Sağlık
Diyabet ve kalp sağlığı: Kadınların neden daha çok dikkat etmeli?

6. YAŞAM TARZINDAKİ DEĞİŞİKLİKLERİN ÖNEMİ
Diyabetli kadınlar daha dikkatli olmalıdır. Sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemeleri onlar için çok önemlidir.
Tam tahıllar (esmer pirinç, buğday, arpa, ragi), yağsız proteinler (balık, tavuk, yoğurt, fasulye), sağlıklı yağlar (avokado, chia tohumu, ceviz) ve lif açısından zengin yiyecekler (brokoli, mercimek, badem) gibi kalp dostu bir diyet tercih edin.
Düzenli Egzersiz kalp hastalıklarını düzenlemede çok önemli bir rol oynar. Kötü kolesterolü düşürür, kalbin verimliliğini artırır, iltihabı azaltır ve kan basıncını kontrol eder. Düzenli olarak egzersiz yapmak için en az 20 dakikanızı ayırın.
Kan şekeri seviyelerini, kolesterolü ve kan basıncını düzenli olarak kontrol edin.
Kalp hastalığı riskini azaltmak için yoga ve meditasyonla stresinizi yönetin.
Sağlık
En zor sindirilen 5 besin: Her sofrada var ama kabızlığın 1 numaralı nedeni

KIRMIZI ET
Kuzu eti gibi kırmızı et, bağırsaklar için daha serttir. Protein ve besin maddeleri içermesine rağmen, aşırı alımı sindirim sorunlarına neden olabilir, özellikle de çoğu sosis ve pastırma gibi işlenmiş ürünler olarak tüketildiğinden. Kırmızı etin sindirimi sindirim sistemi için daha zordur, şişkinliğe, kabızlığa ve rahatsızlığa yol açar.
Kırmızı etin sindirimi zordur ve bağırsakta patojenik bakterilerin aşırı büyümesine neden olarak iltihaplanmaya neden olabilir.
Bunun yerine: Gastrointestinal sorunları önlemek için kırmızı et, özellikle işlenmiş çeşitleri tüketiminizi sınırlayın.
Sağlık
Harvardlı doktor açıkladı: Sağlıklı diye biliniyor ama karaciğeri bozuyor

ENDÜSTRİYEL YAĞLAR
Soya fasulyesi yağı, mısır yağı, ayçiçeği yağı ve kanola yağı gibi endüstriyel tohum yağları işlenmiş gıdalarda ve restoranlarda yaygın olarak kullanılır. Bu yağlar, aşırı miktarda alındığında vücudunuzdaki omega-3’lerle dengesizlik yaratan omega-6 yağ asitleri açısından zengindir. Bu dengesizlik, karaciğer hasarı da dahil olmak üzere birçok hastalığın temel nedeni olan kronik iltihaplanmaya neden olur.
Bu yağlar ayrıca oldukça dengesizdir ve ısıtıldığında kolayca oksitlenerek trans yağlar ve lipid peroksitler gibi zararlı bileşikler üretir. Bu toksik yan ürünler karaciğer hücrelerinize zarar verir, oksidatif stresi artırır ve iltihaplanmayı teşvik eder. Bu yağları kızartmalarda yaygın olarak tekrar tekrar ısıtmak, onları daha da tehlikeli hale getirir.
Endüstriyel tohum yağlarının tüketilmesi, kalp hastalığı, diyabet, artrit ve karaciğeri zorlayan metabolik sorunlarla bağlantılıdır.
Sağlık
Latin Amerika’da salgın endişesi: Oropouche Virüsü nedir, belirtileri neler?

OROPOUCHE VİRÜSÜ BELİRTİLERİ
Oropouche virüsü hastalığı, ateş, baş ağrısı, eklem ağrısı, kas ağrısı, titreme, mide bulantısı, kusma ve döküntüye neden olabilen Oropouche virüsü (OROV) tarafından meydana gelir. Çoğu insan kendi kendine iyileşir, ancak hastalık bazı hastalarda ciddi semptomlara neden olabilir.
-
Ekonomi1 hafta önce
Eskişehir’de Ormanlık Alanda Yakılarak Öldürülen 30 Yaşındaki Kadın Dehşeti: Sadece Saç ve Kemik Kaldı
-
Gündem1 hafta önce
Şanlıurfalı Genç İşçi 3 Günlük Korkunç İşkenceyle Yüzleşti: Dişleri Kırıldı, Hamam Böceği Yedirildi
-
Gündem1 hafta önce
“Silivri’de 6,2’lik Depremin Derinden Gelen Uğultusu: Sismik Kayıtların Ardındaki Gerçek”
-
Gündem1 hafta önce
Konyaaltı’nda Kan Donduran Vahşet: Polisten Kaçarken Saklandığı Odunlukta Kız Arkadaşını Vuran Sezer Bozkurt
-
Son Dakika1 hafta önce
İstanbul’da 6.2 Büyüklüğünde Korkutan Deprem: Vatandaşlar Panikle Sokağa Döküldü Medyatava +4
-
Gündem3 gün önce
Ankara’da Dehşet: Doktor Muhammet Mustafa Duman’ın Sokak Hayvanı Katliamı ve Tutuklanma Süreci
-
Gündem1 hafta önce
İstanbul’da 6.2’lik Deprem Korkuttu: Aynısı Anadolu’da Meydana Gelse Sonuçlar Nasıl Olurdu?
-
Gündem1 hafta önce
Bahçelievler Kur’an Kursunda Cinsel İstismar Skandalı: Tutuklanan Belletmen İbrahim K. ve 17 Çocuğun Pedagog Eşliğinde İfadesi