Gündem

Kocaeli’de Lisede Kantinden Tavuk Yiyorlar, 14 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı

Yayımlandı

üzerinde

Kocaeli’de Lisede Kantinden Tavuk Yiyorlar, 14 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı

Tarih: 22 Kasım 2025, Saat: 11:45
Okuma Süresi: Yaklaşık 2 dakika

KOCAELİ – İlimizin Gebze ilçesinde bulunan Final Akademi Okulları bünyesindeki bir lisede, öğrencilerin kantinden aldıkları tavuk ürününü tükettikten sonra rahatsızlanması üzerine gıda zehirlenmesi şüphesiyle ekipler alarma geçti.

KOCAELİ’DE ÖZEL BİR LİSEDE EĞİTİM GÖREN 14 ÖĞRENCİ, KANTİNDEN ALDIKLARI TAVUK ÜRÜNÜNÜ TÜKETTİKTEN SONRA RAHATSIZLANARAK GIDA ZEHİRLENMESİ ŞÜPHESİYLE HASTANELERE KALDIRILDI. (MERT GÜRENÇ/KOCAELİ-İHA)

Olayın Detayları

Olay, Tatlıkuyu Mahallesi’ndeki okulda meydana geldi. İddiaya göre okul çıkışına yakın saatlerde kantinden tavuk ürünü alan 14 öğrenci, bir süre sonra mide bulantısı ve kusma gibi şikâyetlerle öğretmenlerine başvurdu.
Öğretmenlerin durumu fark etmesi üzerine okula sağlık ve polis ekipleri sevk edildi, ilk kontroller okul ortamında yapıldı. Ardından öğrenciler farklı hastanelere sevk edildi.
Hastanelerde yapılan tetkikler ardından tüm öğrenciler taburcu edildi; sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Soruşturma ve İnceleme Başladı

Olay üzerine Gebze Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri kantindeki tavuk ürünlerinden numune alarak laboratuvar incelemesine gönderdi.
Kantin kasım ayında ilgili kurumlarca denetlenmiş olduğu halde olay yaşanması üzerine hem idari hem de adli soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Öne Çıkan Bilgiler

  • Olayda toplam 14 lise öğrencisi etkilenmiş durumda.

  • Mide bulantısı ve kusma sonrası öğrenciler hastaneye kaldırıldı, ancak tablo ağırlaşmadı.

  • Kantin ürünleriyle ilgili alınan numuneler, gıda zehirlenmesi şüphesiyle analiz sürecine alındı.

  • Soruşturma kapsamında çalışana ve kantin işletmesine gözlem altına alındı.

Veliler ve Okuldan Açıklama Bekleniyor

Öğrencilerin aileleri tedirginlik yaşarken, okul yönetimi olayla ilgili net bir açıklama henüz yapmadı. Milli Eğitim Müdürlüğü ve il sağlık yüksek kurulu tarafından olayın takip edildiği öğrenildi.


Sonuç: Okul kantinlerinde satılan tavuk ve benzeri kolay bozulan gıdalar öğrenciler için ciddi bir risk oluşturabiliyor. Gıda güvenliği denetimlerinin önemi bir kez daha gündeme geldi. Yetkililer, sonuçlar çıkana kadar kantin ürünlerine temkinli yaklaşılması yönünde uyarıda bulunuyor.

FATİHDOGANMEDYA olarak konuyu takip ediyor, gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Exit mobile version