Daha fazla hava durumu tahmini: 15 günlük hava durumu İstanbul
Bizimle İletişimde Kalın

Magazin

Altın Çınar Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda ödüller verildi

Yayımlandı

üzerinde

Altın Çınar Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda ödüller verildi

Osmangazi Belediyesince bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Altın Çınar Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda ödüller sahiplerine verildi.

“Adı Kısa Hikayesi Uzun” temasıyla düzenlenen yarışmada dereceye girenler için Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde program düzenlendi. 24’ü yabancı 173 film başvurusunun yapıldığı yarışmada, “kurmaca, belgesel ve animasyon” türünde filmler değerlendirildi.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden yönetmenlerin katıldığı yarışmada, jüri üyelerince 14 film değerlendirmeye alındı. Yapılan oylama sonucunda Yakup Tekintangaç’ın “Mori” isimli eseri birincilik ödülüne layık görüldü. Ahmet Sami Kuriş’in “Doğudan Gelenler” adlı kısa filmi ikinci, Ali Rıza Bayazıt’ın “Teamül” adlı eseri ise üçüncü oldu.

Muhammet Emin Altunkaynak’ın “Çekiliş” filmi ve Burkay Doğan’ın “Dinlenmeyenler” eseri ise mansiyonla ödüllendirildi. Jüri özel ödülü “Özgür Kelimeler Gazzeli Bir Şair” filmiyle Abdullah Harun İlhan’a verilirken, onur konuğu olan usta oyuncu Halil Ergün’e de “emek onur ödülü” takdim edildi. “SANAT, TİYATRO, KLASİK MÜZİK VE OPERADA DA LOKOMOTİF ŞEHİR OLMAK İSTİYORUZ”

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, yarışmanın kendileri için çok değerli ve önemli olduğunu belirterek, sadece kentin dinamikleriyle değil, sanat, tiyatro, klasik müzik ve operada da lokomotif şehir olmak istediklerini kaydetti. Usta oyuncu Halil Ergün de aldığı ödülün kendisi için çok değerli olduğuna değinerek, “Bu ödülü Bursa’da almak ise benim adıma daha da değerli. Gözlerim yaşarıyor. Beni bu ödüle layık gördükleri için Osmangazi Belediyesine ve programda emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Uzun emekler verilerek ortaya çıkan eserlerin sınav vermesi heyecan verici bir durumdur. Dereceye giren eser sahiplerini tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı. Onur konuğu Filistinli yönetmen Nevres Ebu Salih de sinemanın sanatçılara “Özgür Filistin” deme imkanı sunduğunu aktardı. Sanatın ruhu da özgürleştirdiğinin altını çizen Salih, “Biz de bu şekilde kendimizi özgürleştiriyoruz. Filistin’de birçok hikaye var. Bu hikayeleri anlatmak için sinemayı seçtim. Bu güzel geceyi düzenleyen Osmangazi Belediyesine teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu. Birincilik ödülü almaya hak kazanan yönetmen Yakup Tekintangaç da ödüllerin gelecek projeler için kendisini motive ettiğini dile getirerek, kısa filme verdikleri değerden dolayı Osmangazi Belediyesine teşekkür etti.

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Magazin

Kariyer değişikliği: Scarlett Johansson ile Kristen Stewart yönetmen oldu

Yayımlandı

üzerinde

Scarlett Johansson ile Kristen Stewart Cannes'da

Bu yıl 13-24 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Cannes Film Festivali’nde birçok ünlü oyuncu rol aldığı değil, yönetmeni olduğu filmler için kırmızı halıda yürüyecek.

78. Cannes Film Festivali 13 Mayıs’ta başlayacak. Juliette Binoche’un jüri başkanlığını üstlendiği festivalde birçok ünlü isim, ilk kez yönetmen olarak festivalde boy gösterecek.

Wes Anderson’ın yeni filmi The Phoenician Scheme ile festivale katılmaya hazırlanan Scarlett Johansson aynı zamanda yönetmeni olduğu Eleanor the Great filmi için Cannes’da olacak.

Marriage Story, Lucy, Ghost in the Shell ve Bir Konuşabilse gibi başarılı yapımlarla tanınan oyuncunun ilk yönetmenlik deneyimi olan Eleanor the Great filminde 90 yaşındaki Eleanor, en yakın arkadaşının ölümünün ardından hayatına devam etmeye çalışır ve yıllarca Florida’da yaşadıktan sonra New York’a taşınır.

Eleanor the Great

2018’de festivalde jüri koltuğunda oturan Kristen Stewart ise The Chronology of Water filminin yönetmenliğini üstlendi. Imogen Poots’un başrolünü üstlendiği yapım, Lidia Yuknavitch’in aynı adlı anı kitabından uyarlandı.

Ruben Östlund imzalı Triangle of Sadness filmiyle adını duyuran Harris Dickinson da yönetmenliğe adım atan isimlerden. 28 yaşındaki oyuncu, Urchin filmiyle festivalde yerini alacak.

Okumaya Devam Et

Magazin

Vejetaryenler için omega-3 deposu: Balık olmadan da mümkün

Yayımlandı

üzerinde

Vejetaryenler için omega-3 deposu: Balık olmadan da mümkün

Omega-3 yağ asitleri dendiğinde çoğu kişinin aklına ilk olarak somon, uskumru ya da balık yağı geliyor. Ancak vejetaryenler ya da deniz ürünlerinden hoşlanmayanlar için de bu hayati besin kaynağını yeterince almak mümkün.

Kalp sağlığından beyin fonksiyonlarına, göz sağlığından iltihaplanmaların azaltılmasına kadar birçok alanda kritik rol oynayan omega-3’ler, yalnızca hayvansal ürünlerde değil, bitkisel kaynaklarda da bolca bulunabiliyor.
İşte günlük beslenme rutininize rahatça ekleyebileceğiniz, en iyi vejetaryen omega-3 kaynağı1. KETEN TOHUMUKüçük ama güçlü! Sadece bir yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu, yaklaşık 2.350 mg ALA (alfa-linolenik asit) içeriyor. Bu da bitki bazlı omega-3’ün en zengin kaynaklarından biri olduğunu gösteriyor.
Nasıl tüketilir? Kahvaltılık gevreğinize serpebilir, smoothie’lere karıştırabilir veya hamur işlerine ekleyebilirsiniz. Ancak dikkat: besin değerlerinden tam verim almak için keten tohumunu öğütülmüş olarak tüketmeniz gerekiyor.
Sağlıklı yaşam trendlerinin gözdesi olan chia, yalnızca popüler değil, aynı zamanda oldukça besleyici. İki yemek kaşığı chia tohumu yaklaşık 4.900 mg ALA içeriyor; üstelik lif, protein ve kalsiyum açısından da zengin.
Nasıl tüketilir? Suda ya da sütte bekletip puding haline getirebilir, salatalara ya da içeceklere ekleyerek farklı dokular yaratabilirsiniz.3. CEVİZDoğanın şekliyle ipucu verdiği nadir besinlerden biri: beyne benzeyen cevizin, gerçekten de beyin sağlığı için faydalı olduğu bilimsel olarak da destekleniyor. 28 gramlık bir porsiyon ceviz yaklaşık 2.500 mg ALA sağlar.
Nasıl tüketilir? Ara öğünlerde atıştırmalık olarak, salatalarda ya da tatlılarda kullanabilirsiniz.Balık tüketmeden de sağlıklı omega-3 alımı mümkün. Bitki temelli bu kaynaklar sayesinde hem sağlığınızı destekleyebilir hem de yaşam tarzınızdan taviz vermeden bilinçli beslenmenin keyfini çıkarabilirsiniz.
Okumaya Devam Et

Magazin

Düğün salonlarına telif sözleşmesi: Düğün şarkısının telifi ne kadar?

Yayımlandı

üzerinde

Düğün salonlarına telif sözleşmesi

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) yetkilileri, düğün salonlarında çalınan müziklerin telif haklarıyla ilgili salon işletmecileriyle sözleşme imzalamaya başladı.

MESAM Başkanı Recep Ergül ile beraberindekiler, Avcılar’da müzik yayını yapıldığını tespit ettikleri bir salonu ziyaret etti. Ergül, nikah merasiminin ardından gelin ve damadı tebrik ederek genç çifte altın hediye etti. Düğün devam ederken, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında çalınan müziklerin telif hakları için MESAM ile mekan işletmesi arasında lisans sözleşmesi imzalandı. DÜĞÜN SALONUNDAN NE KADAR TELİF ALINACAK? Düğün salonunda müzik çalındığını gördüklerini dile getiren Ergül, “Dolayısıyla buradan doğan bir telif hakkı var. Biz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun (FSEK) verdiği yetkiyle bugün buradan telif talep edeceğiz. Bir düğün salonundan yıllık alınacak telif 6 bin 500 liradır. Bir düğün için de 65 liraya tekabül ediyor. Yani bugün istedikleri müzikleri çalabilecekler, bedeli 65 lira. Bu para söz yazarı, besteci ve aranjörlerin parası. Dolayısıyla biz de buralardan topladığımız telifi onlara dağıtıyoruz.” diye konuştu. Ergül, “Kamuoyunda şöyle bir yanlış algı oluştu, ‘Gelinler, damatlar ek bir yükle karşılaşacaklar.’ denildi. Hiç öyle bir şey yok. Bu konunun muhatabı düğünü yapanlar değil düğün salonu sahipleri. Yani bu 65 lirayı da herhalde düğüne yansıtmazlar diye düşünüyoruz.” dedi. 

Okumaya Devam Et

Çok Okunanlar