Gündem

Kırşehir’de Çifte Cinayet Davası: Belediye Başkanı ve Yardımcılarına “Görevi Kötüye Kullanma” Suçlaması

Yayımlandı

üzerinde

Açıklaması:
2022’de Kırşehir’de sevgili oldukları belirtilen Şeyma Demir ve Hasan Aydoğan’ın öldürülüp Kızılırmak Nehri’ne atılması davasında, özel güvenlik görevlilerine verilen ağırlaştırılmış müebbet cezalarına ek olarak; Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, iki başkan yardımcısı ve diğer görevlilere “ihmali davranışla görevi kötüye kullanma” suçlamasıyla açılan dava süreci ayrıntılarıyla ele alınıyor.

Kırşehir’de Dehşet: Genç Sevgililer Öldürülüp Nehre Atıldı

27 Mart 2022 tarihinde Kırşehir’in Bağbaşı Mahallesi Ağbayır mevkisinde, 18 yaşındaki Şeyma Demir ile 21 yaşındaki sevgilisi Hasan Aydoğan, kendilerini polis olarak tanıtan iki özel güvenlik görevlisi tarafından araçtan indirildi, cop ve kelepçeyle etkisiz hale getirildikten sonra Kızılırmak Nehri kenarında silahla vurularak nehre atıldı .

Olayın Detayları ve Zanlıların İtirafları

Olayı gerçekleştiren Kırşehir Belediyesi’ne bağlı özel güvenlik personeli Şefik Ekici (36) ve Sami Aydoğan (33), cinayet sonrası jandarma ve emniyet ekiplerine teslim olduklarında, “Cesetleri Kızılırmak Nehri’ne attık” itirafında bulundu. Şeyma Demir’in cesedi olaydan 3 gün sonra kıyıda, Hasan Aydoğan’ın cesedi ise arama çalışmalarının ardından 77 gün sonra bulund.

Sanıklara Verilen Cezalar

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Ekici ve Aydoğan, her biri için 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 37 yıl 6 ay hapis cezalarıyla hüküm giydi. Mahkeme, olayda kullanılan cop ve kelepçelerin belediye envanterinden çıktığını tespit etti .

Belediye Yönetimine Yönelik “Görevi Kötüye Kullanma” Davası

Öldürülen Hasan Aydoğan’ın ailesinin avukatı Mehmet Ali Alan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Başkan Yardımcıları Nuri Araz ve Tuncay Polat, Zabıta Müdür Vekili Mehmet Güneş, Park ve Bahçeler Müdür Vekili Ahmet Kahraman ve Özel Güvenlik Birim Sorumlusu Emre Dalkılıç hakkında “ihmali davranışla görevi kötüye kullanma” iddiasıyla şikâyette bulundu .

İddianame ve Hukuki Süreç

  1. İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin ilk raporunda, Kırşehir Belediyesi’nin ihmalinin tespit edilmediği belirtildi.

  2. Avukat Alan’ın itirazı üzerine Danıştay 1. Dairesi, müfettiş raporunu hukuka aykırı bularak soruşturma izni verdi.

  3. Dosya, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilerek “ihmali davranışla görevi kötüye kullanma” suçundan dava açıldı.

Toplumsal ve Hukuki Boyut

Bu dava, yerel yönetimlerin güvenlik ekipleri üzerindeki denetim yükümlülüğünü ve sorumluluğunu ulusal gündeme taşıdı. Özellikle özel güvenlik personelinin kullandığı ekipmanların iadesi ve mesai sonrası kontrol süreçlerinin eksiksiz işleyişi tartışma konusu oldu. Hukuk uzmanları, Danıştay’ın soruşturma izni kararının, kamu görevlilerinin yargı önündeki hesap verebilirliğini güçlendirdiğine dikkat çekiyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Exit mobile version