Magazin

Güney Doğu’nun dağlarından toplanıyor: Gastronomi öğrencilerinin yeni gözdesi

Yayımlandı

üzerinde

Diyarbakır’da aşçılık konusunda eğitim gören üniversite öğrencileri ve kadınlar, volkanik Karacadağ’ın eteklerinden topladıkları kenger bitkisinden ikramlık lezzetler hazırlıyor.

Diyarbakır ve Şanlıurfa sınırlarında yer alan taşlık arazilere sahip Karacadağ’da bu dönem, baharın habercisi olarak da kabul edilen ve doğal ortamda yetişen kenger bitkisi bolca yetişiyor.
Bu bitki ile Diyarbakır mutfağına özgü geleneksel lezzetler hazırlamak isteyen Dicle Üniversitesi öğrencileri, Karacadağ eteklerindeki taşlık arazide toprak altından kenger çıkarıyor.Topladıkları kengerle DÜ Gastronomi Laboratuvarında kenger panne, kengerli bulgur pilavı, kenger turşusu, kenger meftunesi, kenger şilesi ve kenger aşı gibi lezzetler hazırlayan usta eller, yemekleri kentte düzenlenen fuar ve etkinliklerde davetlilere ikram ediyor.
Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlisi Cüneyt Ateş, ”Kengerden farklı yemekler yapıp halkımıza tattırarak bu otların sürdürebilir olması ve sofralarımızda yer almasını sağlamayı hedefliyoruz” dedi.Ateş, bu çalışmanın bir ilk olduğunu dile getirerek, “Yavaş yavaş tüm halkımızı buna dahil edip bu çalışmayı büyütmeye çalışacağız. Doğal ürünlere dönmemiz gerekiyor. İnsanlarımızı bu sağlıklı ürünlere yöneltmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Exit mobile version