Daha fazla hava durumu tahmini: 15 günlük hava durumu İstanbul
Bizimle İletişimde Kalın

Gündem

Adalet Bakanı Tunç’tan Kartalkaya açıklaması: “Bilirkişi raporuyla kimlerin sorumlu olduğu ortaya çıkacak”

Yayımlandı

üzerinde

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti’nin TBMM’deki grup toplantısı öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bakan Tunç, Bolu’daki Kartalkaya Kayak Merkezi’nde bulunan Grand Kartal Otel’de yaşanan ve 78 canın yitirildiği yangın felaketine ilişkin bilirkişi raporunun kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nden uzman bir ekibin, rapor üzerindeki çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Bakan Tunç, yangın felaketinin polemik konusu yapılamayacağını ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in dün yaptığı konuşmada, bu konudaki eleştirilerini anımsatan Bakan Tunç, “CHP Genel Başkanı’nın iki haftadan bu yana grup toplantılarında özellikle bu konuyu gündeme getirerek, sanki birilerinin sorumluluktan kaçırıldığı izlenimi uyandırılmaya çalışılıyor. Bu çok çirkin bir ifade. Acı olayın üzerinden polemik yapmamak lazım. Biz sayın Özel’in neyi ifade etmek istediğini çok iyi biliyoruz.” dedi.

Bakan Tunç, “Ucu nereye dokunursa dokunsun, rapor çıktığında kimlerin sorumlu olduğu ortaya çıkacak.” diye konuştu.

GENEL AF SORUSUNA YANIT

Bakan Tunç’a genel af ile ilgili bir soru da yöneltildi.

Koronavirüsü döneminde, 31 Temmuz 2023 tarihi itibariyle cezaevinde bulunanlar ve denetimli serbestliğine beş yıl kalanlarla ilgili izin çıktığını hatırlatan Bakan Tunç, “Şu anda konuşulan konu şu; 31 Temmuz 2023 itibariyle cezaevinde bulunmayan ancak cezaevinde bulunanlardan önce suç işleyen, suç tarihi itibariyle daha önce suç işlediği halde bu yasadan yararlanamayanlarla ilgili bir talep var.” dedi.

Bu konuda değerlendirmenin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ait olduğunu söyleyen Bakan Tunç, genel af konusunun ise gündemde olmadığını ifade etti.

SAHİPSİZ SOKAK HAYVANLARI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hayvanları koruma kanununa da değindi, bu konuda yasanın uygulanması noktasında ilgili kurumlara görev düştüğünü anlattı.

“Ekmek almaya giden çocuklarımızın köpekler tarafından parçalanmasını kabul edemeyiz. Herkes üzerine düşeni yapmak durumunda, bu kanunun uygulanması lazım.” diyen Adalet Bakanı Tunç, şöyle devam etti:

“Belediyelere yüklenen görevlerin yerine getirilmesi lazım. Kanunda bir takım sorumluluklar var. Bu sorumlulukları yerine getirmezlerse, görevi kötüye kullanma ve eğer bu konuda ölüm ya da yaralama meydana gelmişse taksirle yaralama, taksirle öldürme suçlarına iştirak gibi suçlar gündeme gelir.”

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gündem

Uluslararası Sağlık Turizmi Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı

Yayımlandı

üzerinde

Sağlık turizmi alanında hizmet kalitesinin artırılması ve denetim mekanizmalarının güçlendirilmesini hedefleyen yönetmelik ile sektörde yeni bir dönem başladı.

HEALTHTÜRKİYE PORTALI İLE ENTEGRE SİSTEM

Yeni düzenleme kapsamında, sağlık turizmi alanında faaliyet gösterecek tüm sağlık tesisleri ve aracı kuruluşlar, USHAŞ tarafından işletilen HealthTürkiye portalı ile entegre çalışacak. Sunulan tüm sağlık turizmi hizmetleri bu platform üzerinden takip edilebilecek. Hastalar, aldıkları hizmetleri portal üzerinden görüntüleyebilecek.

CERRAHİ İŞLEMLERE SİGORTA ZORUNLULUĞU

Sağlık turizmi kapsamında ameliyathane ortamında gerçekleştirilecek cerrahi işlemler için komplikasyon sigortası yaptırılması zorunlu hale getirildi. Sağlık tesisi ve aracı kuruluşlardan hizmet alan her sağlık turisti için sorumlu personel atanacak ve hizmet süreci takip edilecek.

YETKİ BELGESİ VE AKREDİTASYON ŞARTI

Yönetmelik kapsamında, sağlık tesisleri TÜSKA tarafından oluşturulan uluslararası geçerliliğe sahip akreditasyon ve sertifikalara sahip olacak. Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi, HealthTürkiye Performans Kriterleri’ne bağlı olarak geçerliliğini sürdürecek; bu belge devredilemeyecek.

UZAKTAN SAĞLIK HİZMETİ RESMİ PORTALDAN DUYURULACAK

Sağlık tesisleri, uzaktan sağlık hizmeti sunabilecek ve bu hizmetler HealthTürkiye portalı üzerinden ilan edilecek. Aracı kuruluşlara yetki belgesi verilmesi ve bu kapsamda sunulan hizmetlerin takibi ise USHAŞ tarafından yürütülecek.

DEĞERLENDİRME VE DİL ŞARTI

Tüm sağlık tesisi ve aracı kuruluşlar hasta şikâyet oranları ve memnuniyet anketleri doğrultusunda düzenli olarak değerlendirilecek. Sağlık turizmi biriminde görevli personelin en az birinin yabancı dil bilmesi ve bunu belgelendirmesi gerekecek.

ARACI KURULUŞLARA 7/ 24 ÇAĞRI HİZMETİ ZORUNLULUĞU

Aracı kuruluşlar, en az iki yabancı dilde ve 7 gün 24 saat esasına uygun şekilde çağrı hizmeti sunacak.

UYUM SÜRECİ

Yönetmelik kapsamında sağlık tesisleri ve aracı kuruluşlar, düzenlemelere altı ay içinde uyum sağlayacak. Komplikasyon sigortası 2025 yılı sonuna kadar, akreditasyon ve sertifikalar ise 2026 yılı sonuna kadar temin edilecek

Okumaya Devam Et

Gündem

İstanbul’da deprem endişesi: Bazı vatandaşlar bu geceyi de dışarıda geçirdi

Yayımlandı

üzerinde

’da geçtiğimiz Çarşamba günü meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem ve sonrasında yaşanan artçı depremler, İstanbul’da bazı vatandaşların sokakta yatmasına neden oldu.

Son olarak dün akşam saatlerinde yaşanan 4.3 büyüklüğündeki artçı sarsıntının da meydana getirdiği panik sonrası, önceki iki geceyi sokakta geçiren bazı vatandaşlar gibi bu geceyi de dışarıda geçirmeyi tercih edenler oldu.

Bahçelievler’de bulunan Sanayi Caddesi yanındaki boş arazi ve Kuleli Parkı geceyi dışarıda geçirmek isteyen insanlarca dolduruldu. Ailelerin bir kısmı çadır kurarken, bazıları ise arabalarında uyumayı tercih etti. Bazı aileler soğuğa önlem almak amacıyla ateş de yaktı.

“KORKUYORUZ, ARTÇILAR DEVAM EDİYOR”

Geceyi dışarıda geçiren vatandaşlardan Muhammet Bilgin, “2 gecedir dışarıdayız. Korkuyoruz, artçılar devam ediyor. Evimizde ve binada çatlaklar var.” dedi.

Mehmet Ecer ise, “Evde hafif bir çatlaklık oldu. Yan binayla ayrışma söz konusu oldu. Bu sebeple bir tereddüt yaşadık.” derken, akşamüzeri olan 4.3 depreminden sonra gelen artçı depremlerden endişe duydukları için kendilerini dışarı attıklarını belirtti. Müsait alan olarak burayı gördüklerini ve İstanbul’da park alanları yetersiz olduğu için boş alan bulmanın çok zor olduğunu söyledi. “Burada şu anda 25 kişi var. 3 aileden oluşuyor. Vatandaşların yaşayabileceği park tarzı, ihtiyaçlarını rahat giderebileceği alanların mevcut olması tabi ki talebimiz olacaktır” dedi.

Yabancı uyruklu olan Naif El Abesan ise, 12 yıldır ’de olmaktan memnun olduğunu dile getirdi. olduktan sonra çocuklarının korkup eve gitmek istemediğini söyleyen Abesan, 10 yaşındaki kızının korktuğu için okula da gidemediğini söyledi. Çadır ve odunla oraya geldiğini ifade etti.

Ailesiyle beraber araçta sabahlayacaklarını söyleyen Ferdi Göçer ise, “Şu anda eski binalarda oturduğumuzdan, artçı depremlerden ve çocuklarım korktuğu için boş araziye gelmek zorunda kaldık. Şu anda soğuk, çadırımız da yok. Arabada ve yerde yatıyoruz. Hava şartlarına bağlı olarak yağmur yağarsa eve gideriz, yağmazsa da çoluk çocuk mecburen buradayız. Çadır yok, bir şey yok” şeklinde konuştu.
Kuleli Parkı’nda kalan vatandaşlara İBB yardım araçları tarafından sandviç ve meyve suyu ikram edildi.

Okumaya Devam Et

Gündem

Tekirdağ’da doğal gaz kuyusunda gaz kaçağı

Yayımlandı

üzerinde

’ın Ergene ilçesine Vakıflar Mahallesi’nde 2 doğal gaz kuyusunda gece saatlerinde kaçak meydana geldi.

Çevredekiler ağır gaz kokusu nedeniyle durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye AFAD, TPAO, jandarma, sağlık ve Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’den itfaiye ekipleri sevk edildi.

Ekipler bölgede çalışma yaparken, jandarma da bölgede geniş güvenlik önlemi alıp, kuyuların olduğu yeri girişlere kapattı.

Ergene Kaymakamı Kadir Duman da bölgeye gelerek durum hakkında bilgi aldı.

Ekipler, gaz basıncının düşürülmesi ve kaçağın önlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Okumaya Devam Et

Çok Okunanlar