Daha fazla hava durumu tahmini: 15 günlük hava durumu İstanbul
Bizimle İletişimde Kalın

Magazin

Köprüde intihara kalkışan genci Röportaj Adam (Mahsun Karaca) durdurdu

Yayımlandı

üzerinde

Köprüde intihara kalkışan genci Röportaj Adam (Mahsun Karaca) durdurdu

İstanbul’da, boğaz köprüsünde intihar girişiminde bulunan bir genç, sosyal medya fenomeni ve “Röportaj Adam” olarak tanınan Mahsun Karaca’nın çabaları sayesinde kurtuldu.

İstanbul’da yaşanan olayda, bir genç bilinmeyen bir nedenle köprüye çıkarak intihar girişiminde bulundu. “Röportaj Adam” olarak bilinen Mahsun Karaca’nın da olay sırasında orada olduğu ortaya çıktı. Genç, Karaca’nın ikna çabası sonucu intihar girişiminden vazgeçti. Yoldan arabayla geçen biri Karaca’yı gençle konuşurken görüntülerken “Mahsun abi, tut adamı!” diye bağırdı.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU “İllegal Hayatlar” ve “Mahsun J” gibi dijital yapımlarıyla tanınan Karaca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla durumu şu sözlerle anlattı: “İkna ettim. Kız arkadaşıyla sorun yaşamış. Yarın buluşuyoruz hep beraber.” Karaca’nın gencin telefonunu “köprüde intihar eden adam” olarak kaydettiği görüldü.

MAHSUN KARACA KİMDİR?

Mahsun Karaca, 25 Haziran 1992 tarihinde Adana’da dünyaya geldi. Çukurova Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, 2017 yılında “Röportaj Adam” adıyla sosyal medya platformlarında içerik üretmeye başladı. YouTube, Instagram ve TikTok gibi platformlarda paylaştığı videolarla geniş bir takipçi kitlesine ulaşmıştır. ​

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Magazin

Yüzyıllardır şifa dağıtan Anadolu yemeği: Tırşik yemeği nasıl yapılır?

Yayımlandı

üzerinde

Yüzyıllardır şifa dağıtan Anadolu yemeği: Tırşik yemeği nasıl yapılır?

Tırşik yemeği, Güneydoğu ve Doğu Anadolu’nun köklü mutfak kültürünün önemli lezzetlerinden biridir. Yüzyıllardır bölge halkı tarafından yapılan bu yemek, hem besleyici hem de şifa kaynağı olarak bilinir. Peki, Tırşik yemeği nasıl yapılır?

Batman Türlü (Tırşık), Güneydoğu Anadolu’nun özgün ve lezzetli yemeklerinden biridir. Bu yemek, özellikle Batman ilinin yöresel mutfağında sıkça tüketilen, hem besleyici hem de çok pratik bir tarife sahiptir. “Tırşık” ya da halk arasında “Türlü” olarak da bilinen bu yemek, genellikle sebzelerle yapılan, hem etli hem etsiz çeşitleri bulunan, herkesin damak zevkine hitap eden bir yemektir.
Batman Türlü, özellikle yaz aylarında taze sebzelerle yapılır. Patlıcan, kabak, biber, domates, soğan ve patates gibi sebzeler özenle doğranır ve zeytinyağında sotelenir. Bu karışıma bazen kuzu eti ya da tavuk da eklenir. Tırşık, az baharatla, doğal malzemelerin kendine özgü tatlarının ön plana çıkmasını sağlayacak şekilde hazırlanır.Yemek, bazen bolca zeytinyağıyla pişirilirken, bazen de geleneksel şekilde odun ateşinde pişirilir. Sumak ve nane gibi otlarla tatlandırılır, bazen de yoğurtla servis edilir. Batmanda özellikle yazın sofraları şenlendiren, hem hafif hem de doyurucu olan bu yemek, bölgenin sıcak iklimine oldukça uygundur.
½ kg yağlı kuzu kuşbaşı veya kemikli et 1 baş sarımsak1 yemek kaşığı biber salçası veya domatesyağ (zeytinyağı vb.)4 adet orta boy patlıcan 1 kg soyulup doğranmamış domates½ kg çarliston veya dolmalık bibertuz
Tencereye kullanılacak yağ ve yıkanmış et konup kısık ateşte çevrilerek yumuşatılır. Daha sonra soyulmuş sarımsak, doğranmış patlıcan ve biber ilave edilip çevrilir. Domates ve tuz ilave edilip sıcak su ilavesiyle pişirilir. (Domatesler su saldığından fazla su konmamalıdır.)
Okumaya Devam Et

Magazin

Sihirli Annem ne zaman vizyona girecek? “Sihirli Annem: Hepimiz Biriz” filminin vizyon tarihi

Yayımlandı

üzerinde

Sihirli Annem ne zaman vizyona girecek?

2000’lerin unutulmaz dizilerinden “Sihirli Annem”, beyazperdeye uyarlandı. Periler ve fanilerin dünyasında geçen yepyeni bir macerayı konu alan filmin yönetmen koltuğunda Mustafa Kotan oturuyor. Çekimleri tamamlanan filmin afişiyle birlikte vizyon tarihi de belli oldu. Peki, Sihirli Annem ne zaman vizyona girecek?

Bir döneme damga vuran Sihirli Annem dizisi, yıllar sonra beyaz perde seyircisiyle buluşacak. Perilerle insanların kaderlerinin kesiştiği büyülü bir evrende geçen bu yepyeni serüven, 30 Mayıs’ta izleyicileri sinema salonlarında karşılayacak.

Film, eski ile yeniyi ustalıkla harmanlayan atmosferiyle, hem yıllar önce bu sihirli evrende yolculuğa çıkan izleyicilere nostalji yaşatmayı hem de yeni nesil sinemaseverleri bu büyüleyici dünyanın içine çekmeyi amaçlıyor.

SİHİRLİ ANNEM OYUNCULARI Efsane dizinin hafızalarda yer eden isimleri bu projede yeniden bir araya geliyor. İnci Türkay’ın zarafeti, Nevra Serezli’nin usta oyunculuğu ve Şahap Sayılgan’ın güçlü performansı, filme duygusal bir derinlik katarken; Gül Onat, Jess Molho, Ayşen İnci ve Süeda Çil de karakterlerine yeniden hayat vererek izleyicileri zamanda bir yolculuğa çıkarıyor. Tiraje Başaran, Zeynep Özkaya, Gizem Güven, Buğra Özmüldür, Damla Ersubaşı ve Jennifer Boyner gibi sevilen isimler de bu büyülü dünyada yeni nesil maceralarla perdeye yansıyor.

Okumaya Devam Et

Magazin

3500 yıllık tarihsel sürece ışık tutuyor: 4 bin eserle ziyaretçilerini ağırlıyor

Yayımlandı

üzerinde

3500 yıllık tarihsel sürece ışık tutuyor: 4 bin eserle ziyaretçilerini ağırlıyor

İzmir’in Selçuk ilçesinde yer alan Efes Müzesi, bünyesinde bulunan yaklaşık 4 bin eserle ziyaretçilerine, antik Yunan tarihinin erken dönemlerini oluşturan Miken uygarlığının milattan önce 1600-1100 döneminden başlayarak Osmanlı dönemine kadar uzanan geniş bir tarihsel yelpaze sunuyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müzede, Efes ve çevresindeki antik kentlerde yürütülen kazılardan çıkarılan eserler tematik bir düzende sergileniyor.
Miken’den Osmanlı’ya uzanan geniş bir tarihsel sürece ait eserlerin olduğu müzede, Efes Artemis heykelleri kültürel ve sanatsal değeriyle ön plana çıkıyor.
Artemis heykellerinin yanı sıra Yamaçevler kazısında bulunan Roma İmparatoru ve filozof Marcus Aurelius’un büstü, fildişinden yapılmış İmparator Trajanus Frizi ve Kuretler Caddesi’nde bulunan Eros başı da müzede görülmesi gereken eserler arasında yer alıyor.
Müzenin orta bahçesini oluşturan kısmında, eski Türk yerleşim birimlerindeki ticaret yaşamı ve çeşitli el sanatları sergileniyor. Başka bir bölümde ise Antik Çağ’dan başlayarak Osmanlı dönemini de kapsayan elektron, altın, gümüş, bakır sikkeler ve takılar yer alıyor.
Efes Müzesi Müdürü Murat Kaleağasıoğlu, AA muhabirine, tanrıça Efes Artemis’in Yunan mitolojisindeki Artemis’ten farklı olarak Anadolu’nun ana tanrıçası Kybele’nin özelliklerini taşıdığını söyledi.
Efes Artemis’inin doğurganlık ve bereketi simgelediğini belirten Kaleağasıoğlu, şöyle konuştu:”Büyük Artemis heykelinin, özelliği başında ‘Polos’ adı verilen bir tacı var. Üzerinde doğurganlığı ve bereketi simgeleyen yumrular bulunuyor. Eteğinde, Efes’in önemli sembollerinden olan arı motifleri yer alıyor. Güzel Artemis heykelinde ise boynunda Zodyak kuşağı ve geyikler bulunuyor. Ziyaretçilerimiz bu heykeller karşısında derin bir hayranlık duyuyor. Büyük Artemis ve Güzel Artemis heykelleri, 1954 yılındaki Efes kazılarında, ‘Prytaneion’ adı verilen ve günümüzde belediye binasına karşılık gelebilecek bir resmi yapıda bulunmuş ve müzemize getirilmiştir. O dönemden beri müzemizde sergilenmektedirler. Ziyaretçilerimiz bu heykeller karşısında derin bir hayranlık duyuyor.”
Efes Müzesi’nde yer alan eserlerin Çeşme Buluntuları, Yamaçevler, Çağlar Boyu Efes, Artemis Tapınağı Buluntuları ve Efes Artemisi ve İmparator Kültü gibi salonlara ayrıldığını belirten Kaleağasıoğlu, müzenin tarih meraklıları için bütüncül bir deneyim sunduğunu ifade etti.
Kaleağasıoğlu, ziyaretçi sayısında her yıl artış yaşandığını dile getirerek, “2024 yılında 250 bin kişi müzeyi ziyaret etti. 2025 yılının ilk üç ayında ziyaretçi sayısı 21 bine ulaştı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 oranında bir artış meydana geldi.” diye konuştu.
Efes Antik Kenti veya çevresindeki kazılardan çıkan eserlerin belgelenme, restorasyon ve koruma işlemlerinden sonra sergilendiğini belirten Kaleağasıoğlu, sıcaklık ve nem gibi fiziksel koşulların sürekli kontrol edildiğini, eserlerin gelecek kuşaklara aktarılması için titizlikle çalışıldığını sözlerine ekledi.
Müze, Kültür ve Turizm Bakanlığının Cumhuriyetin 102’nci yılı için hayata geçirilen “102. Yılda 100+2 Süreli Sergi” projesi kapsamında 18 Mayıs itibarıyla “Taş Baltadan SİHA’ya” adlı özel bir sergiye de ev sahipliği yapacak.
Okumaya Devam Et

Çok Okunanlar