Son Dakika
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Bahçeli’yi ziyaret ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi.
Bu ziyaret, MHP lideri Bahçeli’nin rahatsızlığı sonrası ilk görüşme olma özelliği taşıyor.
Ziyaret, Bahçeli’nin Ankara’daki konutunda gerçekleşiyor.
MHP Lideri Devlet Bahçeli görüşmeden çok önce konutunun önüne çıkarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bekledi. Bahçeli bu sürede, güvenlik görevlileri ve gazetecilerle selamlaştı.
BAHÇELİ KALBİNDEN OPERASYON GEÇİRMİŞTİ
MHP lideri Bahçeli, bir kalp operasyonu geçirmişti.
10 yıl önce değiştirilen kalp kapakçığındaki dejenerasyon bulguları üzerine mevcut kalp kapakçığı değiştirilen Bahçeli’nin operasyonu iyi geçmişti.
Son Dakika
Afyonkarahisar’da feci kaza: Üsteğmen öldü, eşi yaralandı

Ömer Faruk Aytekin, (31) idaresindeki 79 EB 425 plakalı otomobil, Afyonkarahisar-Antalya kara yolu Kızılören ilçesi yakınlarında H.E’nin (78) kullandığı 32 YU 155 plakalı traktörle çarpıştı.
Kazada, otomobil sürücüsü ile araçtaki eşi Özlem Aytekin, traktörün çıkan ön tekerinin çarptığı yol kenarındaki seyyar satıcı H.Ç., (48) yaralandı.
İhbar üzerine kaza yerine sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
Yaralılar, ambulanslarla Sandıklı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI
İleri tetkik ve tedavisi için Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilen Aytekin, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
Özlem Aytekin’in hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
Kazada hayatını kaybeden Ömer Faruk Aytekin’in Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda üsteğmen olduğu ve evlilik izninde bulunduğu öğrenildi.
“ÖZLEM-ÖMER SONSUZA KADAR”
Kazaya karışan otomobilin arka camındaki “Özlem-Ömer sonsuza kadar” yazısı dikkati çekti.
Son Dakika
İklim Kanunu nedir, maddeleri neler? 2025 İklim Kanunu Meclis’ten geçti mi, Resmi Gazete’de yayımlandı mı?

“İklim Kanunu’nun temel amacı, 2053 Net Sıfır Emisyon Hedefi ve Yeşil Büyüme’dir. İklim Kanunu, iklim değişikliği kaynaklı krizlerin ve zararların olumsuz etkilerini en aza indirmeyi hedefleyen yasal bir düzenlemedir. Kanun, iklime dirençli şehirlerin oluşturulması ve afet risklerinin azaltılmasında kritik bir öneme sahiptir. Kanun, biyoçeşitlilik ve doğal kaynakların korunmasında, su ve gıda güvenliğinin sağlanmasında, ormanların ve yeşil alanların artırılmasında, yenilenebilir enerji kapasiteleri artırılarak enerjide dışa bağımlılığın azaltılmasında yol haritası oluşturacaktır.”
2- İKLİM KANUNU HANGİ SEKTÖRLERİ İLGİLENDİRECEK?
“Kanun, şehirleri, altyapıyı, tarımı, hayvancılığı, yeşil alanları, su kaynaklarını koruyacak. Enerji, sanayi, ulaştırma gibi sektörleri teknolojik ve çevre dostu yapıya kavuşturacak bir yaklaşımla hazırlandı. Kanun ile çevrenin, ekonominin, toplumun ve halk sağlığının iklim bazlı olumsuz sonuçlara dirençli hale getirilmesi sağlanacak.”
3- YEREL DÜZEYDE HANGİ ADIMLAR ATILACAK?
“Her ilde vali başkanlığında, ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri ile yerel yönetimlerin temsilcilerinden oluşan İl İklim Değişikliği Koordinasyon Kurulu kurulacak. Her ilin kendi şartları düşünülerek o ile özel eylem planları ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla hazırlanacak. İlgili kurumlar en geç 31 Aralık 2027 tarihine kadar kendi eylem ve strateji planlarını iklim değişikliği politikalarıyla uyumlu şekilde hazırlayacaklar.”
4- İKLİM KAYNAKLI AFETLERE KARŞI HANGİ TEDBİRLER ALINACAK?
“İklim değişikliğine bağlı afetlerin neden olduğu kayıp ve zararların azaltılması amacıyla risk değerlendirme, izleme, bilgilendirme ve erken uyarı sistemleri, bütünleşik afet yönetimi esas alınarak geliştirilecek.”
5- SU YÖNETİMİ VE ARAZİ TAHRİBATININ ÖNLENMESİ İÇİN NELER YAPILACAK?
“Orman, tarım, mera ve sulak alanlarda iklim değişikliğinin etkilerini hafifletmek için ilgili kurumlarca hazırlanan strateji ve eylem planları doğrultusunda su kaynaklarının etkin yönetimi sağlanacak. Denizel ve karasal korunan alanların niteliği ve oranı yükseltilecek. Kuraklık, erozyon ve arazi tahribatının önlenmesi için ulusal düzeyde rehabilitasyon çalışmaları plan ve program çerçevesinde daha etkin bir şekilde yürütülecek.”
6- TEMİZ TEKNOLOJİNİN KULLANIMI NASIL YAYGINLAŞTIRILACAK?
“Kanun, hidrojen teknolojisi gibi yenilikçi teknolojilerin geliştirilmesi ve kullanımının yaygınlaştırılması için kamu, özel sektör ve kurumlar arası işbirliğinin güçlendirilmesini, bu alanlarda çalışmalar yapılmasını teşvik edecek.”
Son Dakika
Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler 09 Temmuz 2025

-
Gündem1 hafta önce
Görkemli Aşiret Düğünü Van’da Tarihe Geçti: 2 Gün, 9.000 Kişiye İkram, 2 Kg Altın ve 6,5 Milyon ₺ Nakitle Unutulmaz Merasim
-
Gündem3 gün önce
Pençe‑Kilit’te Metan Gazı Faciası: 5 Kahraman Askerimiz Şehit Oldu
-
Gündem7 gün önce
Son Dakika: Bayburt‑Erzurum Sınırında M20 J Tipi Uçak Düştü – Pilot ve Eşi Kayıp
-
Sağlık1 hafta önce
Çinli Doktorlardan Tarihi Adım: 5.000 km Uzaklıktaki Hastaya İlk Uydu Destekli Ameliyat Başarıyla Gerçekleşti
-
Ekonomi6 gün önce
Kredi Kartıyla Altın Alıp Nakit Çevirene Kötü Haber: Hapis ve Dev Para Cezası Kapıda!
-
Gündem6 gün önce
Gaziantep’te Kan Donduran Aile Faciası: “Öyle İntihar Edilmez” Diyerek Benzin Döküp Kızını Yaktı!
-
Politika1 hafta önce
Devlet Bahçeli’ye “Öcalan’a Kurucu Önder” Sözleri Nedeniyle Suç Duyurusu: Orkun Özeller’in Hamlesi
-
Magazin1 hafta önce
Kenan İmirzalıoğlu Aile Bir İmtihandır (A.B.İ) ile Güçlü Geri Dönüş Yapıyor: Ekranlara “Can Kurtaran” Doktor Olarak Dönüyor