Daha fazla hava durumu tahmini: 15 günlük hava durumu İstanbul
Bizimle İletişimde Kalın

Sanat

Bodrum’da gördü, ilham aldı: Stresini hobisiyle atıyor

Yayımlandı

üzerinde

Atölyesi hakkında konuşan Aldemir, “Burayı hobi olarak planladım. Şu an içinde bulunduğumuz atölye eski bir ahırdı. Yaptığım dekorasyon çok hoşuma gitti. Örneğin süslemelerde kullandığım taşları dereden topladım, harcını kendim yaptım. Benim için değerli ve önemli bir alan. Burayı yaşam alanı haline getirdim” ifadelerini kullandı.

Bu uğraşıların kendisi için bir terapi olduğunu dile getiren Aldemir, “İş yerindeki bütün stresi hobiyle atıyorum. Elimle yaptığı her şey beni inanılmaz rahatlatıyor. Bu kabak lambası olabilir, el işi olabilir. Bu hobime başlarken bana, ‘Tamamlayamazsın Asuman’ dediler ama bu konuda istikrarlı gittim. Bu konuda başarılı olduğumu düşünüyorum. Ben fiziksel yorgunluğa ihtiyaç duyuyorum. Bu beni rahatlatıyor. Fiziki anlamda yorulduğum zaman beynimdeki bütün stres, sıkıntı tamamen yok oluyor. İnsan yapmak istediklerini yapabilmeli. ‘Ben bunu yapamam’, ‘Bu benim elimden gelmez’ gibi cümleler benim tercih ettiğim ve söylediğim şeyler değil. Birebir aynısı olması şart değil ama kendi emeğiniz ve zevkinizi katıyorsunuz” dedi.

Okumaya Devam Et
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sanat

3 günde yapıyor, görenler tarihi eser sanıyor: Hiçbirini satmayı düşünmüyorum

Yayımlandı

üzerinde

Hiçbir elektronik alet kullanmadan, tamamen el işçiliği ile eski yöntemlere bağlı kalarak heykeller yaptığını vurgulayan Kaya, basın mensuplarına verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı:

“Bu sanata 2005 yılında stres atmak için başladım. Yaptığım heykellerin hepsini tamamen kendi hayal gücüm ile ortaya çıkarıyorum. Bir resme veya görsele bakmadan tamamen doğaçlama yapıyorum. Şu an 30’a yakın eserim var ve bunları evimin bahçesinde sergiliyorum. Bir heykeli ortalama 3 ile 5 gün arasında yapıyorum. Heykelin boyutuna göre bu süre bazen 10-15 gün de olabiliyor. Heykel yapmak için kullandığım taşları, kendi bahçelerimden çıkarıyorum.”

Okumaya Devam Et

Sanat

AKM ve CSO Ada Ankara etkinlik ve ziyaretçi sayısında rekor kırdı

Yayımlandı

üzerinde

İstanbul Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ile CSO Ada Ankara’da gerçekleşen etkinlikler ve ziyaretçi sayıları Türkiye’nin sanatta ulaştığı zirveyi gözler önüne serdi. Sanatı sadece desteklemediklerini, hak ettiği değere kavuşturduklarını vurgulayan Bakan Ersoy, AKM İstanbul ile CSO Ada Ankara’nın 2024-2025 sezonu ziyaretçi ve etkinlik sayılarını sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Bakan Ersoy’un açıkladığı verilere göre, AKM’de Eylül 2024 – Haziran 2025 döneminde toplam 2 bin 390 etkinlik düzenlendi. Bu etkinlikleri 624 bin 165 sanatsever izlerken bir önceki sezona göre ziyaretçi sayısında yüzde 22,4’lük bir artış yaşandı.

Atatürk Kültür Merkezinin güvenlik kontrol noktalarından geçen kişi sayısı da aynı dönemde 2 milyon 442 bin 812’ye ulaşarak geçen sezona göre yüzde 7 oranında artış gösterdi.

Başkentin kültür ve sanat adası olan CSO Ada Ankara’da ise 2023–2024 sezonunda 282 etkinlikte 258 bin 955 kişi ağırlanmıştı. Yeni sezonda bu sayı 651 etkinliğe ve 293 bin 290 izleyiciye çıktı. CSO Ada, böylece kendi tarihinde sezon bazında ulaşılan en yüksek katılımcı sayısına erişmiş oldu.

SANATIN NABZI SAHNELERDE HİÇ DÜŞMEDİ

İstanbul Atatürk Kültür Merkezinin (AKM) sahnelerinde 2024–2025 sezonu boyunca sahnelenen etkinliklerin çeşitliliği ve yoğunluğu da dikkat çekti. AKM’de 48 opera, 35 bale, 201 konser, 140 tiyatro gösterisi ve 143 farklı etkinlikle sanatın her dalı sanatseverlerle buluştu.

Sezon boyunca 24 sergi AKM’de meraklılarını ağırlarken 614 sinema gösterimi gerçekleştirildi.

İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) yalnızca sahneler değil, çocuklara ayrılan atölyeler de doluydu. Sezon boyunca 1.185 etkinlik AKM’de minik sanatseverleri ağırladı.

Sezon boyunca aktif kullanılan diğer alan ise kayıt stüdyosu oldu. AKM’nin kayıt stüdyosunda 112 sanatçıyla 326 saatlik kayıt yapılması, merkezin yalnızca sahne değil, bir üretim alanı olarak da işlev gördüğünü ortaya koydu.

ULUSLARARASI VE TEMATİK FESTİVALLERLE DOLU BİR SEZON

İstanbul Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ile CSO Ada Ankara sezon boyunca çok sayıda ulusal ve uluslararası festivale de ev sahipliği yaptı.

İstanbul Kültür Yolu Festivali başta olmak üzere; Ceren Necipoğlu İstanbul Uluslararası Arp Festivali, 16. Opera Bale Festivali, İKSV İstanbul Müzik Festivali, 3. AKM Çocuk Sanat Festivali ve 3. Uluslararası Kadın Tiyatro Yazarları Festivali gibi birçok önemli etkinlik bu sezon AKM sahnesinde izleyiciyle buluştu.

İDAF Dijital Sanat Festivali, TRT World Humanitarian Film Festivali, 13. Boğaziçi Film Festivali, Yazarın Yolculuğu Kısa Film Festivali gibi sinema ve teknoloji odaklı organizasyonlarla da AKM’deki program çeşitliliği zirveye ulaştı.

Rus Filmleri Festivali, Yakut Film Festivali, Kısa’dan Hisse Film Festivali, Dostluk Film Festivali, Esenler Film Festivali, İstanbul Uluslararası Spor Filmleri Festivali, MÜSİAD İstanbul Genç Girişimciler Kısa Film Festivali ve 16. Sesin Yolculuğu Genç Besteciler Festivali ise 2024-2025 sezonunda AKM’de düzenlenen diğer festivaller oldu.

Okumaya Devam Et

Sanat

13 yaşındaki Yusufcan babasının izinden gidiyor: Kaligrafi sanatında 9 yılı geride bıraktı

Yayımlandı

üzerinde

Okumaya Devam Et

Çok Okunanlar