Sağlık

Karaciğer sağlığını destekleyen 6 en iyi besin

Yayımlandı

üzerinde

NIH’de yayınlanan bir meta-analiz , yağlı balıklardan elde edilen omega-3 çoklu doymamış yağ asitlerinin, NAFLD’li kişilerde karaciğer yağ içeriğini azaltmada ve karaciğer enzim seviyelerini iyileştirmede etkili olduğunu bulmuştur. Somon, uskumru ve sardalya gibi yağlı balıklar, karaciğerdeki oksidatif stresi azaltabilen anti-inflamatuar bileşikler açısından zengindir.

Somon, uskumru veya sardalya gibi balıklar, haftada en az iki porsiyon tüketilmesi önerilen balıklarla birlikte beslenmenize dahil edilebilir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çok Okunanlar

Exit mobile version