Daha fazla hava durumu tahmini: 15 günlük hava durumu İstanbul
Bizimle İletişimde Kalın

Sağlık

2 işareti stres sandı, 1 hafta ömrünün kaldığını söylediler: 10 yıl boyunca sinsice yayılmış

Yayımlandı

üzerinde

2 işareti stres sandı, 1 hafta ömrünün kaldığını söylediler: 10 yıl boyunca sinsice yayılmış

İngiltere’de yaşayan üç çocuk annesi Harriet Annabelle Ward, yıllarca süren hafif baş dönmesi ve yorgunluk belirtilerini strese bağladı. Ancak doktorlar, beyninin sol tarafında 10 yıldır sessizce büyüyen 7 cm çapında bir tümör olduğunu keşfettiklerinde, ona sadece bir hafta ömrü kaldığını söylediler.

51 yaşındaki Harriet, teşhisinden iki yıl önce hastanede muayene edilmişti ancak doktorlar herhangi bir tümör belirtisi tespit edemedi. Genellikle sağlıklı ve aktif bir yaşam süren Harriet’in durumu, 2021 yılında hızla kötüleşmeye başladı. Cümle kurmakta zorlanıyor, sürekli yorgun hissediyor, baş ağrıları çekiyor ve gözlerinden biri sık sık kanlanıyordu.
Üç kez doktora başvuran Harriet’in şikayetleri strese bağlandı. Ancak hafıza kaybı yaşadığı bir gün, acil servisi aradı ve apar topar hastaneye kaldırıldı. Yapılan MRI taraması sonucunda, beyninin sol tarafında hızla büyüyen bir tümör tespit edildi.
Harriet, doktorların acil ameliyat kararı aldığını ve hayatta kalması için tek şansının bu operasyon olduğunu öğrendiğinde büyük bir şok yaşadı. Ancak her şeye rağmen iyileşmeye odaklandı ve hayatta kalmak için büyük bir motivasyon hissetti.
Doktorlar, Harriet’in hayatta kalma şansının çok düşük olduğunu belirtiyordu. Harriet’in eşi Christopher, tüm yasal belgeleri imzalayarak en kötü ihtimale hazırlandı.”Ameliyat öncesinde doktorlardan birine baktım ve sadece şunu söyledim: ‘Çocuklarımı tekrar görmek istiyorum.’”Şansı yaver gitti ve 1 Aralık 2021’de 14 saat süren zorlu ameliyatın ardından gözlerini açtı. Sol tarafında büyük bir şişlik ve morluklar vardı. Harriet, ameliyat sonrası günlerde yüzünün şiş ve mor olduğunu, uzun süre fotoğraf çekilmek istemediğini söyledi.
Harriet, zorlu ameliyatın ardından ailesinin yanına dönerek iyileşme sürecine başladı. Yaşadığı bu dramatik deneyim, onu hayata farklı bir gözle bakmaya teşvik etti.
Bu süreçte müziğe yönelerek, kendisi gibi beyin tümörü tedavisi gören hastalara destek olmak amacıyla bir albüm çıkardı. 22 sanatçının yer aldığı bu albümün gelirleri, Harriet’in tedavi gördüğü hastaneye bağışlanıca
Harriet, her geçen gün biraz daha toparlandığını ve en büyük motivasyonunun ailesiyle daha fazla vakit geçirmek olduğunu belirterek, “Bu süreç bir cehennem gibiydi ama her yeni gün, ailemle birlikte olmanın ne kadar büyük bir nimet olduğunu hatırlatıyor” dedi.
Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sağlık

Ağızdan tüm vücuda yayılabilir: Kalp sağlığını tehdit ediyor

Yayımlandı

üzerinde

Ağız ve diş sağlığını korumak, hem estetik hem de genel sağlık açısından çok önemli. İşte dikkat edilmesi gereken temel noktalar:

Günde en az 2 kez, sabah ve akşam dişleri en az 2 dakika fırçalamak gerekir.

Diş fırçalama sırasında dil de fırçalanmalı, çünkü bakteriler dil yüzeyinde de birikir.

Diş fırçası, diş aralarındaki plağı tam olarak temizleyemez. Bu yüzden günde 1 kez diş ipi kullanmak önemli.

Antiseptik ağız gargaraları, ağızdaki bakterileri azaltarak diş eti hastalıklarını ve kötü ağız kokusunu önler.

Şekerli yiyecek ve içeceklerden uzak durmak gerekir, çünkü bu maddeler bakteriler için besin kaynağıdır.

Okumaya Devam Et

Sağlık

7 yıl çürümüş böbrekle yaşadı: 55 yaşındaki kadının ameliyatı 4 saat sürdü

Yayımlandı

üzerinde

Ameliyata ilişkin bilgi veren üroloji uzmanı Op. Dr. Burak Karakuş, “Hastamız bize sağ yan ağrısıyla geldi. Yaptığımız tetkikler sonucunda hastamızın sağ böbreğinin taş nedeniyle tamamen çürümüş olduğunu gördük. Buna bağlı hastaya çürümüş böbreğinin alınması gerektiğini anlattık. Hastamız korku ve endişe içerisindeydi. Çünkü farklı merkezlerde de bu ameliyatın olması gerektiği ancak çok riskli olduğunu anlatmışlar.

Okumaya Devam Et

Sağlık

Bilim insanları açıkladı: Erken demansa neden olan alışkanlık

Yayımlandı

üzerinde

Çalışmaya göre düşük sosyoekonomik durum, sosyal izolasyon, işitme kaybı, felç, diyabet, kalp hastalığı ve depresyon gibi faktörler, genç yaşta demans riskini artırıyor. Ayrıca D vitamini eksikliği ve karaciğerin iltihap yanıtı olarak ürettiği C-reaktif proteinin yüksek seviyeleri de risk faktörleri arasında yer alıyor. Alzheimer hastalığıyla ilişkilendirilen ‘ApoE 4’ gen varyantlarına sahip kişilerde de genç yaşta demans riski görülebiliyor.

Okumaya Devam Et

Çok Okunanlar