Daha fazla hava durumu tahmini: 15 günlük hava durumu İstanbul
Bizimle İletişimde Kalın

Son Dakika

Binali Yıldırım: “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tekrar aday olmasının yolu açılmalı”

Yayımlandı

üzerinde

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla, Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) tarafından hazırlanan ’Türkiye’nin Sivil Anayasa Yolculuğu Projesi’ programı İzmir’de yapıldı. Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallılar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, “Sivil anayasa bir an önce yapılmalı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da tekrar aday olmasının yolu açılmalı” dedi.

 

 

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla, Hukuki Araştırmalar Derneği tarafından hazırlanan ’Türkiye’nin Sivil Anayasa Yolculuğu Projesi’ programı İzmir’de gerçekleştirildi. Bakırçay Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen programın onur konuğu, 27. Dönem Başbakanı ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallılar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım oldu. Sivil anayasa yapım süreçlerinin ele alındığı programda konuşan Yıldırım, halen yürürlükte olan 1982 Anayasas’ında, 23 kez değişiklik olduğunu, 177 maddesinin 135’inin değiştiğini dile getirdi. Türkiye’nin önceliği olan birçok konunun da bulunduğuna değinen Yıldırım, “Uygulanan ekonomik model, sabit gelirlilerin sıkıntıları, hayat pahalılığı, bölgemizde olan gelişmelerin Türkiye üzerinde oluşturduğu tehditler önemli. Bunlar arasında anayasa değişikliği göz ardı edilmeyecek bir iş. Anayasa değişikliği bir anlamda kuşaklar arasındaki değişim ile doğru orantılı. 25 yaşındakilerden sonra gelen ikinci 25, birinci 25 yaşın yaşadığı şartlarda yaşamıyor. Dünya, ülke ve beklentiler değişiyor. Kuşakların ihtiyacını karşılamak için bile tek başına anayasa değişikliği gerekiyor. Vesayet unsurları darbe izlerinin silinmesi bu işin artıları. Ne kadar değişiklik yaparsak yapalım 82 anayasasının üzerinde darbe izi var. Bu darbe izinin kalkması lazım. Bunun yolu yeni baştan sivil anayasa yapmak” diye konuştu.

“Anayasanın ilk 4 maddesini kimse tartışmaya açamaz”

Sivil anayasanın yapılmasını ve herkesin katkısını koymasını söyleyen Yıldırım, “Anayasa ile iki firmanın aralarında yaptıkları sözleşmeden farkı yok. Sözleşme şirketle çalışan arasında, burada da milletle o milleti yönetecek devlet ve onun kurumları arasında anlaşma yapılıyor. Bu anlaşmada vatandaşın hakları, sorumlulukları, devletten beklentileri ne bütün bunlar, Türkiye’nin üniter yapısının teminat altına almak için neler düşünülüyor. Bazen anayasanın değişmez maddeleri neden var deniyor. Bu dünden bugüne olan bir şey değil. Türkiye ne badirelerden geçti, ‘Türkiye’nin ilk 4 değiştirilemez’ maddesi 100 yıllık bir birikimin sonucudur. Dünden bugüne konmuş bir şey değil. Üniter devlet yapısı, demokratik laik cumhuriyet bunlar bize Atatürk ve silah arkadaşlarını emanetidir. Bunun üzerine hiç kimse iş yapamaz, bunları tartışmaya açamaz. Ama başka yapılacak işler var. Yargıyı daha iyi çalıştıracağız. Yargıdaki güven düşük, davalar geç karara bağlanıyor, bağlanan davalarda davacının ve davalının beklentileri tam anlamıyla tesis etmiyor. Bunun için çalışmalar yapılıyor, yeni sivil anayasada bunlara biraz daha fazla ehemmiyet vermemiz gerekecek” ifadelerinde bulundu.

“Vatandaşlık tanımı yeni anayasada gözden geçirilebilir”

Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Terörle mücadele ederken, terör örgütlerine destek verenler diyorlar ki anadil konusu hallolsun. Devletimizin adı Türkiye Cumhuriyeti Devleti, vatandaşlık tanımı bu ülkeye vatandaşlık bağıyla bağlı herkes Türk’tür. ‘Türklerden başkasına yaşam hakkı yok’ diyorlar. Böyle bir şey yok, bu bir millet tanımı. Bu milletin unsurları var. Bin yıldır bu topraklarda Kürtler, Türkler, Süryani, Abaza, Çerkez’i var. Vatandaşlık tanımı yeni anayasada gözden geçirilebilir. Bir etnik kimliği tanımlamak, öne çıkartmak değil de etnik kimliğinin kim olduğuna bakmaksızın vatandaşlığı önceleyen bir güncelleme yapılabilir. Bu bazı etnik grupların kendilerini ihmal edilmiş düşüncesinden kurtarabilir. Buna mani yok, şovenizme gerek yok, bizi bağlayan bayrağımız, toprağımız, milletimizdir. Kürdü, Türkü, diğer etnik gruplarıyla milletimizdir. Bunu esas alan bir güncelleme yapılabilir.”

“Yeni yapılacak anayasada yapılması gereken önemli konulardan bir tanesi, yerel yönetimlere adem-i merkeziyetçilik” diye sözlerini sürdüren Yıldırım, şunları kaydetti:

“Her şeyi Ankara’dan kontrol etmek yerine, yetki devrinin yapılması. Belediyeleri hem kaynak hem yetki olarak güçlendirmek lazım. Onlar da büyük millet meclisi olduğu gibi yerel meclislerdir. Menemenin işlerini, neyi yapıp yapmayacağını Ankara’daki bakanlık karar vermesin, kendi karar versin. Kaynaklarını kendi oluştursun, tabi ki devletten alacağı payı alsın. Bu da yeni anayasada düşünülebilecek bir husus olarak ele alınabilir.”

“Herkesin gözü Türkiye’de”

Zor bir süreçten geçildiğini aktaran Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

“Sadece biz değil, bütün bölge bütün dünya. Amerika’da başkan seçildi her gün gündem. Bir gün Gazze’ye, bir gün Ukrayna’ya, Kanada’ya dalıyor. Avrupalıları fırçalıyor, Allah sonunu hayretsin. Bu gelişmekte olan ülkelere zarar veriyor. Döviz artıyor, doğal kaynakları sınırlı olan ülkeler halen dış paraya bağlı olan ülkeler bundan zarar görüyor. Bulunduğumuz konum her zaman bir tehdidin, belanın çıkmasına müsait bir konum. Etrafımız istikrarsızlık ve tehlikelerle sarılmış durumda. Bütün bu şartlar altında Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü olarak ayakta kalma mecburiyetinde, başka seçeneğimiz yok. Onun için istikrara, güvene, en önemlisi güçlü lidere ihtiyaç var. Onun için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar Cumhurbaşkanı adaylığının yolu açılmalı, yeni anayasa bunu öngörmeli. Geçmişi yaşayan, memleketin ne badirelerden geçtiğini bizzat yaşan biri olarak bunu söylüyorum. Seçimi kim kazanır kim kazanmaz o vatandaşın vereceği bir karar. Maalesef dünyada baş tutan lider kalmadı. 5 lider sayın desek 4 tane ancak çıkar. Sadece Türkiye’den sorumlu değiliz, herkesin gözü Türkiye’de. Türk dünyası 300 milyon, 170 milyonu bağımsız devlet, kalanı başka ülkelerde özerk ya da azınlık olarak bulunuyor. Orta Doğu’da, Filistin’de yaşananlar, kuzeyimizde savaş, Balkanlardaki kırılgan yapı, terörle mücadele dikkate alındığında güçlü liderliğe ihtiyacımız var. Sivil anayasa bir an önce yapılmalı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da tekrar aday olmasının yolu açılmalı. Millet egemenliği esastır, gerisi teferruattır.”

HUDER İzmir Şube Başkanı Halit Aydın Kayacan ise, “Sivil anayasa yolculuğu, anayasanın sadece hukuki bir belge olmanın ötesinde, toplumun tüm kesimlerinin kendini içinde ve ait hissedebileceği, özellikle halkın iradesinin vücuda büründüğü bir belge ideali ile tasarlanmaktadır. Türkiye’nin kendi anayasasını tartışarak, yapma zamanı gelmiştir. Bilgiyle desteklenen, gerçekçi ve akılcı bir müzakere süreci için anayasa konusundaki temel bileşenler üzerine bir bilgi birikimi oluşturup paylaştırmak gerekir. Gazi meclisimizde bulunan siyasi partilere, iş dünyasına, sivil toplum kuruluşlarına, hukuk camiasına tarihi bir sorumluluk düşmektedir” diye vurguladı.

HUDER Genel Başkanı Hasan Oymak da şunları söyledi:

“12 Eylül askeri darbesi sonrasında, sıkıyönetim askeri mahkemelerinde, adil olmaktan uzak yargılama süreçleri, aylarca süren göz altı ve işkenceler, sağ ve soldan idam edilen onlarca kişi, işkence ile öldürülenler, idamından sonra suçla ilgisi olmadığı ortaya çıkan mazlumlar bu acı hikayelerin kahramanları olarak tarihte yerini almışlar. 37 yıldan bu yana darbe anayasasından kurtulmak ve sivil bir anayasaya sahip olmak amacıyla pek çok taslak hazırlanmış, çalıştaylar düzenlenmişse de mutabakat sağlanamamış ve sadece bazı maddelerde değişiklik yapmakla yetinilmiştir. Artık zamana uygun, demokratik, özgürlükçü, Türkiye Yüzyılı’na yakışır, milli ve egemen bir anayasa yapmak elzemdir. Türk demokrasisi, yeni bir anayasa hazırlayarak darbe geleneğinden uzaklaşılmasını tamamlamalıdır. Yeni anayasa, en zayıf insanının en kuvvetliden hakkını kolayca aldığı bir hukuk nizamını temsil etmelidir.”

Programa İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, HUDER Genel Başkanı Hasan Oymak, HUDER İzmir Şube Başkanı Halit Aydın Kayacan, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı İdris Kizir, İzmir Adli Yargı Komisyonu Başkanı Gökberk Sunal, İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mustafa Berktaş, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sadık Doğruer ve ilgililer katıldı.

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Dakika

ORMAN YANGINLARI SON DAKİKA: Bursa, Uşak, Karabük, Antalya, Kahramanmaraş, Bingöl yangınları kontrol altına alındı mı, son durum ne?

Yayımlandı

üzerinde

Bingöl’ün Genç ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.

Tarlabaşı köyüne bağlı Yağmurlu mezrasındaki meşe ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü.

İhbar üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü, Genç Belediyesi itfaiye ekipleri ile jandarma sevk edildi.

Ekiplerin müdahalesi sonucu yangın söndürüldü.

Okumaya Devam Et

Son Dakika

Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler 27 Temmuz 2025

Yayımlandı

üzerinde

Haber Merkezi 27.07.2025 – 00:30

Son Güncelleme : 27.07.2025 – 04:30

Okumaya Devam Et

Son Dakika

Son dakika Muğla’da deprem mi oldu? Az önce deprem Muğla’da nerede oldu? Muğla deprem Kandilli ve AFAD son depremler listesi 26 Temmuz 2025

Yayımlandı

üzerinde

Tarih-saat 26 Temmuz 2025 16:50:55 itibariyle Akdeniz – [169.75 km] Datça () 3,6 şiddetinde bir olmuştur.

Son dakika haberleri 26 Temmuz 2025.. ve Muğla Kandilli deprem listesi..

Muğla AFAD SON DEPREMLER LİSTESİ (AFET VE ACİL DURUM YÖNETİM BAŞKANLIĞI)
Lokasyon Saat / Tarih Enlem Boylam Derinlik Büyüklük
Akdeniz – [169.75 km] Datça (Muğla) 16:50:55 26-07-2025 35,33444 26,58472 17,54 3,6
Ege Denizi – [54.46 km] Bodrum (Muğla) 16:33:58 26-07-2025 36,93472 26,65361 10,99 1,8
Ula (Muğla) 21:35:03 25-07-2025 37,09361 28,44389 12,04 1,3
CICEKLI-ULA (MUGLA) 21:35:03 25-07-2025 37,0968 28,4658 10,4 1,6
YESILOVA-ULA (MUGLA) 21:04:22 25-07-2025 37,0607 28,4263 4,9 1,4
Ula (Muğla) 21:04:22 25-07-2025 37,10889 28,40056 7 1,2
ULA (MUGLA) 19:16:53 25-07-2025 37,0907 28,4452 7,5 2,1
Ula (Muğla) 19:16:53 25-07-2025 37,10556 28,435 7 2
ELMALI-ULA (MUGLA) 19:14:23 25-07-2025 37,0793 28,4637 10,9 1,6
Ula (Muğla) 19:14:23 25-07-2025 37,10778 28,4375 7 1,4
Ula (Muğla) 19:01:39 25-07-2025 37,10083 28,4425 8,48 3,6
ULA (MUGLA) 19:01:38 25-07-2025 37,1242 28,4108 10,1 3,4
ULA (MUGLA) 19:00:11 25-07-2025 37,103 28,432 6,6 3,2
Ula (Muğla) 19:00:11 25-07-2025 37,10361 28,45444 10,38 3,2
ULA (MUGLA) 18:54:07 25-07-2025 37,0938 28,4138 6,9 2,6
Ula (Muğla) 18:54:07 25-07-2025 37,10972 28,4575 7 2,4
ULA (MUGLA) 18:48:03 25-07-2025 37,086 28,399 15 1,4
Ege Denizi – [07.05 km] Bodrum (Muğla) 14:52:23 25-07-2025 36,93056 27,35472 7 1,8
SEKKOY-MILAS (MUGLA) 13:10:35 25-07-2025 37,1295 27,9093 0 1,4
KARACAAGAC-MILAS (MUGLA) 12:59:31 25-07-2025 37,1613 27,8823 0 1,5
BAGDAMLARI-MILAS (MUGLA) 12:56:28 25-07-2025 37,141 27,896 0 1,4
Dalaman (Muğla) 23:57:03 24-07-2025 36,76361 28,79889 7 1,5
ARMUTCUK-ULA (MUGLA) 09:28:20 24-07-2025 37,1248 28,4627 9,8 1,5
Menteşe (Muğla) 09:28:19 24-07-2025 37,13667 28,455 7 1,4
Akdeniz – [41.11 km] Fethiye (Muğla) 06:01:39 24-07-2025 36,34 28,69278 9,12 1,7
Marmaris (Muğla) 05:58:18 24-07-2025 36,96694 28,28944 6,99 1,8
CAMLI-MARMARIS (MUGLA) 05:58:17 24-07-2025 36,9385 28,2715 13,1 2
CIFTLIK-FETHIYE (MUGLA) 04:01:17 24-07-2025 36,672 29,1103 14,7 2,4
Fethiye (Muğla) 04:01:16 24-07-2025 36,66667 29,11139 34,23 2,2
Ege Denizi – [55.15 km] Datça (Muğla) 03:48:55 24-07-2025 36,20417 27,56889 15,01 1,3
Akdeniz – [62.33 km] Marmaris (Muğla) 01:14:42 24-07-2025 36,07083 28,14167 7 1,4
Ege Denizi – [73.61 km] Datça (Muğla) 13:48:58 23-07-2025 36,04444 27,28333 23,75 3,1
Milas (Muğla) 11:40:05 23-07-2025 37,16806 27,87278 7 1,4
BAGDAMLARI-MILAS (MUGLA) 11:40:05 23-07-2025 37,1333 27,8797 0 1,7
Ege Denizi, Girit Adası (Kriti) – [289.29 km] Datça (Muğla) 09:09:39 23-07-2025 35,07694 24,93417 5,06 2,6
Ege Denizi – [70.38 km] Datça (Muğla) 08:04:46 23-07-2025 36,07278 27,29167 12,02 2,4
KARGI-FETHIYE (MUGLA) 05:41:19 23-07-2025 36,7303 29,0878 24,1 2,1
Fethiye (Muğla) 05:41:17 23-07-2025 36,69056 29,10333 37,6 1,9
DOGAN-(MUGLA) 05:15:50 23-07-2025 37,1353 28,3312 15,5 0,9
KARACULHA-FETHIYE (MUGLA) 05:06:43 23-07-2025 36,6522 29,205 38,6 2,1
Fethiye (Muğla) 05:06:42 23-07-2025 36,69139 29,10583 37,08 1,9
Akdeniz – [31.47 km] Seydikemer (Muğla) 16:53:18 22-07-2025 36,25083 28,90806 10,87 1,5
KARACAOREN-(MUGLA) 11:00:37 22-07-2025 37,1493 28,8178 14,7 1,9
Menteşe (Muğla) 11:00:37 22-07-2025 37,18222 28,75528 7 1,6
Ege Denizi – [67.15 km] Datça (Muğla) 10:41:35 22-07-2025 36,09056 27,49639 20,39 2,1
Ege Denizi – [14.04 km] Bodrum (Muğla) 08:13:36 22-07-2025 36,84472 27,32611 9,96 2,7
Ula (Muğla) 06:12:06 22-07-2025 37,17028 28,64194 7 1,2
TURGUT-ULA (MUGLA) 06:12:06 22-07-2025 37,1443 28,6543 17,2 1,4
Akköprü Barajı – [03.68 km] Köyceğiz (Muğla) 21:39:15 21-07-2025 36,92 28,93361 7 1,1
BOZBEL-DALAMAN (MUGLA) 21:39:14 21-07-2025 36,9155 28,9438 4,6 1,4
Muğla KANDILLI SON DEPREMLER LİSTESİ
Lokasyon Saat / Tarih Enlem Boylam Derinlik Büyüklük
CICEKLI-ULA (MUGLA) 21:35:03 25-07-2025 37,0968 28,4658 10,4 1,6
YESILOVA-ULA (MUGLA) 21:04:22 25-07-2025 37,0607 28,4263 4,9 1,4
ULA (MUGLA) 19:16:53 25-07-2025 37,0907 28,4452 7,5 2,1
ELMALI-ULA (MUGLA) 19:14:23 25-07-2025 37,0793 28,4637 10,9 1,6
ULA (MUGLA) 19:01:38 25-07-2025 37,1242 28,4108 10,1 3,4
ULA (MUGLA) 19:00:11 25-07-2025 37,103 28,432 6,6 3,2
ULA (MUGLA) 18:54:07 25-07-2025 37,0938 28,4138 6,9 2,6
ULA (MUGLA) 18:48:03 25-07-2025 37,086 28,399 15 1,4
SEKKOY-MILAS (MUGLA) 13:10:35 25-07-2025 37,1295 27,9093 0 1,4
KARACAAGAC-MILAS (MUGLA) 12:59:31 25-07-2025 37,1613 27,8823 0 1,5
BAGDAMLARI-MILAS (MUGLA) 12:56:28 25-07-2025 37,141 27,896 0 1,4
ARMUTCUK-ULA (MUGLA) 09:28:20 24-07-2025 37,1248 28,4627 9,8 1,5
CAMLI-MARMARIS (MUGLA) 05:58:17 24-07-2025 36,9385 28,2715 13,1 2
CIFTLIK-FETHIYE (MUGLA) 04:01:17 24-07-2025 36,672 29,1103 14,7 2,4
BAGDAMLARI-MILAS (MUGLA) 11:40:05 23-07-2025 37,1333 27,8797 0 1,7
KARGI-FETHIYE (MUGLA) 05:41:19 23-07-2025 36,7303 29,0878 24,1 2,1
DOGAN-(MUGLA) 05:15:50 23-07-2025 37,1353 28,3312 15,5 0,9
KARACULHA-FETHIYE (MUGLA) 05:06:43 23-07-2025 36,6522 29,205 38,6 2,1
KARACAOREN-(MUGLA) 11:00:37 22-07-2025 37,1493 28,8178 14,7 1,9
TURGUT-ULA (MUGLA) 06:12:06 22-07-2025 37,1443 28,6543 17,2 1,4
BOZBEL-DALAMAN (MUGLA) 21:39:14 21-07-2025 36,9155 28,9438 4,6 1,4
KARACAAGAC-MILAS (MUGLA) 11:48:36 21-07-2025 37,1437 27,9005 0 1,7
CETIBELI-MARMARIS (MUGLA) 07:00:44 20-07-2025 36,964 28,311 5 1,6
TASLICA-MARMARIS (MUGLA) 04:53:56 20-07-2025 36,6217 28,0405 5,4 1,6
SULTANIYE-KOYCEGIZ (MUGLA) 12:06:05 19-07-2025 36,8592 28,5723 8,2 1,5
MARMARIS (MUGLA) 17:08:27 18-07-2025 36,846 28,2733 5 1,2
SEKKOY-MILAS (MUGLA) 12:20:04 16-07-2025 37,1312 27,933 0 1,4
SEKKOY-MILAS (MUGLA) 12:18:58 16-07-2025 37,1205 27,9128 0 1,6
KARACAAGAC-MILAS (MUGLA) 12:13:11 16-07-2025 37,1647 27,933 0 1,2
OTMANLAR-KOYCEGIZ (MUGLA) 20:57:05 14-07-2025 37,1253 28,948 15 1,3
BAGDAMLARI-MILAS (MUGLA) 11:44:33 14-07-2025 37,1227 27,8775 0 1,7
ATLIDERE-FETHIYE (MUGLA) 00:35:49 14-07-2025 36,6897 29,3178 5 1,4
SAZAK-KOYCEGIZ (MUGLA) 00:30:12 13-07-2025 36,9947 28,8727 5,3 1,6
SEKKOY-MILAS (MUGLA) 11:43:55 12-07-2025 37,1242 27,908 0 1,5
BAGDAMLARI-MILAS (MUGLA) 11:41:46 12-07-2025 37,1613 27,8678 0 1,7
SEKKOY-MILAS (MUGLA) 13:03:38 11-07-2025 37,1192 27,9147 0 1,6
OLUDENIZ ACIKLARI-MUGLA (AKDENIZ) 17:05:47 10-07-2025 36,3733 28,9425 12,1 2,6
SAHILCEYLAN-FETHIYE (MUGLA) 00:54:37 09-07-2025 36,7327 29,3793 16,8 2,2
BAYIRKOY-MILAS (MUGLA) 11:53:37 08-07-2025 37,0985 27,9112 0 1,6
KARACAAGAC-MILAS (MUGLA) 11:50:09 08-07-2025 37,156 27,8887 0 1,4
YOGUNOLUK-MILAS (MUGLA) 11:41:38 07-07-2025 37,147 27,9493 0 1,6
DERINKUYU-(MUGLA) 08:05:19 07-07-2025 37,0703 28,2307 5 1,2
OLUDENIZ-FETHIYE (MUGLA) 21:17:59 05-07-2025 36,5845 29,179 20,4 1,5
OZLUCE-(MUGLA) 18:37:05 05-07-2025 37,2178 28,5493 11,7 1,6
SOGUTKOY-MARMARIS (MUGLA) 14:18:05 05-07-2025 36,6462 28,082 71,8 1,4
AKCAKAYA-MILAS (MUGLA) 12:09:00 05-07-2025 37,0827 27,8292 0 1,6
TASLICA-MARMARIS (MUGLA) 18:41:16 04-07-2025 36,5683 28,0913 9,2 2,3
SEKKOY-MILAS (MUGLA) 11:47:29 03-07-2025 37,1302 27,9275 21,2 1,6
SEKKOY-MILAS (MUGLA) 11:40:55 03-07-2025 37,113 27,9173 0 1,5
YAYLA-KOYCEGIZ (MUGLA) 04:24:07 03-07-2025 37,0055 28,7803 11,2 1,8
Okumaya Devam Et

Çok Okunanlar