kullanarak tek taraflı olarak kapsamlı küresel tarifeler yürürlüğe koyması nedeniyle dava açmıştı.

Öte yandan Kaliforniya’nın başlattığı bu hukuki mücadeleye on iki eyalet daha destek vererek Trump yönetimine dava açtı. Davada, Amerikalılara gümrük vergileri yoluyla “yasadışı olarak vergi artışı dayatıldığı” ileri sürüldü.

Okumaya Devam Et

Çok Okunanlar