Daha fazla hava durumu tahmini: 15 günlük hava durumu İstanbul
Bizimle İletişimde Kalın

Gündem

İzmir’de Alkollü Sürücünün Yol Açtığı Feci Kaza: Emniyet Caddesi’nde Park Halindeki Çekiciye Çarptı

Yayımlandı

üzerinde

 

İzmir’de Alkollü Sürücünün Yol Açtığı Feci Kaza: Emniyet Caddesi’nde Park Halindeki Çekiciye Çarptı

İzmir’in Bornova ilçesinde, alkollü olduğu öne sürülen bir sürücü, Emniyet Caddesi üzerinde park halindeki çekiciye kontrolsüz şekilde çarparak ciddi bir kazaya neden oldu. Olay, gece saatlerinde meydana geldi ve bölgede trafik güvenliği ile alkollü araç kullanımının risklerini yeniden gündeme getirdi.

Kazanın Detayları
Kaza anında, çekici sürücüsü aracın içinde dinleniyordu. Alkollü olduğu tespit edilen şahıs ise hızla seyrettiği otomobiliyle aniden park halindeki çekiciye arkadan çarptı. Çarpışmanın şiddeti nedeniyle her iki araç da ağır hasar aldı. Çekici sürücüsü, olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Gözaltı ve Yasal İşlem
Kazaya karışan alkollü sürücü, polis ekiplerince derhal gözaltına alındı. Yapılan kan testinde alkol düzeyinin yasal sınırın üzerinde olduğu belirlenen şahıs, “trafik güvenliğini tehlikeye atmak” ve “kasten yaralama” suçlarından adliyeye sevk edildi. Emniyet yetkilileri, sürücünün ehliyetine de el konulduğunu açıkladı.

Tanıklar ve Yetkililerden Açıklamalar
Olayı gören bir vatandaş, “Aniden bir gürültü duyduk. Otomobilin sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybetmişti. Neredeyse yayalara da çarpacaktı” ifadelerini kullandı. Polis ekipleri, alkollü araç kullanımının ölümlü kazalara davetiye çıkardığını vurgulayarak, denetimlerin artırılacağını belirtti.

Uzmanlar Uyarıyor: “Alkollü Araç Kullanımı Toplumsal Bir Sorun”
Trafik uzmanları, Türkiye’de her yıl yüzlerce kazanın alkollü sürücüler nedeniyle yaşandığına dikkat çekerek, bu tür olayların önlenmesi için hem cezai yaptırımların sıkılaştırılması hem de toplumsal bilinçlendirme çalışmalarının yapılması gerektiğini vurguladı. İzmir Emniyeti ise özellikle hafta sonları eğlence mekanları çıkışlarında alkol kontrollerini artıracaklarını duyurdu.

Sonuç Olarak:
Bu kaza, alkolün trafikte yarattığı tahribatın bir kez daha kanıtı oldu. Sürücülerin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi ve “Bir kadeh içki zarar vermez” algısının terk edilmesi gerekiyor. Unutmayın: Trafikte her risk, bir hayata mal olabilir.

Not: Haberde geçen “Emliyet Şerinde” ifadesinin “Emniyet Caddesi” olarak düzeltildiği bilgisi okurlara sunulmuştur.

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gündem

İstanbul’da 16 ilin katılımıyla Ulusal Marmara Depremi Tatbikatı yapıldı

Yayımlandı

üzerinde

Sağlık Bakanlığının koordinasyonunda depremde sağlık hizmetlerinin kesintisiz şekilde devam etmesi için yapılan tatbikata, 16 ilin sağlık teşkilatı katıldı. Tuzla, Pendik, Adalar, Kartal, Maltepe, Sultanbeyli, Sancaktepe ve Çekmeköy’de dün ve bugün eş zamanlı gerçekleştirilen tatbikatta, illerden gelen destek sağlık ekiplerinin afet sonrası sağlık hizmetlerini devralmasına yönelik saha uygulamaları yapıldı.

Tatbikatta, Sağlık Bakanlığından 75, İstanbul’dan 1025, destek illerden 726 olmak üzere toplam 1826 personel ve 187 araç görev aldı. , 30 hastane, 10 Aile Sağlığı Merkezi, 7 İlçe Sağlık Müdürlüğü, 1 Toplum Sağlığı Merkezi, 1 sahra hastanesi ve 12 Acil Müdahale Ünitesi’nde, 18 acil yardım ambulansı, 1 Mobil Komuta Merkezi ve 38 UMKE aracıyla icra edildi.

Tatbikatta senaryo gereği depremde yaralanan 250 kişi enkazdan kurtarıldıktan sonra hastanelere getirilerek tedavi altına alındı.

“PLANLARIMIZI GÖZDEN GEÇİRMEMİZ GEREKTİĞİNİ FARK ETTİK”

Tatbikattan sonra Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nde bilgilendirme ve saha gözlem programı düzenlendi.

Burada konuşan İstanbul İl Sağlık Müdürü Abdullah Emre Güner, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından İstanbul ekibi olarak görev yapmak için bölgeye gittiklerini anlattı.
Güner, şunları söyledi: “5,8’lik 2019 yılında gerçekleşen Silivri depreminden sonra biz fark ettik ki İstanbul olarak kendimize özgün çözümlerimizin olması lazım. 16 milyon, bölgesiyle beraber 25-30 milyona yakın bir nüfusa hizmet veren, ‘deki sunulan sağlık hizmetinin, üretilen tıbbi hizmet puanının yüzde 40’ını üreten bir ilden bahsediyoruz. 0-12 saat içinde kendi kendimize bir çözümlememizin olması gerektiğini fark ettik. Asıl amacımız şu, kağıtlar üzerinde güzel yazdığımız, aktarırken güzel aktardığımız ama tatbik ederken eksiklerimizin olabileceği hususta, bizim planlarımızın hepsini gözden geçirmemiz gerektiğini fark ettik.”

Güner, olası bir deprem anında sağlık çalışanlarının nasıl görev alacağına değinerek, şöyle devam etti:

“Bizim artık sunmayı planladığımız sağlık hizmetini, talimata bağlı kalmadan refleks halinde verebilir bir sistematiğe çevirmemiz lazım. En azından ilk 0-48 saat içindeki sunacağımız sağlık hizmetini. Dışarıdan hangi il bize desteğe gelecekse, nerede çalışacağını iyi tatbik edip, ezberlemiş olarak gelmesi lazım. Hangi yolu kullanacak, nasıl bir yoldan gelecek, hangi hastanenin, hangi servisine gidecek? Ortopedi servisinin nerede olduğunu bilir bir sistemle herhangi bir talimata bağlı kalmadan bunun yapılmasını istiyoruz.”

Tatbikatın ikinci faz olduğunu dile getiren Güner, 6 ay önce yapılan birinci fazda 4 büyük hastanede bunun tatbik edildiğini kaydetti.

Güner, 23 Nisan’da yaşanan 6,2’lik depremin bu konunun her an diri tutulması ve asla göz ardı edilmemesi gerektiğini hatırlattığını kaydederek, “Kaderde olacağın önüne geçmek mümkün değil ama almadığımız her tedbirden, kurtaramadığımız her candan biz sorumluyuz. Ondan dolayı bugün işimizi doğru yapmamız gerektiğini düşünüyorum.” diye konuştu.

“TATBİKATTA EKSİKLİKLERİNİZİ GÖRÜRSÜNÜZ”

İstanbul Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu ise sağlık çalışanlarının hayat ile ölüm arasındaki ince çizgide görev yapan insanlar olduklarını belirterek, “Başarılı tatbikat olmaz, tatbikatta siz eksikliklerinizi görürsünüz. Bizim görmemiz gereken eksiğimiz, noksanımız ne? Neler yapabiliriz? Onu görmemiz lazım. İstanbul’da 39 ilçe var ama bu ilçelerin ekonomik büyüklükleri, nüfusları Anadolu’da veya Trakya’da 39 ile tekabül ediyor.” ifadelerini kullandı.

Hersanlıoğlu, İstanbul’da yoğunluğun çok fazla olduğunu ve buranın bir il gibi değil, Türkiye’nin yarısı olarak değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Toplantıya, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Eray Çınar ve Halk Sağlığı Genel Müdürü Muhammed Emin Demirkol da katıldı.

Okumaya Devam Et

Gündem

Akaryakıt istasyona girmek isteyen 4 araç birbirine girdi

Yayımlandı

üzerinde

27.04.2025 – 18:14

Son Güncelleme : 27.04.2025 – 18:17

İHA

Okumaya Devam Et

Gündem

Kahraman Köpek Proteo’nun Adını Taşıyan Rehabilitasyon Merkezi: Sokak Hayvanlarına Şifa Dağıtıyor

Yayımlandı

üzerinde

BAŞİSKELE BELEDİYESİ VETERİNER HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRÜ MUHAMMED FEYZİ KARABIYIK (ORKUN KAYA/KOCAELİ-İHA)
“Asrın felaketi” olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerde Meksika’dan gelerek arama ve kurtarma çalışmalarına katılan ve Adıyaman’daki bir çalışmada hayatını kaybeden Proteo’nun adının yaşadığı Kocaeli’nin Başiskele ilçesindeki rehabilitasyon merkezi, 2025’in ilk 4 ayında 2 binin üzerindeki sokak hayvanına şifa oldu.

Açıklaması:
Kocaeli Başiskele’deki “Proteo Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi”, deprem kahramanı köpek Proteo’nun adıyla 2025’in ilk 4 ayında 2 binden fazla sokak hayvanına veteriner hizmeti sundu ve ömür boyu bakım imkanı sağlıyor.

Kahraman köpek Proteo’nun adını taşıyan rehabilitasyon merkezi, Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde 2025’in ilk dört ayında 2 binden fazla sokak hayvanına veteriner desteği sunarak hem fiziksel hem de duygusal şifa sağlıyor . Türkiye’de bir köpeğin adının verildiği ilk kurum olma özelliği taşıyan bu merkez, deprem kahramanı Proteo’nun mirasını yaşatırken toplumsal bilinci de güçlendiriyor .

KOCAELİ’NİN BAŞİSKELE İLÇESİNDEKİ REHABİLİTASYON MERKEZİ, 2025’İN İLK 4 AYINDA 2 BİNİN ÜZERİNDEKİ SOKAK HAYVANINA ŞİFA OLDU. (ORKUN KAYA/KOCAELİ-İHA)
“Asrın felaketi” olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerde Meksika’dan gelerek arama ve kurtarma çalışmalarına katılan ve Adıyaman’daki bir çalışmada hayatını kaybeden Proteo’nun adının yaşadığı Kocaeli’nin Başiskele ilçesindeki rehabilitasyon merkezi, 2025’in ilk 4 ayında 2 binin üzerindeki sokak hayvanına şifa oldu.

Giriş

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli depremler, Türkiye tarihinin en yıkıcı felaketlerinden birini yaşattı . Meksika’dan gelen arama-kurtarma ekibinin en başarılı üyelerinden Proteo, enkaz altından 3 binden fazla insanı kurtardıktan sonra Adıyaman’daki kurtarma çalışmasında hayatını kaybetti . Onun fedakârlığı, ülkemizde hayvan-insan dayanışmasının sembolü haline geldi.

Kahraman Köpek Proteo’nun Hikayesi

Meksikalı ekibin sadık üyesi olarak Türkiye’ye gelen Proteo, “Asrın felaketi” olarak anılan depremlerde üstün başarıyla görev yaptı . Ancak Adıyaman’daki bir kurtarma operasyonunda yaralanarak yaşamını yitirdi ve ardında hem kurtarılan canlar hem de derin bir minnet duygusu bıraktı .

Proteo Rehabilitasyon Merkezi

Başiskele Belediyesi’nin talimatıyla Kocaeli’de hayata geçirilen merkezin adı, fedakâr köpek Proteo’nun onuruna “Proteo Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi” olarak belirlendi . 10 dönümlük alana yayılacak yeni tesis, sokak hayvanlarının ömür boyu kalabileceği güvenli bir yuva sunacak şekilde planlandı .

Sokak Hayvanlarına Sunulan Hizmetler

Merkez, 2025 yılı ocak–nisan döneminde 2 binden fazla sokak hayvanına veteriner müdahalesi gerçekleştirdi . Bu sürede yaklaşık 570 hayvan kısırlaştırıldı, 103’ü sahiplendirildi ve bin 200 veteriner hizmeti verildi. Sunulan hizmetler arasında aşılama, kaza sonrası tedavi ve genel sağlık kontrolleri yer alıyor .

Gelecek Planları ve Kalıcı Bakım

Mevcut yasal düzenlemelerde yapılan değişiklikle artık kısırlaştırılan hayvanlar ömür boyu bakılabilecek; proje kapsamında, merkeze bitişik açık alanda sürekli bakım alanları oluşturuluyor . Böylece donanımlı veteriner ekip, sokak hayvanlarının hem tedavisini yapacak hem de onlara kalıcı barınma imkânı sağlayacak.

Toplumsal ve Sembolik Önemi

Türkiye’de ilk kez bir köpek ismi bir kuruma verilerek insan-hayvan ortak yürüyüşüne dikkat çekildi . Proteo’nun adı, depremdeki dayanışmayı ve hayvanların değerini sürekli hatırlatarak toplumsal duyarlılığı artırıyor.

Sonuç

Kahraman köpek Proteo’nun mirası, Başiskele’deki rehabilitasyon merkezinde yaşatılmaya devam ediyor. Sokak hayvanlarına sunulan kapsamlı veteriner hizmetleri, geleceğe umutla bakmamızı sağlarken, Proteo’nun adı tüm Türkiye’de şefkat ve dayanışma sembolü olarak anılıyor.

Okumaya Devam Et

Çok Okunanlar