Daha fazla hava durumu tahmini: 15 günlük hava durumu İstanbul
Bizimle İletişimde Kalın

Magazin

Jurassic World: Yeniden Doğuş beklentiyi karşılayabilecek mi?

Yayımlandı

üzerinde

Jurassic World: Yeniden Doğuş gişe rakamları

Scarlett Johansson, Jonathan Bailey, Mahershala Ali’nin başrollerini paylaştığı Jurassic World: Yeniden Doğuş filminin gişe hasılatı açıklandı.

Gareth Edwards’ın yönettiği ve Scarlett Johansson’ın başrol oynadığı Jurassic World: Yeniden Doğuş 2 Temmuz’da ABD’de vizyon girdi.

Variety’nin haberine göre, kült serinin yedinci filmi olan Jurassic World Rebirth, 4 Temmuz’da 6 bin 105 salonda gösterildi ve 26 milyon dolarlık gişe hasılatı elde etti. 2 Temmuz’da vizyona giren film, hafta sonu başlamadan toplam 55,8 milyon dolar kazandı.

Tahminlere göre film, Pazar gününe kadar 140 milyon doların üzerinde bir hasılat elde edecek ve bu sayede film, ABD’de 2025’in yedinci en yüksek hasılatını elde filmi olacak. Filmin yapım bütçesinin, pazarlama hariç, 180 milyon dolar civarında olduğu biliniyor.

SERİNİN EN DÜŞÜK HASILATI

Film her ne kadar bu hafta gişenin zirvesinde olsa da aslında Jurassic World serisinin en düşük hasılatını elde etmiş olacak. İlk Jurassic World (2015) filmi, açılış hafta sonunda 208 milyon dolar hasılat elde etmişti.

Gareth Edwards’ın yönetmen koltuğunda oturduğu ve Scarlett Johansson, Jonathan Bailey, Mahershala Ali’nin başrollerini paylaştığı film, ülkemizde 4 Temmuz’da vizyona girdi. 

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Magazin

Trabzon Kültür Yolu Festivali’nde ikinci gün

Yayımlandı

üzerinde

Trabzon Kültür Yolu Festivali etkinliklerle devam ediyor

Trabzon Kültür Yolu Festivali, ikinci gününde çeşitli etkinliklerle sürüyor.

Festival kapsamında Trabzon Güzel Sanatlar Galerisi’nde Filistinli ressam Sliman Mansour’un Filistin temalı “Ben Yıkılmayacağım” sergisi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Filistin’in tarihsel belleğini, direniş kültürünü ve kolektif kimliğini sanat aracılığıyla yeniden yorumlayan Mansour, sergisinde 1970’lerden bu yana işgal altındaki bir coğrafyada sanatın hem bir direnç biçimi hem de ulusal kimliğin taşıyıcısı olabileceğini tuvaline yansıtıyor. Trabzon Şehir Müzesi’nde de 12 hattatın oluşturduğu “Selam” temalı ayetlerin geleneksel ve modern üslupla yorumlandığı “Selam Ayetleri” sergisi yer alıyor.

Sanatseverler, sergileri Trabzon Kültür Yolu Festivali boyunca ziyaret edebilecek.

Okumaya Devam Et

Magazin

Filistinli sinemacı Hanna Atallah Türkiye’ye geliyor

Yayımlandı

üzerinde

Hanna Atallah İstanbul'a geiyor

Filistin sinemasının önemli isimlerinden Hanna Atallah, 15 Temmuz Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye’ye gelecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle 15 Temmuz Derneği’nin hayata geçirdiği “15 Temmuz Direniş Sahnesi Etkinlik Programı” açıklandı. Buna göre, 8 Temmuz saat 16.00’da İstanbul’daki Atlas Sineması’nda “Sıfır Noktasından (From Ground Zero)” filmi gösterilecek. Filmin ardından saat 19.00’da ise aynı sinemada, Filistin sinemasının dünyaca tanınan isimlerinden yapımcı ve sanat yönetmeni Hanna Atallah söyleşi gerçekleştirecek. stanbul Sinema Evi’nin (İSE) organize ettiği programdaki etkinlikler ücretsiz ve herkese açık olacak. SIFIR NOKTASINDAN FİLMİ HAKKINDA

Filistinli yönetmen-yapımcı Rashed Masharawi’nin yapımcılığında hayata geçirilen “Sıfır Noktasından (From Ground Zero)” filmi, Gazze’de soykırım devam ederken 22 genç sinemacının çektiği kısa filmlerden oluşuyor. Prömiyerini 5. Amman Uluslararası Film Festivali’nde gerçekleştiren filmin Kuzey Amerika prömiyeri 49. Toronto Uluslararası Film Festivali’nde yapıldı. Film, 97. Akademi Ödülleri’nin En İyi Uluslararası Film Akademi Ödülü kategorisinde yarışmak üzere Filistin’in aday adayı olarak seçildi ve kısa listeye kaldı. ABD’li yönetmen Michael Moore’un da ortak yapımcıları arasında yer aldığı filmde katkısı olan yönetmenler şöyle: “Aws Al-Banna, Ahmed Al-Danf, Basil Al-Maqousi, Mustafa Al-Nabih, Muhammed Alshareef, Ala Ayob, Bashar Al Balbisi, Alaa Damo, Awad Hana, Ahmad Hassunah, Mustafa Kallab, Satoum Kareem, Mahdi Karera, Rabab Khamees, Khamees Masharawi, Wissam Moussa, Tamer Najm, Abu Hasna Nidaa, Damo Nidal, Mahmoud Reema, Etimad Weshah, İslam Al Zrieai” HANNA ATALLAH

Berlin ve Kudüs’te yaşayan film yapımcısı ve kültürel sanatlar yöneticisi, Filmlab Palestine’in kurucusu ve sanat yönetmeni, Palestine Cinema Days Film Festivali’nin yönetmeni ve August Films’in kurucu ortağı olan Hanna Atallah, Filistin film endüstrisinin geliştirilmesi ve yeni sinematik seslerin desteklenmesindeki çabalarıyla tanınıyor. Marjinalleştirilmiş ve yeterince temsil edilmeyen anlatıları yücelten hikaye anlatıcılığına odaklanan Atallah’ın son çalışmaları arasında Laila Abbas’ın “Thank You for Banking with Us” ve Maha Haj’ın “Upshot” adlı filmler yer alıyor.

Okumaya Devam Et

Magazin

Uşak halısı yeniden ait olduğu topraklarda

Yayımlandı

üzerinde

Uşak halısı, Ankara Vakıf Eserleri Müzesi’nde

Yüzyıllar önce dokunan Uşak halısı, 30 yıllık ayrılığın ardından doğduğu topraklara yeniden kavuştu. Halı, Ankara Vakıf Eserleri Müzesi’nde sergileniyor.

Osmanlı halıcılığının nadide örneklerinden biri olarak yaklaşık 5 asır önce Uşak’ta dokunan bu nadide halı, uzun yıllar süren bir kayboluşun ardından yurtdışında bir koleksiyonda ortaya çıktı. Osmanlı zanaatının taşıyıcısı bu tarihî dokuma şimdi yeniden ait olduğu topraklarda, Ankara Vakıf Eserleri Müzesi’nde sergileniyor.

DESENDEN BORDÜRE, ZANAATİN GÜCÜ Desenleri, renkleri ve işçiliğiyle dikkat çeken halı, stilistik özellikleriyle Uşak’ta dokunmuş olduğunu ortaya koyuyor. Her santimetresine ince ince işlenen Türk düğümleri, halıya Osmanlı zanaatının zarafetini kazandırıyor. Uzmanlara göre küçük bir karenin içine bile binin üzerinde düğüm sığdırılmış. Zemininde lacivert hâkim. Desenlerde pastel kırmızı, sarı ve kirli beyaz tonlar kullanılmış. Hatayî ve stilize natüralist çiçeklerle bezeli iri madalyonlar, dikkat çekici bir kompozisyon oluşturuyor. Bordürde, gülkurusu zemin üzerine kartuş ve rozet dizilimi uygulanmış. Kullanılan yün ve boyalar doğal, işçilik oldukça ince.

BİR KİTAP SAYFASINDAN BAŞLAYAN DÖNÜŞ YOLCULUĞU Yıllar süren sessizliğin ardından, halı İtalyan vatandaşı Adrian Stefan Ionescu’nun özel koleksiyonunda gün yüzüne çıktı. Koleksiyoner, eseri hayatta olmayan İtalyan sanat tutkunu Ermininio Bottini’den satın almıştı. Ionescu, halının Suzan Bayraktaroğlu’nun “Vakıf Halılar” kitabında yer alan 06.456 envanter numaralı eserle birebir örtüştüğünü fark etti. Türkiye’ye ait olduğunu öğrendiğinde hiçbir talepte bulunmadan, gönüllü olarak iadesi için harekete geçti. Halı, işlemlerin tamamlanmasının ardından 2025 yılında Türkiye’ye getirilerek Ankara Vakıf Eserleri Müzesi’ne ulaştırıldı.İLMEK İLMEK YENİDEN DOĞDU Eski fotoğraflarda halının bordürlerinden birinin kesildiği ve bazı bölümlerinde ciddi kayıplar olduğu görülüyordu. Türkiye’ye ulaştıktan sonra yapılan restorasyonla eksik bölümler tamamlandı, kompozisyonu özgün hâline kavuşturuldu. Bir dönemin estetik anlayışını ve zanaatkârlık becerisini yansıtan bu eşsiz halı, ait olduğu topraklara dönerek kültürel mirasa yeniden kazandırılmış oldu.

Okumaya Devam Et

Çok Okunanlar