Daha fazla hava durumu tahmini: 15 günlük hava durumu İstanbul
Bizimle İletişimde Kalın

Gündem

Mahkemeden miras kararı: Babadan kalan ev için tazminat ödeyecek

Yayımlandı

üzerinde

‘nın Çankaya ilçesinde Osman C.’ye ait ev, 2018’de hayatını kaybetmesi sonrası miras olarak üç kardeşe kaldı.

Daha sonra kardeşlerden Serkan C., babasından kalan evde yaşamaya başladı.

Bunun üzerine diğer kardeş Hakan C. ile aralarında anlaşmazlık çıktı.

KİRA VERMESİNİ TALEP ETTİ

Hakan C., kardeşi Serkan C.’nin evde yaşadığı için kendisine kira vermesini talep etti.

OLAY, YARGIYA TAŞINDI

Serkan C.’nin bunu kabul etmemesi üzerine olay yargıya taşındı.

1’inci Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan ecrimisil davasında, bilirkişi raporu ve incelemeler sonrası mahkeme Hakan C.’yi haklı bularak talebini kabul etti.

218 BİN TL ÖDEMESİ KARARLAŞTIRILDI

, Serkan C.’nin 5 yıllık geçmişe dönük ecrimisil bedeli olarak 218 bin TL ödemesine karar verdi.

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gündem

Halatları kopan duba restoran Fırat Nehri’nde sürüklendi

Yayımlandı

üzerinde

Birecik ilçesinde Fırat Nehri’ne demirlenmiş duba restoranın nehir üzerindeki sabitlenmesini sağlayan halatın henüz nedeni öğrenilmeyen bir şekilde kopmasıyla birlikte tek katlı yapı akıntıya kapılarak sürüklenmeye başladı.

Kısa sürede kıyıdan uzaklaşan restoranda bulunan müşteri ve çalışanlar paniğe kapılarak durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Çevredeki vatandaşların da seferber olduğu kurtarma çalışmasında sürüklenen dubaya ulaşan Sahil Güvenlik botundaki güvenlik güçleri, içeride mahsur kalan müşteri ve personeli botla tahliye ederek sahile çıkardı.

Can kaybının yaşanmadığı olayda, duba kontrollü şekilde durdurularak güvenli bir alana çekildi.

Halatı kopan duba restoranın tekrar güvenli bir şekilde sabitlenmesi için ekipler çalışma başlattı.

Okumaya Devam Et

Gündem

İstanbul’a kurbanlık hayvan girişleri başladı

Yayımlandı

üzerinde

Yaklaşan öncesi, ‘a kurbanlık hayvan girişlerine bu gece itibarıyla izin verildi.

Kuzey Marmara Otoyolu Riva Canlı Hayvan Sevk Kontrol Noktasında oluşturulan denetim noktasında, Tarım İl Müdürlüğü ekiplerince hayvan sevk kontrolü yapıldı.

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, kontrol noktasındaki bir tırın denetimi esnasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Parıldar, İstanbul’a Kurban Bayramı münasebetiyle hayvan sevklerinin başladığını belirterek, kendilerinin de 7 gün 24 saat esaslı olarak veteriner hekim ve teknik personel ve kolluk kuvvetleriyle beraber denetim yaptıklarını söyledi.

“YETERİ DERECEDE KURBAN VAR”

Parıldar, 2024 yılı kurban döneminde İstanbul’da binin üzerinde aracın kontrolünü gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, bu araçlarda 8 bin 500’ü aşkın büyükbaş hayvan ve 11 bin civarında küçükbaş hayvanın kontrolünü yaptıklarını ifade etti.

Bunlar içerisinde sevk ve veteriner sağlık raporunun uygunsuzluğu nedeniyle yüzde 10 civarında araca işlem uyguladıklarını aktaran Parıldar, şöyle konuştu:

“120’yi aşkın araca da idari para cezası uyguladık. 2024’te ‘a 68 bine yakın büyükbaş hayvan ve yine 68 bine yakın küçükbaş hayvan sevki gerçekleşti. ‘nda da 78 bine yakın büyükbaş hayvanı ve 77 bine yakın da küçükbaş hayvanı vatandaşlarımız kurban vecibelerini yerine getirmek amacıyla kurban etti. Bu yıl da bu rakamlara yakın kurbanlığımızın İstanbul’da kesime sevk edileceğini düşünüyoruz.”

Parıldar, gerek İstanbul’da gerek genelinde kurban sayılarının yeterli derecede olduğunun altını çizerek, “Anadolu’dan gelen hayvanların, 5 noktada bulunan istasyonlarda vize ve kontrol işlemlerini yapmaktayız. Anadolu’dan gelen hayvanların bu denetim istasyonlarında, vizelerinin ve belgelerinin kontrol edilmesi gerekiyor. Bu işlemler neticesinde ilimize gelebiliyorlar.” değerlendirmesinde bulundu.

“TARIM CEBİMDE UYGULAMASINI TAVSİYE EDİYORUZ”

Parıldar, kurban vecibesini yerine getirecek vatandaşlara, Tarım ve Orman Bakanlığının “Tarım Cebimde” uygulamasını kullanmalarını tavsiye ettiklerini bildirdi.

Parıldar, “Vatandaşlar, küpe sorgulama butonuna girip büyükbaş ya da küçükbaş olarak hayvanı seçip kulak küpesini girdiklerinde yaşını, aşılarını ve sevk raporlarını görebiliyor. Hayvanın küpe numarası, türü, ırkı, doğum tarihi buradan takip edilebiliyor. Aşı bilgilerine de yine Tarım Cebimde uygulamasından ulaşılabiliyor.” şeklinde konuştu.

Okumaya Devam Et

Gündem

Cevdet Yılmaz: En önemli unsur fesih ve silah bırakma sürecinin takibi

Yayımlandı

üzerinde

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Beyaz TV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Terörsüz sürecinin nasıl işleyeceği sorulan Yılmaz, konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın toplumla paylaştığı “Türkiye Yüzyılı” vizyonuyla değerlendirmek gerektiğini belirtti.

Orta Doğu ve bölgede yaşanan gelişmeler, bölge üzerindeki birtakım emperyalist oyunlar ve tuzaklarla birlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iç cepheyi, milli birliği, bütünlüğü güçlendirme çağrısı olduğunu hatırlatan Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tarihi çağrısıyla Terörsüz Türkiye sürecinin büyük bir ivme kazandığını söyledi.

Yılmaz, devam eden süreçte terör örgütü ‘nın kendisini feshetme ve silah bırakma kararı aldığını anımsatarak, çok önemli bir aşamaya gelindiğine işaret etti.

Söz konusu aşamanın devam ettiğini belirten Yılmaz, “Burada en önemli unsur, sahada fesih ve silahları bırakma sürecinin takibi. Devletimizin ilgili kurumları, özellikle istihbarat teşkilatımız, süreci ve sahadaki uygulamayı yakından takip edecek. Teyit mekanizması içinde devam edecek. Diğer ilgili güvenlik birimlerimiz de sürecin içinde olacaklar.” dedi.

Yılmaz, sürecin artık bir “devlet politikasına” dönüştüğünü vurgulayarak şöyle devam etti:

“Türkiye’nin terör belasından kurtulmasını istemeyen odaklar, süreci sabote etmek için tabii ki birtakım çabalar içinde olacaklardır. Bu süreçte provokasyonlara karşı uyanık olmamız lazım. Çok dikkatli olmamız lazım, çünkü geçmiş tecrübelerimiz var. Bu süreçte bence en büyük tehlikelerden biri, dezenformasyon. Olur olmaz, hiçbir temeli olmayan birçok iddia, bilgi kirliliği de bu süreçlerde gündeme gelebilir. Hem provokasyonlara hem de dezenformasyonlara karşı gerçekten çok dikkatli olmamız gereken bir süreç. Bunu da en aza indirmenin yolu, süreci kararlı bir şekilde ve en kısa sürede sonuçlandırmak.”

“ÜLKEMİZE BİR YÜK OLMAKTAN ÇIKSIN BU TERÖR”

Türkiye’nin terörle mücadelede başarısının süreci bu noktaya getirdiğine işaret eden Yılmaz, “Bu geldiğimiz nokta aslında, Türkiye’nin hem demokraside hem güvenlik politikalarında aldığı mesafenin de bir neticesi. Artık kalıcı olarak ülkemizin gündeminden bu meseleyi çıkaralım. Ülkemize bir yük olmaktan çıksın bu terör. Demokrasimizi, kalkınmamızı çok daha hızlı bir şekilde ileri taşıyacak bir ortam oluşturalım, milli birliğimizi pekiştirelim. Hem ülkemizde huzuru hem de insanlarımız için kalkınmayı artıralım.” diye konuştu.

Terörün ülkeye büyük maliyeti olduğunu, özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgesinde en büyük bedelin ödendiğini söyleyen Yılmaz, “Bazı hesaplara göre 2 trilyon dolara yakın bir rakamdan bahsediliyor. Terörün ortadan kalkması, bütün ülkeye fayda sağlayacak kalkınma açısından. En büyük faydayı da Doğu ve Güneydoğu bölgelerimiz görecek.” dedi.

Okumaya Devam Et

Çok Okunanlar