Daha fazla hava durumu tahmini: 15 günlük hava durumu İstanbul
Bizimle İletişimde Kalın

Teknoloji

Microsoft Office ücretsiz oluyor ama bir şartla

Yayımlandı

üzerinde

Teknoloji sektörünün lider şirketlerinden , reklam içeren ücretsiz bir Office sürümünü test etmeye başladı. Office uygulamalarının masaüstü sürümlerine erişmek için Microsoft 365 aboneliği satın almak gerekirken şirket, belirli ülkelerde reklam destekli ücretsiz sürümü sessizce denemeye başladı.

İlk olarak Arjun Sha’nın bildirdiği habere göre yeni uygulama Hindistan’da kullanıma açıldı. Windows kullanıcıları, resmi web sitesi üzerinden Office’i indirip, kurulum aşamasında lisans anahtarı girmeden, ücretsiz şekilde Word, Excel, Power Point gibi en popüler uygulamalar da dahil olmak üzere tüm programlara ulaşabiliyor. Ücretsiz sürümde belge, tablo ya da sunum hazırlarken sürekli reklam gösteriliyor ve bazı özellikler kullanılamıyor.

UYGULAMADA NASIL REKLAM GÖSTERİLİYOR

Sha’nın yayınladığı görseller, test sürümünün sağ tarafında sürekli olarak bir reklam bandı olduğunu gösteriyor. Banner şeklinde gösterilen reklam kapatılamıyor ve kendi kendine değişebiliyor. Ayrıca birkaç saate bir, 15 saniyelik video reklamlar oynatılıyor. Bu videolar sessiz olarak çalışıyor ancak kullanıcı istediği takdirde sesi kendisi açabiliyor.

ÜCRETSİZ MICROSOFT OFFICE SÜRÜMÜNDE HANGİ ÖZELLİKLER YOK

Sınırlı platform: Sunulan ücretsiz sürüm sadece Windows işletim sistemi kullanan bilgisayarlarda çalışıyor. Mobil cihazlar ya da OS gibi farklı işletim sistemi olan cihazlarda kullanılamıyor.

Yerel dosya kaydetme: Bugüne kadar lisans süresi dolan ya da ücretli aylık aboneliği olmayan kullanıcılar, Office programlarında sadece belge görüntüleyebiliyordu. Yayınlanan ücretsiz test sürümü, tüm uygulamalarda proje oluşturma ve düzenleme olanağı sunuyor. Ancak kullanıcılar oluşturdukları belge, tablo ya da sunumları sadece Microsoft’un çevrimiçi bulut depolama hizmeti OneDrive’a kaydedebiliyor.

Eklentiler: Boomerang, FindTime, OneNote Web Clipper, Power-user veya Intis Telecom gibi popüler olanlar dahil, kullanıcılara yardımcı olan eklentiler ücretsiz sürümde kullanılamıyor.

Dikte: Sesli komutlarla metin yazma özelliği bu sürümde yer almıyor.

Gelişmiş Biçimlendirme: Premium versiyonda sunulan gelişmiş metin ve belge biçimlendirme seçenekleri ücretsiz deneme sürümünde yok.

Görsel araçlar: SmartArt ve Tasarımcı gibi görsel araçlar kullanıma kapalı.

Gelişmiş özellikler: Veri analizi gibi yapay zeka destekli gelişmiş hizmetler de ücretsiz versiyonda kullanılamıyor.

MICROSOFT TESTİ DOĞRULADI

Mark Hachman’ın konuyla ilgili ulaştığı -ve adını vermediği- bir Microsoft yetkilisi, şirketin reklamlı Office sürümünü test ettiğini doğruladı. Hachman, yetkilinin “Microsoft bir süredir sınırlı bir deneme gerçekleştiriyor. Şu anda ücretsiz, reklam destekli bir Microsoft Office sürümünün resmi olarak piyasaya sürülmesi planlanmıyor” ifadelerini kullandığını aktardı.

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Teknoloji

Büyük Patlama teorisi rafa kalkıyor: Evren aslında nasıl oluştu?

Yayımlandı

üzerinde

camiasında yıllardır kabul gören inanış, evrenin “Büyük Patlama” olarak bilinen devasa bir kozmik patlama ile başladığı yönünde.

Ancak yeni bir teori, yıllardır bildiğimiz her şeye meydan okuyabilir. Bir bilim insanı, evrenin tek bir büyük patlamadan ziyade çok sayıda hızlı patlamayla büyüdüğünü öne sürüyor.

KOZMOLOJİNİN KÖKENİNE MEYDAN OKUYOR

Alabama Üniversitesi’nde Profesör olan Richard Lieu, kozmolojinin en temel ve uzun süredir var olan teorilerinden birine meydan okuyor.

Lieu, “zamansal tekillikler” olarak bilinen bu patlamaların her birinin uzaya yeni madde ve enerji saçtığını, bunların da gezegenleri, yıldızları ve galaksileri oluşturduğunu ileri sürüyor.

1960’LARA DAYANAN TEORİYİ REDDEDİYOR

Büyük Patlama teorisi ise evrenin, yoğun bir şekilde paketlenmiş madde ve enerjiden oluşan sonsuz derecede küçük, sıcak bir nokta olarak başladığını ileri sürüyor. Daha sonra bu nokta hızla genişleyen bir madde ve enerji seline dönüştü ve bugün hala genişlemeye devam ediyor.

Bu 1960’lardan beri evrenin kökeni için geçerli kabul edilen açıklama.

Ancak Lieu, teorisinin bu sınırlamayı aştığına ve evrenin doğuşu için yeni bir çerçeve sunduğuna inanıyor.

“BAŞLANGIÇ TEK BİR PATLAMAYLA SINIRLI DEĞİL”

Classical and Quantum Gravity dergisinde yayımlanan yeni makalesinde öne sürülen zamansal tekillikler, tek bir patlayıcı başlangıçla (Büyük Patlama gibi) sınırlı değil. Aksine birden fazla patlama, tarih boyunca evrene enerji göndermeye devam etti.

Lieu’ya göre bu rastgele patlamalar nadiren ve hızlı bir şekilde gerçekleşiyor ve teleskoplar gibi mevcut teknolojiler tarafından tespit edilemeden önce dağılıyorlar.

Bu teori, bugün gördüğümüz evrenin yapısını ve karanlık maddeye ihtiyaç duymadan neden hızla genişlediğini açıklayabilir.

KARANLIK ENERJİ VE EVRENİN GENİŞLEMESİ

Büyük Patlama teorisine göre karanlık madde, evrendeki tüm yapıları bir arada tutan görünmez yapı iskelesidir; karanlık enerji ise evrenin giderek daha hızlı genişlemesini sağlayan tespit edilemeyen kuvvettir.

Bu gizemli maddelerin var olduğunu varsaymadığımız sürece bu teori çökmeye başlar. Evrenin genişleme hızının arttığını gösteren gözlemlerin nedenini açıklamak için karanlık enerjiye ihtiyaç duyuluyor.

Lieu, doğrudan kanıtlayamadığımız kuvvetlere dayanmadan, evrenin modelini bilinen fizik yasaları ve gözlemlenebilir evrenle uyumlu hale getirmeye çalıştı.

Okumaya Devam Et

Teknoloji

Çinli taykonotlar “uzayın anahtarını” teslim etti

Yayımlandı

üzerinde

İnsanlı Mühendisliği Ofisi tarafından bugün yapılan açıklamada, düzenlenen görev teslim töreninde Çin’in uzay istasyonunun anahtarının Shenzhou-20 mürettebatına teslim edildiği kaydedildi.

Shenzhou-19 mürettebatının öngörülen bütün görevleri tamamladığı belirtilirken, taykonotları taşıyan dönüş kapsülünün 29 Nisan’da Dongfeng İniş Alanı’na inmesinin beklendiği bildirildi.

Shenzhou-19 mürettebatının üç uzay aracı dışı faaliyet ile altı kez yük transferi işlemini tamamladığı, misyon kapsamında bir taykonotun uzayda tek seferde 9 saatlik uzay yürüyüşü gerçekleştirerek dünya rekoruna imza attığı ifade edildi.

Okumaya Devam Et

Teknoloji

Hindistan’dan medyaya uyarı: Operasyonlarını canlı yayımlamayın

Yayımlandı

üzerinde

Enformasyon ve Yayıncılık Bakanlığı, ülkedeki tüm kanallarından ulusal güvenlik açısından savunma operasyonları ve güvenlik güçlerinin faaliyetlerinin canlı yayımlanmasından kaçınmalarını istedi.

Bakanlığın X hesabından paylaşılan açıklamada, savunma operasyonları ve güvenlik güçlerinin faaliyetlerinin yayımlanmasına ilişkin tavsiyelere yer verildi.

Açıklamada, ulusal güvenlik adına tüm medya platformlarından, haber ajansları ve sosyal medya kullanıcılarından savunma ve güvenlikle ilgili operasyonlar konusunda haber ve paylaşım yaparken azami sorumluluk göstermeleri istendi.

Mevcut yasa ve yönetmeliklere bağlı kalınması tavsiye edilen açıklamada, özellikle savunma operasyonları veya faaliyetlerinin canlı yayımlanmaması ve görsellerinin paylaşılmaması istendi.

Açıklamada, “Hassas bilgilerin erken açıklanması, düşman unsurlara istemeden yardımcı olabilir ve operasyonel etkinliği ve personelin güvenliğini tehlikeye atabilir.” uyarısında bulunuldu.

Bakanlıkça daha önce tüm kanallara “Güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen herhangi bir terörle mücadele operasyonunun canlı yayınını içeren hiçbir program, kablolu yayın hizmetinde yayımlanmamalıdır.” tavsiyesinde bulunulduğu kaydedilen açıklamada, bu tür operasyonlar sona erene kadar medyadaki yayınların, hükümet tarafından görevlendirilen memur tarafından periyodik olarak verilen brifinglerle sınırlandırılmasının gerektiği bildirildi.

Okumaya Devam Et

Çok Okunanlar