Gündem
İstanbul’da bazı lüks mekanların kişi başı ortalama iftar fiyatları:
2025 yılı Ramazan ayında İstanbul’daki lüks restoranlarda iftar yapmak isteyenler için kişi başı fiyatlar oldukça yüksek seviyelerde seyrediyor. İstanbul’un seçkin otelleri ve restoranlarında iftar menüleri kişi başı 1.675 TL ile 6.000 TL arasında değişiyor.
En yüksek fiyatlı iftar menüsü, kişi başı 6.000 TL ile Çırağan Palace Kempinski İstanbul’da sunuluyor. Boğaz manzaralı Tuğra Restoran’da çorba, iftariyelik, salata, balık veya et ile tatlıdan oluşan menü ile iftar yapmak isteyenler bu ücreti ödemek durumunda.
Four Seasons Hotel İstanbul’da iki farklı iftar menüsü mevcut. Aqua Restoran’da açık büfe iftar kişi başı 4.950 TL, Ocakbaşı Restoran’da ise fiks menü fiyatı kişi başı 5.250 TL olarak belirlenmiş.
Swissôtel The Bosphorus’ta ‘7 Bölge 7 Tat’ konseptiyle Türkiye’nin zengin mutfağından oluşan iftar menüsü sunuluyor. Her akşam farklı bir bölgenin mutfağından seçilmiş yedi sıcak yemek, yedi soğuk başlangıç ve meze, yedi tatlı ikram ediliyor. Bu menünün fiyatı kişi başı 3.750 TL olarak belirlenmiş.
Nişantaşı’ndaki Hünkar Restoran’da Osmanlı ve Akdeniz mutfağından lezzetler sunuluyor. Kişi başı iftar menüsü 2.400 TL olup, bu fiyata ek olarak yüzde 10 servis ücreti talep ediliyor.
Et restoranı Nusret’te iftar çorbası ve Ramazan tabağı yanına alakart olarak sipariş verenler ortalama 3.000 TL ödüyor.
Daha uygun fiyatlı bir seçenek arayanlar için Nişantaşı Develi Kebap’ta çorba, iftariyelik, soğuk mezeler, ara sıcaklar ile seçmeli olarak kebap, döner, kuzu şiş ve tatlıdan oluşan menü kişi başı 2.550 TL olarak sunuluyor.
Bu fiyatlara ek olarak, bazı mekanlarda yüzde 10 servis ücreti veya vale hizmeti için ekstra ücretler talep edilebiliyor. Örneğin, bir saatlik vale ücreti 400-500 TL arasında değişebiliyor. Bu durumda, dört kişilik bir ailenin iftar maliyeti 10.700 TL’yi bulabiliyor.
İstanbul’daki lüks restoranlarda iftar yapmayı planlayanların, bu yüksek fiyatları göz önünde bulundurarak rezervasyonlarını önceden yapmaları ve ek ücretler konusunda bilgi almaları önerilir.
2025 YILI İFTAR MENÜ FİYATLARI TAM LİSTE
Çırağan Sarayı Tuğra Restaurant 6.000 TL
Four Seasons Hotel İstanbul 5.250 TL
Mandarin Oriental Bosphorus 4.950 TL
Beyti Florya 4.500 TL
Palude Restaurant 3.000 TL
Hacıbozanoğulları Kebap 2.050 TL
Zennup 1844 3.250 TL
Havuş Lokantası’nda 3.250 TL
Hak Evrensel Medeniyetler Sofrası’nda 2.100 TL
Seraf Restaurant 3.950 TL
Mahsun Usta Yeşilköy 2.800 TL
Kaşıbeyaz 2.500 TL
Develi Restaurant 2.600 TL
Ramazan Bingöl Et Lokantası 2.550 TL
Şazeli 2.400 TL
Nilhan Sultan Paşalimanı 2.550 TL
Hamdi Restaurant 2.250 TL
Göze Sarıyer 650 TL – 850 TL
Swissotel The Bosphorus 3.750 TL
Günaydın Kebap Etiler 2.200 TL
Kübban 1.450 TL
Saraylı Döner 1.000 TL
Görkem Kilis Sofrası 1.900 TL
Sembol Ocakbaşı 1.000 TL – 1750 TL
Çakı Restoran Kayaşehir 1.900 TL
Bayındır Et Kebap 1.850 TL
Sinop Sofrası Halime Şahin 600 TL – 750 TL
Boran Konya Mutfağı 1.450 TL
Has Konya Mutfağı 1.450 TL
Qadraj Cafe 900 TL – 1.450 TL
Doğal Dükkan Kavacık 1.200 TL
Kayseri Mutfağı 550 TL – 850 TL
Lokanta Kadırgalı 1.000 TL
Birecikli Kebap 1.950
Mahmut Usta 770 TL
Kebapçı Mahmut 1.350 TL
Selimiye Muhallebicisi 550 TL
Dürüm Molası 550 TL – 650 TL