Sağlık
ABD’li doktor açıkladı: Magnezyum, omega-3 , E vitamin, kalsiyum ne varsa onda!
Dünyaca tanınan gastroenterolog Dr. Pal Manickam, doğanın sunduğu en yoğun besin kaynaklarından beşini öne çıkardı: balkabağı çekirdeği, chia tohumu, keten tohumu, ayçiçeği çekirdeği ve susam.
Dr. Manickam’a göre bu çekirdekler; magnezyum, omega-3 yağ asitleri, E vitamini ve kalsiyum açısından zengin olmalarıyla dikkat çekiyor. Düzenli tüketildiklerinde ise kalp sağlığını korumadan sindirim sistemini desteklemeye, kemik yapısını güçlendirmekten bağışıklığı artırmaya kadar geniş bir yelpazede olumlu etkiler yaratıyor.
“Bu küçük tohumlar, doğanın gizli sağlık hazineleri” diyen Dr. Manickam, yalnızca smoothie ya da salatalara eklenen bir malzeme olarak değil, günlük öğünlerin bir parçası olarak tüketilmeleri gerektiğini vurguladı.