Daha fazla hava durumu tahmini: 15 günlük hava durumu İstanbul
Bizimle İletişimde Kalın

Magazin

Trabzon yağlaması nasıl yapılır? (Yağlı pide tarifi)

Yayımlandı

üzerinde

Trabzon yağlaması nasıl yapılır? (Yağlı Trabzon pidesi tarifi)

Üzerine yumurta kırılan Trabzon yağlısı, Karadeniz’in meşhur peynirli pidesinin “yumurtalı” versiyonudur ve özellikle kahvaltılarda ya da fırınlardan sıcacık çıktığında afiyetle tüketilir. Evde kolayca yapabileceğin yumurtalı Trabzon yağlısı tarifini derledik.

Karadeniz mutfağının sevilen hamur işi tariflerinden biri olan Trabzon yağlaması, özellikle son dönemde MasterChef gibi programlarla yeniden gündeme geldi. Bol tereyağlı yapısı ve eriyen peyniriyle tanınan bu geleneksel lezzet, artık üzerine yumurta kırılarak hazırlanan versiyonuyla da büyük ilgi görüyor.
Yumurtalı Trabzon yağlaması; ince açılmış özel hamurun içine kolot veya tel peynir gibi eriyen peynirler konulup fırında pişiriliyor, son aşamada ise ortasına kırılan yumurta ile hem görsel hem de lezzet açısından zenginleştiriliyor.
Hamur için:3 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı instant maya (isteğe bağlı, çok az)1 su bardağı ılık su (kontrollü ekle)1 yemek kaşığı sıvı yağİç harcı için:1 su bardağı rendelenmiş Trabzon kolot peyniri (veya kaşar + tulum karışımı)1 yemek kaşığı tereyağıÜzeri için:1 adet yumurta (her pide için 1 yumurta)Tereyağı (servis öncesi gezdirmek için)
1. Hamurun YapımıUnu geniş bir kaba al. Tuz ve mayayı ekle, karıştır. Ortasını havuz gibi açıp ılık suyu ve sıvı yağı yavaş yavaş ekleyerek yoğur. Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde et. Üzerini örtüp 30–45 dakika kadar dinlendir.2. İç Harcın HazırlığıPeyniri rendele. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ile karıştır.3. Yağlının ŞekillendirilmesiHamurdan portakal büyüklüğünde bezeler al. Hafif unlu zeminde uzun ince (kayık şeklinde) aç. Ortasına peynirli harçtan yayıp kenarlarını hafifçe içe kıvır. Kenarlarına yumurta sarısı sürebilirsin (isteğe bağlı).4. FırınlamaÖnceden ısıtılmış 220°C fırına yerleştir. 6–7 dakika sonra fırından çıkar, ortasına yumurtayı dikkatlice kır. Tekrar fırına ver, yumurtanın beyazı pişene kadar 2–3 dakika daha tut.5. ServisFırından çıkınca üzerine bir tatlı kaşığı tereyağı gezdir. Sıcak sıcak servis edin.
Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Magazin

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buluyor

Yayımlandı

üzerinde

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buluyor

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’ne layık görülen kültür ve sanat insanları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yarın duyurulacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bilim kültür, resim, müzik, Anadolu arkeolojisi ve fotoğraf dallarında verilecek olan 2025 yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’ni almaya hak kazanan isimleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açıklayacak. BUGÜN KADAR 67 KİŞİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu, göreve başladığı tarihten bugüne Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri kapsamında 22 kültür ve sanat dalında 67 kültür ve sanat insanının ödüllendirilmesinde bir ‘Değerlendirme kurulu’ olarak görev icra etti.

Okumaya Devam Et

Magazin

Saray Şelalesi’nde sonbahar güzelliği: Görsel şölen yaratıyor

Yayımlandı

üzerinde

Saray Şelalesi'nde sonbahar güzelliği

Kastamonu’nun doğal güzellikleriyle ünlü Azdavay ilçesindeki Saray Şelalesi’nde sonbahar tüm renkleriyle yaşanıyor.

Kastamonu’nun Azdavay ilçesindeki Saray Şelalesi, sonbaharın renkleri eşliğinde ziyaretçilerini ağırlıyor.

Saray köyünde yer alan şelale ve çevresindeki ormanlar, sonbaharda yeşil, sarı ve kahverenginin tonlarıyla mevsimin eşsiz güzelliklerini sunuyor. 

Küre Dağları Milli Parkı’nda yer alan şelaleye doğa ve fotoğrafseverler ilgi gösteriyor.

“SONBAHARDA ÇOK GÜZEL OLUYOR”

Kastamonu Kamp ve Off-Road Kulübü (KAMPOFF) Başkanı Ferhat Salur, sonbaharın görsel şöleninin tüm güzelliğiyle devam ettiğini söyledi.

Salur, Saray Şelalesi’nin de ilin görülmesi gereken doğal güzelliklerinden biri olduğunu ifade ederek “Sonbaharda özellikle bu aylarda burası çok güzel oluyor. Ziyaretçilerine muhteşem bir görsel şölen yaşatıyor. Bizler de arkadaşlarımızla burayı görmek için gezi düzenledik” dedi.

Okumaya Devam Et

Magazin

Aslıhan Malbora’dan sevgilisi Çağatay Ulusoy’a destek: Uykucu filminin galasından paylaştı

Yayımlandı

üzerinde

Aslıhan Malbora'dan sevgilisi Çağatay Ulusoy'a destek

Çağatay Ulusoy ile Elçin Sangu’nun yeni filmi Uykucu’nun galası gerçekleşti. Aslıhan Malbora da bir süredir aşk yaşadığı Ulusoy’u gecede yalnız bırakmadı.

Başrollerini Çağatay Ulusoy ile Elçin Sangu’nun paylaştığı Uykucu filminin galası dün akşam İstanbul’da gerçekleşti.
Birçok ünlü ismin akın ettiği gecede Aslıhan Malbora da sevgilisini yalnız bırakmadı.
30 yaşındaki Aslıhan Malbora, sevgilisine galadan kalp emojisiyle paylaştığı bir kareyle destek verdi.
İlişkilerini gözlerden uzak yaşamayı tercih eden ünlü çiftten Malbora’nın paylaşımı büyük ilgi gördü.
Öte yandan Çağatay Ulusoy da geçtiğimiz hafta “Eşyanın Tabiatı” adlı tiyatro oyununda başrol oynayan sevgilisini yalnız bırakmamıştı.Kuliste sevgilisine destek olan Ulusoy daha sonra salona geçerek oyunu ön sıralardan izlemişti.
Aslıhan Malbora ile Çağatay Ulusoy, Kübra adlı dizi setinde birlikte çalışmıştı. İkilinin arkadaşlıkları zamanla aşka dönümüştü.
Gizli bir örgütün ölümcül oyununda kesişen iki yaralı ruhun hikayesini anlatan filmin senaryosunu Kubilay Tat kaleme alırken; yönetmen koltuğunda ise Can Ulkay oturuyor.
Okumaya Devam Et

Çok Okunanlar