Daha fazla hava durumu tahmini: 15 günlük hava durumu İstanbul
Bizimle İletişimde Kalın

Magazin

Sinem Ünsal nasıl beslendiğini açıkladı: Etin tadını bile bilmiyorum

Yayımlandı

üzerinde

Sinem Ünsal nasıl beslendiğini açıkladı

Ünlü oyuncu Sinem Ünsal konuk olduğu programda özel beslenme düzeninden bahsetti.

Geçtiğimiz günlerde kendisi gibi oyuncu olan sevgilisi Berk Cankat’ın doğum gününü romantik bir paylaşımla kutlayan Sinem Ünsal, İbrahim Selim ile Bu Gece adlı YouTube kanalına konuk oldu.
31 yaşındaki Ünsal “Sınavlara giriyorduk başka okullarda. Başkasının sırasını kullanma fikri bana çok kötü geliyordu. Streç filme izin veriyorlardı.” dedi.
“Kalemim yere düşse bir daha asla kullanamıyordum. Ellerim hep yara bere içerisindeydi yıkamaktan. Şimdi de temizliğe önem veriyorum. Pandemide kimseyi kapıdan içeri sokmuyordum.” diyen Ünsal bir otelde bir gece bile kalsa her yeri çamaşır suyu ile temizlediğini söyledi.
8-9 yaşından beri et yemedğini belirten oyuncu “Sevmiyordum, fikri çok kötü geliyordu. Balık yiyorum. Etin tadını bile bilmiyorum, çocukken en son yedim. Artık etik olarak da reddediyorum.” dedi.
“Hayatındaki ‘hayır’ diyemediğin insan kim?” sorusuna oyuncu “Herkese hayır diyebilirim.  Hiç hayır demeyip sabahlara kadar oturduğum çok oluyordu. Artık söylüyorum çünkü çok yorucu bir şeymiş.” yanıtını verdi.
Selim’in “Batıl inancın var mı?” sorusuna ünlü yıldız “Batıl inancım çok var. Her yere sağ ayakla girerim mesela. Kendimce totemlerim var. Her sahneye gitmeden önce yaparım.” yanıtını verdi.
İbrahim Selim, Ünsal’a “Kendinle evli olsan boşanma sebebin ne olurdu?” diye sordu. Ünsal “Mesela ben hiç sabah insanı değilim. İlk 3 saat, uyandıktan sonra lanet bir insan oluyorum. Bu bir sebep olabilir. Kendime gelemiyorum bir türlü.” yanıtını verdi.
Ünsal özel beslenme düzeniyle ilgili şu ifadeleri kullandı: “Bağırsak rahatsızlığım olduğu için mecburen bunu yapıyorum aslında. Makarnadır, pizzadır çok seviyorum. Süt ve süt ürünleri tüketmiyorum. Zaten et yemiyorum, böyle olunca aşırı kısıtlanıyorum ama her türlü sebzeyi yiyorum. Yediğim şeylerde hiç seçiçi değilim… Ben çok mutluyum, bu sistemi kurduğumdan beri. “
Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Magazin

Kariyer değişikliği: Scarlett Johansson ile Kristen Stewart yönetmen oldu

Yayımlandı

üzerinde

Scarlett Johansson ile Kristen Stewart Cannes'da

Bu yıl 13-24 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Cannes Film Festivali’nde birçok ünlü oyuncu rol aldığı değil, yönetmeni olduğu filmler için kırmızı halıda yürüyecek.

78. Cannes Film Festivali 13 Mayıs’ta başlayacak. Juliette Binoche’un jüri başkanlığını üstlendiği festivalde birçok ünlü isim, ilk kez yönetmen olarak festivalde boy gösterecek.

Wes Anderson’ın yeni filmi The Phoenician Scheme ile festivale katılmaya hazırlanan Scarlett Johansson aynı zamanda yönetmeni olduğu Eleanor the Great filmi için Cannes’da olacak.

Marriage Story, Lucy, Ghost in the Shell ve Bir Konuşabilse gibi başarılı yapımlarla tanınan oyuncunun ilk yönetmenlik deneyimi olan Eleanor the Great filminde 90 yaşındaki Eleanor, en yakın arkadaşının ölümünün ardından hayatına devam etmeye çalışır ve yıllarca Florida’da yaşadıktan sonra New York’a taşınır.

Eleanor the Great

2018’de festivalde jüri koltuğunda oturan Kristen Stewart ise The Chronology of Water filminin yönetmenliğini üstlendi. Imogen Poots’un başrolünü üstlendiği yapım, Lidia Yuknavitch’in aynı adlı anı kitabından uyarlandı.

Ruben Östlund imzalı Triangle of Sadness filmiyle adını duyuran Harris Dickinson da yönetmenliğe adım atan isimlerden. 28 yaşındaki oyuncu, Urchin filmiyle festivalde yerini alacak.

Okumaya Devam Et

Magazin

Vejetaryenler için omega-3 deposu: Balık olmadan da mümkün

Yayımlandı

üzerinde

Vejetaryenler için omega-3 deposu: Balık olmadan da mümkün

Omega-3 yağ asitleri dendiğinde çoğu kişinin aklına ilk olarak somon, uskumru ya da balık yağı geliyor. Ancak vejetaryenler ya da deniz ürünlerinden hoşlanmayanlar için de bu hayati besin kaynağını yeterince almak mümkün.

Kalp sağlığından beyin fonksiyonlarına, göz sağlığından iltihaplanmaların azaltılmasına kadar birçok alanda kritik rol oynayan omega-3’ler, yalnızca hayvansal ürünlerde değil, bitkisel kaynaklarda da bolca bulunabiliyor.
İşte günlük beslenme rutininize rahatça ekleyebileceğiniz, en iyi vejetaryen omega-3 kaynağı1. KETEN TOHUMUKüçük ama güçlü! Sadece bir yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu, yaklaşık 2.350 mg ALA (alfa-linolenik asit) içeriyor. Bu da bitki bazlı omega-3’ün en zengin kaynaklarından biri olduğunu gösteriyor.
Nasıl tüketilir? Kahvaltılık gevreğinize serpebilir, smoothie’lere karıştırabilir veya hamur işlerine ekleyebilirsiniz. Ancak dikkat: besin değerlerinden tam verim almak için keten tohumunu öğütülmüş olarak tüketmeniz gerekiyor.
Sağlıklı yaşam trendlerinin gözdesi olan chia, yalnızca popüler değil, aynı zamanda oldukça besleyici. İki yemek kaşığı chia tohumu yaklaşık 4.900 mg ALA içeriyor; üstelik lif, protein ve kalsiyum açısından da zengin.
Nasıl tüketilir? Suda ya da sütte bekletip puding haline getirebilir, salatalara ya da içeceklere ekleyerek farklı dokular yaratabilirsiniz.3. CEVİZDoğanın şekliyle ipucu verdiği nadir besinlerden biri: beyne benzeyen cevizin, gerçekten de beyin sağlığı için faydalı olduğu bilimsel olarak da destekleniyor. 28 gramlık bir porsiyon ceviz yaklaşık 2.500 mg ALA sağlar.
Nasıl tüketilir? Ara öğünlerde atıştırmalık olarak, salatalarda ya da tatlılarda kullanabilirsiniz.Balık tüketmeden de sağlıklı omega-3 alımı mümkün. Bitki temelli bu kaynaklar sayesinde hem sağlığınızı destekleyebilir hem de yaşam tarzınızdan taviz vermeden bilinçli beslenmenin keyfini çıkarabilirsiniz.
Okumaya Devam Et

Magazin

Düğün salonlarına telif sözleşmesi: Düğün şarkısının telifi ne kadar?

Yayımlandı

üzerinde

Düğün salonlarına telif sözleşmesi

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) yetkilileri, düğün salonlarında çalınan müziklerin telif haklarıyla ilgili salon işletmecileriyle sözleşme imzalamaya başladı.

MESAM Başkanı Recep Ergül ile beraberindekiler, Avcılar’da müzik yayını yapıldığını tespit ettikleri bir salonu ziyaret etti. Ergül, nikah merasiminin ardından gelin ve damadı tebrik ederek genç çifte altın hediye etti. Düğün devam ederken, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında çalınan müziklerin telif hakları için MESAM ile mekan işletmesi arasında lisans sözleşmesi imzalandı. DÜĞÜN SALONUNDAN NE KADAR TELİF ALINACAK? Düğün salonunda müzik çalındığını gördüklerini dile getiren Ergül, “Dolayısıyla buradan doğan bir telif hakkı var. Biz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun (FSEK) verdiği yetkiyle bugün buradan telif talep edeceğiz. Bir düğün salonundan yıllık alınacak telif 6 bin 500 liradır. Bir düğün için de 65 liraya tekabül ediyor. Yani bugün istedikleri müzikleri çalabilecekler, bedeli 65 lira. Bu para söz yazarı, besteci ve aranjörlerin parası. Dolayısıyla biz de buralardan topladığımız telifi onlara dağıtıyoruz.” diye konuştu. Ergül, “Kamuoyunda şöyle bir yanlış algı oluştu, ‘Gelinler, damatlar ek bir yükle karşılaşacaklar.’ denildi. Hiç öyle bir şey yok. Bu konunun muhatabı düğünü yapanlar değil düğün salonu sahipleri. Yani bu 65 lirayı da herhalde düğüne yansıtmazlar diye düşünüyoruz.” dedi. 

Okumaya Devam Et

Çok Okunanlar