Daha fazla hava durumu tahmini: 15 günlük hava durumu İstanbul
Bizimle İletişimde Kalın

Sağlık

Hafızayı geliştiren 5 güçlü besin: Beyin sağlığı için her gün tüketilmesi gerekiyor

Yayımlandı

üzerinde

Beyin sağlığınızı güçlendirmek istiyorsanız, brokoli diyetinize akıllıca bir ektir. Bu yeşil sebze, glukozinolat adı verilen bileşiklerle doludur. Vücut tarafından parçalandığında, beyindeki oksidatif stresi azalttığı bilinen güçlü maddeler olan izotiyosiyanatlar üretirler.

Bu, beyin hücrelerini korumaya yardımcı olabilir ve Alzheimer gibi nörodejeneratif hastalık riskini düşürebilir. İster akıllıca atıştırın ister öğünlerinize ekleyin, brokoli sadece çıtırdatmaktan fazlasını sunar; daha keskin düşünmeyi ve uzun vadeli beyin sağlığını destekler.

Bu makale sadece genel bilgi verme amacıyla yazılmıştır ve doktor tavsiyesi olarak ele alınmaması gerekir. Makalenin içeriğinden yola çıkarak okurun kendi başına koyduğu teşhislerden ntv.com.tr sorumlu değildir. 

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sağlık

Japonların uzun ömür sırrı: 7 vazgeçilmez kuralları var

Yayımlandı

üzerinde

Sosyal yaşam: “İkigai” olarak bilinen yaşam amacı duygusu, güçlü sosyal bağlar ve aktif toplumsal roller, yaşlıların zihinsel ve fiziksel sağlığını destekliyor.

Aktif yaşam: Günlük yürüyüşler, bahçecilik, toplu taşıma kullanımı ve egzersiz alışkanlığı ileri yaşlara kadar hareketliliği koruyor.

Sağlık sistemi: Gelişmiş altyapı, düzenli taramalar ve koruyucu sağlık hizmetleri uzun ömür üzerinde belirleyici etkenler arasında.

Genetik ve kültür: Araştırmalar, bazı genetik avantajların yanı sıra yaşlılara duyulan saygının ve olumlu yaşlanma kültürünün de etkili olduğunu gösteriyor.

Okumaya Devam Et

Sağlık

Kalın bağırsak kanserine neden oluyor: En sık tüketilen besinlerden biri

Yayımlandı

üzerinde

Dünya genelinde en yaygın kanser türlerinden biri olan kolon kanseri, Amerika Birleşik Devletleri’nde kansere bağlı ölümlerde ikinci sırada yer alıyor. Uzmanlar, özellikle obezite ve alkol tüketiminin genç yetişkinler arasında görülen vaka artışında belirleyici rol oynadığını belirtiyor.

ABD ve Avrupa’da yapılan son araştırmalar, genç yaşta başlayan kolon kanseri vakalarındaki yükselişin alarm verici boyutlara ulaştığını ortaya koydu. Araştırmacılara göre genetik faktörler ve tarama eksiklikleri etkili olsa da, en değişken risk faktörü günlük beslenme alışkanlıkları.

Okumaya Devam Et

Sağlık

EN FAYDALI PEKMEZ: KAN YAPICI ÖZELLİĞİ VAR

Yayımlandı

üzerinde

Toplumda pek bilinmeyen bir pekmez çeşidi olan andız pekmezi, andız ağacı meyvesinden elde edilmektedir.Özellik ile alerji, basur, kaşıntı, saç dökülmesi, sedef hastalığı, Gut, çocuklarda öksürük, yetişkinlerde alt ıslatma sorununun dermanıdır.İçerisindeki barındırdığı esansiyel yağ asitleri sayesinde antioksidan özelliğe sahiptir. Andız pekmezin tadı biraz acımsı olsa da bir şifa kaynağıdır.Çocuklara sabah ve akşam bir tatlı kaşı erişkinlere ise sabah ve akşam bir çorba kaşığı tüketilmesi uygundur.Andız pekmezi eşsiz bir öksürük şurubudur. Geçmeyen inatçı öksürükleri anında yok eder.

Gut hastalığını önleyicidir*Alerji, kaşıntı ve egzama, sedef hastalığına çok faydalıdır.Kalbi ve damarlarını korur*Vücudumuzdaki biriken toksinleri dışarı atmamıza yardımcı olur*Bağırsak sistemi için oldukça faydalıdır. Özellikle bağırsakta oluşan parazitleri etkisiz hale getirir, ishal ve basur oluşumu da engeller.

İdrar yolları için mükemmel bir şifalı bitkidir. İdrar yollarında oluşan iltihabı temizler bunun yanında idrar tutukluğu ve böbrek taşlarına iyi gelir.*Yetişkinlerde alt ıslatma sorunu için çok faydalıdır.*Cildimiz içinde oldukça şifalı bir bitkidir. Cildimizde oluşan çıbanlara veya iltihaplara krem haline getirip sürüldüğünde toplar ve dışa atımını sağlar.

Okumaya Devam Et

Çok Okunanlar